A Szarvasi Cervinus Fenomenale 5 hónapos érlelésű sajt bizonyult a legjobb kemény sajtnak

Kemény sajtok vaktesztje: melyik a legfinomabbA Szarvasi Cervinus Fenomenale 5 hónapos érlelésű sajt bizonyult a legjobb kemény sajtnak   Nagy örömünkre szolgál, hogy Magyarországon az egyik legismertebb és leghitelesebb független szervezet, a Magyar Ár-Érték Kutató Egyesület által végzett vakteszt során a Szarvasi Agrár Zrt. sajtja a Szarvasi Cervinus Fenomenale 5 hónapos érlelésű sajt bizonyult a…

Sajtos galuska csudafinom és Pikk Pakk a technológia – Szoky konyhája

Sajtos galuska csudafinom és Pikk Pakk a technológia  -Szoky konyhája   Hűvösebb időszakra,Szoky  igazán laktató és gyorsan elkészíthető krémes selymes galuskát készített Szarvasi Caciotta sajtból, kolozsvári szalonnából, hagymával.    30 perc + 10 perc sütés könnyű 1078 kcal/fő HOZZÁVALÓK  4 személyre:  200 g Szarvasi Caciotta sajt,  500 g finomliszt,  5 db tojás,  250 g kolozsvári…

TEJFOGYASZTÁST NÉPSZERŰSÍTŐ KAMPÁNY INDUL

TEJFOGYASZTÁST NÉPSZERŰSÍTŐ KAMPÁNY INDUL   A tejágazat alapvető ágazata a mezőgazdaságnak és az élelmiszeriparnak, ezért fontos a stabil működése – mondta Tarpataki Tamás, az Agrárminisztérium agrárpiacért felelős helyettes államtitkára a tárca, a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, illetve az Agrármarketing Centrum fogyasztásösztönző kampányáról szóló sajtótájékoztatón szerdán.     Megjegyezte: a minisztérium évente több tízmillió forintot…

Sajtos Naan házilag

Sajtos Naan házilag     Mindannyian ismerjük ezt az indiai kenyeret, és nyilvánvalóan mindannyian szeretjük, mert nagyon finom! A Naan egy kovászos, kemencében sült vagy tandoorban sült lepénykenyér, amely főként Nyugat-Ázsia, Közép-Ázsia, Indiai szubkontinens, Indonézia, Mianmar és a Karib-térség konyháiban található. A naan tandoorban történő sütésével a jól elszenesedett részek és ropogós szélek jönnek létre. A…

A sör és az érlelt sajt örök – derült ki több ezer éves székletmintákból

A sör és az érlelt sajt örök – derült ki több ezer éves székletmintákból   Bronz- és vaskori leletek bizonyítják, hogy az osztrák Alpok sóbányászai sörük mellé sajtot is fogyasztottak.   Nem is akármilyen sajtot fogyasztottak 2700 évvel ezelőtt: a Hallstattban talált ürülékmaradványok alapján az itteni bányászok érlelt kéksajtot ettek – derül ki a The…

EZEKET EGYE CSONTRITKULÁS ELLEN A DIETETIKUS SZERINT

EZEKET EGYE CSONTRITKULÁS ELLEN A DIETETIKUS SZERINT   A legkisebbek is tudják már, hogy a tej tele van kalciummal, ami az ép, erős fogak és csontok egyik alapvető építőeleme. Dietetikusunk azonban az alábbiakban minden olyan élelmiszert összegyűjtött, amit a tejen kívül ehetünk az életkorral és sok egyéb tényező folytán jelentkező csontritkulás megelőzése érdekében. A csontritkulás…

Almás-sajtos csirke rakottas

  Almás-sajtos csirke rakottas   Ahogy jön a hűvösebb idő, előtérbe kerülnek a rakottas ételek. Ez a csirke rakottas, kevésbé nehéz a gyomornak, könnyű elkészíteni, de megvan minden benne , ami teljes értékű ebéddé, vagy vacsorává teszi. A finom édeskés Szarvasi Caciotta sajtunk, nagyon kellemesen kiegészíti a zöldségek és a csirke egyvelegét.   25 perc előkészítés…

Szarvasi sajtjaink már kaphatóak CBA-PRÍMA üzletekben

Szarvasi sajtjaink már kaphatóak CBA-PRÍMA üzletekben   Habár országosan megvásárolhatók sajtjaink az összes Auchan áruházban és több mint 100 TESCO hiper- és szupermarketben, mégis sokan jeleztétek a számunkra, hogy a közvetlen környezetetekben nehezen találtok olyan élelmiszerüzletet, ahol hozzájuthattok kedvenc Szarvasi sajtjaitokhoz. Nos szeretnénk bejelenteni, hogy bővültünk: immár 178 üzletben kaphatóak a sajtjaink, mivel már 42…

TÍZEZREK LÁTOGATTAK KI AZ OMÉK-ra

TÍZEZREK LÁTOGATTAK KI AZ OMÉK-ra   Az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) és az „Egy a Természettel” Vadászati Világkiállítás több tízezer látogatót fogadott. A szakmai és közönségprogramokkal, többek között néptánc-együttesek, népi zenekarok, autentikus viseletek, hagyományőrző mesterségek bemutatói is várték a látogatókat.     A kistermelői B pavilonban interaktív foglalkozásokon ismerkedhettek meg az…

Croque-monsieur

Croque-monsieur     A Croque-monsieur egy Franciaországból származó meleg szendvics, amelyet puha szeletelt szendvics kenyérből, sonkából és sajtból készítenek, ideális esetben tűzhelyen serpenyőben vagy sütőben, vagy az 1970-es és 1980-as évektől kezdve speciális elektromos berendezésben grillezve. Készíthetjük vajjal vagy crème fraîche -sel,(francia tejszínes tejföl), de a legelterjedtebb, hogy  béchamel mártással dúsítják. Ha egy tükörtojást sütünk…