Öntött húsos karfiol- Szoky konyhája

Öntött húsos karfiol- Szoky konyhája   Szoky receptje most egy rakott étel, amelyet akár hússal, akár hús nélkül, egyéb zöldségekkel is lehet variálni. A hozzávaló hús is lehet bármilyen darált hús, akár szárnyas, marha, vagy sertés is. Minden jósággal rakjuk meg, de ne feledjük a sajtot, ki ne maradjon a kellemesen selymes ízű Cervinus Delicato…

Pestos csirkés baconos wrap

Pestos csirkés baconos wrap   Ez a wrap tökéletes ebédre vagy vacsorára, hiszen a grillezett csirke mellett tartalmaz caesar öntetet, salátát, zöldségeket, avokádót, bacont és bazsalikomos pestót. Nem csak egyszerűen elkészíthető, de egészséges és finom is. Szaftos, puha töltelékéhez a kecskegida oltóval ízesített Picante sajtunkat adtuk, ami még egyet csavar, az amúgy is különleges ízvilágú…

10. Sajtmustra: a terroir nyomában

10.  Sajtmustra: a terroir nyomában   Együtt keresik a választ a sajtkészítők arra a kérdésre, hogy van-e magyar sajt-terroir és mit hívunk terroir sajtnak?     Szeptember 2-án az Etyeki Látogatóközpont ad helyet a 10. Sajtmustrának, mely idén egy szakmai konferenciából és az országos sajtbírálatból áll. A konferencián a termőföldtől, a gyepeken és legelőkön át,…

Találd ki, melyik tejtermék drágult majdnem 70 százalékkal

Találd ki, melyik tejtermék drágult majdnem 70 százalékkal   Nem lehet azt mondani, hogy bárki tejben-vajban fürödne. Az összefoglaló az Agrárközgazdasági Intézet jelentése alapján készült.   Az ömlesztett vaj ára 213 százalékkal volt magasabb az intervenciós árszintnél a vizsgált héten – fotó: pixabay.com   Világpiac A nyerstej termelői ára nemzeti valutában kifejezve az USA-ban 48 százalékkal, az Európai Unióban…

ENNYI SAJT VAN VALÓJÁBAN A MIRELIT RÁNTOTT SAJTBAN

ENNYI SAJT VAN VALÓJÁBAN A MIRELIT RÁNTOTT SAJTBAN     A mirelit sajtból gyakran éppen az hiányzik, amiről azt gondolnád, hogy a legtöbb van benne. Csakúgy, mint sok más élelmiszernek, az utóbbi időszakban a sajtnak is alaposan elszállt az ára, így felmerülhet benned, hogy az anyagi megfontolásokat szem előtt tartva inkább gyorsfagyasztott rántott sajtot vásárolj.…

Répás-sajtos polenta cupcake

Répás-sajtos polenta cupcake   Polenta, vagy székelyföldön puliszka, egyaránt kukoricadarából készül. Az olaszok krémesebben fogyasztják, míg Erdélyben keményre főzik, sőt meg is sütik. Állagra hasonlóan funkcionál, mint a búzadara, ezért sokan, még túrógombócba is teszik vagy tejbegríz helyett is főzik. Mit szólnátok egy cupcake formájú apró kis sütiféleséghez? A répától zamatosabb lesz, és hogy jobban…

Egzotikus édesburgonyás Parmentier rakottas

Egzotikus édesburgonyás Parmentier rakottas   A „hachis parmentier”, egy eredeti párizsi recept, ami tulajdonképpen egy darált marhahúsos rakott krumpli. Nevét Antoine Parmentier patikusnak köszönheti, akinek sikerült megfékeznie a XVIII. században az éhínséget a krumpli, mint étel népszerűsítésével. Ez akkor még csak egy gumónak számított és takarmány növényként állatoknak adták! Parmentier nem csak a Versailles-i udvarban…

Sok kosz, műsajt és műtejföl a pizzán, a lángoson

Sok kosz, műsajt és műtejföl a pizzán, a lángoson   Több mint 9 tonna lejárt terméket találtak eddig az ellenőrök     Lezárult az idei nyári szezonális élelmiszerlánc ellenőrzés első időszaka. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) tájékoztatása szerint az idén a részeredmények alapján a higiéniai hiányosságok előfordulása kiemelkedően magas volt, különösen a vendéglátásban. Az idei…

Töltött csirkecomb forrólevegős sütőben – Szoky konyhája

Töltött csirkecomb forrólevegős sütőben – Szoky konyhája   A töltött csirke általánosságban a magyarok egyik kedvelt étele, lásd pl. gödöllői csirkecomb. Szoky most nem hagyományos módon tölti meg a csirkecombokat, hanem természetesen mindenféle jósággal. A karfiol mellett Cervinus Perfetto sajtunknak is ott a helye benne. Mindenképpen csontozott combbal, vagy esetleg mellel érdemes dolgozni! Nagyobb comboknál…