A Szarvasi Agrár Zrt. megvásárlása újabb lépés a magasabb minőség felé

A rendszerváltás egyértelmű vesztese ma már a nemzetgazdaságban fontos szerepet tölt be: ehhez mind a támogatásban, a piacok visszaszerzésében, mind pedig a tudatformálásban sokat kellett tenni. A magyar mezőgazdaság kiárusítása nem csak a növénytermesztést és az állattenyésztést vetette vissza, hanem a fogyasztói szokásokat is átformálta. A külföldi, sokszor kétes eredetű élelmiszerekkel elárasztott országban mindvégig maradtak…

Többsajtos sült csirkés muffin

Többsajtos sült csirkés muffin A muffin mindig egy jó ötlet, hiszen gyors, egyszerű és sokoldalúan variálható. 40 perc könnyű 585 kcal/fő ÖSSZETEVŐK 4 FŐ-re 1/2 doboz zöldfűszeres –fokhagymás sajtkrém 2 tojás 80 g sült csirke darabkák 5 cl tej 4 cl olaj 25 g reszelt Cervinus Picante sajt 25 g reszelt Cervinus Fenomenale sajt 100…

Spenótos –halas tésztabatyu Szarvasi Picante sajttal

Spenótos –halas tésztabatyu Szarvasi Picante sajttal A leveles tészta mindig jó ötlet, hiszen bármivel megtölthetjük, amit találunk a hűtőben és viszonylag gyorsan elkészül. A batyuforma jól megtölthető akár krémesebb töltelékkel is. Minden formában a sajtok istenien rápirulnak a tetejére. A spenót kitűnően harmonizál a kecskesajttal, ill. a kissé kecskesajtos ízvilágú Szarvasi Picante sajtokkal, ezért a…

SKANDINÁV SZENDVICS Cervinus PERFETTO SAJTTAL

SKANDINÁV SZENDVICS Cervinus PERFETTO SAJTTAL Barna/ fekete kenyér, füstölt hal, póréhagyma, és íme, kész is egy skandináv ötvözete a tengernek és a hegyeknek Az alma pedig gazdagítja a sajt és a hal ízét. Ez a kombináció felébreszti az ízlelőbimbókat és jobban kihozzák egymás ízeit, hiszen az alma gyümölcsössége ellensúlyozza a hal sós tengeri ízét és…

Sajtos –sonkás, olívabogyós kenyérke

Sajtos –sonkás, olívabogyós kenyérke A püspökformában süthető kenyér egy gyorsan összeállítható, jól variálható étel. Itthon inkább édes formában ismerjük gyümölcskenyérként, de érdemes sósan is kipróbálni, hiszen laktató és mindenki a szája íze szerint állíthatja össze a kiegészítő elemeit. 1 óra könnyű 636 kcal/adag (3db) ÖSSZETEVŐK 6 FŐ-re 200 g liszt 1 csomag sütőpor 3 tojás…

Dolce vita caciotta sandwich

Dolce vita caciotta sandwich 10 perc könnyű 628 kcal/db ÖSSZETEVŐK 1 FŐ-re fél baguette kenyér (110g) 30g Caciotta sajt csíkokra vágva 3 szelet sonka saláta levelek (rukkola, jégsaláta) friss bazsalikom levél (kb.10 db) 1 paradicsom 2 db szárított paradicsom 1 evőkanál mustár 1 citrom 1 evőkanál olíva olaj só, bors ízlés szerint ELKÉSZÍTÉS Először elkészítjük…

RAKOTT PADLIZSÁN

1 óra 15 perc közepes 350 kcal/adag ÖSSZETEVŐK 4 FŐ-re 2 padlizsán 40 cl bolognai szósz 150 g reszelt Cervinus Fenomenale sajt ELKÉSZÍTÉS Vágja a padlizsánt meglehetősen vékony szeletekre. Hagyja lecsepegni 30 percig (szórja meg őket sóval). Egy serpenyőben melegítsen egy kevés olívaolajat, és mindkét oldalán barnítsa meg a padlizsánszeleteket. Csökkentse a hőfokot és hagyja,…

HAJDINA PALACSINTA (GALETTE BRETONNE)

HAJDINA PALACSINTA (GALETTE BRETONNE) Az igazi Galette Bretonne, a francia konyha egyik gyöngyszeme a hajdina palacsinta, mely nem tévesztendő össze a hagyományos Crêpe -el. Rengeteget féle töltelékkel elkészíthető nagyon egészséges és teljesértékű táplálék lehet bármely étkezésre. Érdekesség, hogy a palacsinták mérete eltér a hagyományos palacsintáétól, Bretagne-ban óriás palacsintákat készítenek, és abból egyet fogyasztanak választott töltelékkel…

Sajtfelfújt CERVINUS PERFETTO-val

Sajtfelfújt CERVINUS PERFETTO-val A felfújt, vagyis a szuflé, franciául soufflé, mely jelentése: „fújni”, „lélegezni”, „felfújni” vagy „puffadni”. Neve a könnyed állagára utal, amit a gőznek köszönhet, mely hatására felfújódik és nagyobbra puffad. Egy könnyen elkészíthető sült tojásalapú étel, amely Franciaországból származik a tizennyolcadik századból. Különböző egyéb összetevőkkel kombinálva sós főételként vagy desszertként édesítheti. A sajtos…

3 sajtos-spenótos Cannelloni Cervinus sajtokkal

3 sajtos-spenótos Cannelloni Cervinus sajtokkal Cannellonit Magyarországon ritkábban esznek, pedig igazán ízletes és variálható tésztaétel. Igaz a töltögetése picit időigényes, de mindenképpen megéri kipróbálni az olaszok egyik kedvelt töltött tésztáját. A spenót sajtokkal mindig jó párosítás, és a Ricotta ( olasz túró) pedig nagyon táplálóvá is teszi. 1 óra 30 perc közepes 450 kcal/adag Hozzávalók…