Foccacia-olasz kenyérlepényke

 Foccacia-olasz kenyérlepényke   A Focaccia (ejtsd: fo-kah-cha) a pizza tésztához hasonló lapos kenyér, amely lehet édes vagy sós. Olaszországban Liguria a focaccia legismertebb régiója, amelyet Genovában “classica”-nak hívnak, és ami 1/2-1 hüvelyk vastag, könnyű kéreggel és olajjal teli bemélyedésekkel a felületén. Liguriában egy másik kedvenc a focaccia di Recco, amely egy nagyon vékony, friss sajttal…

Serpenyős sertés kéreggel

Serpenyős sertés kéreggel   A “kéreg” kifejezés azt jelenti, hogy az ételt sült tészta veszi körül. Ez a serpenyős sertéshús és zöldség, aranyra sült leveles tésztával borítva, jó példa erre. Igazán különleges rakott étel, görögös és olaszos ízvilág is egyben. Ebédre és vacsorára is izgalmas választás.    15 perc + 1 óra 20 perc sütés…

Grillezett Panini szalámival, sajttal és pesto-val

Grillezett Panini szalámival, sajttal és pesto-val   A panino olasz szó, magyarul péksüteményt jelent, és a többes száma a panini. Eredetileg olasz szendvicsféleség, de ma már több országban elterjedt. Olaszországban a panino szendvicset általában zsemléből vagy kis cipóból készítik (ezek olasz megfelelői a ciabatta vagy a rosetta). A kenyeret félbevágják, majd szalámit, sonkát, sajtot és…

Öntött húsos karfiol- Szoky konyhája

Öntött húsos karfiol- Szoky konyhája   Szoky receptje most egy rakott étel, amelyet akár hússal, akár hús nélkül, egyéb zöldségekkel is lehet variálni. A hozzávaló hús is lehet bármilyen darált hús, akár szárnyas, marha, vagy sertés is. Minden jósággal rakjuk meg, de ne feledjük a sajtot, ki ne maradjon a kellemesen selymes ízű Cervinus Delicato…

Pestos csirkés baconos wrap

Pestos csirkés baconos wrap   Ez a wrap tökéletes ebédre vagy vacsorára, hiszen a grillezett csirke mellett tartalmaz caesar öntetet, salátát, zöldségeket, avokádót, bacont és bazsalikomos pestót. Nem csak egyszerűen elkészíthető, de egészséges és finom is. Szaftos, puha töltelékéhez a kecskegida oltóval ízesített Picante sajtunkat adtuk, ami még egyet csavar, az amúgy is különleges ízvilágú…

Répás-sajtos polenta cupcake

Répás-sajtos polenta cupcake   Polenta, vagy székelyföldön puliszka, egyaránt kukoricadarából készül. Az olaszok krémesebben fogyasztják, míg Erdélyben keményre főzik, sőt meg is sütik. Állagra hasonlóan funkcionál, mint a búzadara, ezért sokan, még túrógombócba is teszik vagy tejbegríz helyett is főzik. Mit szólnátok egy cupcake formájú apró kis sütiféleséghez? A répától zamatosabb lesz, és hogy jobban…

Egzotikus édesburgonyás Parmentier rakottas

Egzotikus édesburgonyás Parmentier rakottas   A „hachis parmentier”, egy eredeti párizsi recept, ami tulajdonképpen egy darált marhahúsos rakott krumpli. Nevét Antoine Parmentier patikusnak köszönheti, akinek sikerült megfékeznie a XVIII. században az éhínséget a krumpli, mint étel népszerűsítésével. Ez akkor még csak egy gumónak számított és takarmány növényként állatoknak adták! Parmentier nem csak a Versailles-i udvarban…

Töltött csirkecomb forrólevegős sütőben – Szoky konyhája

Töltött csirkecomb forrólevegős sütőben – Szoky konyhája   A töltött csirke általánosságban a magyarok egyik kedvelt étele, lásd pl. gödöllői csirkecomb. Szoky most nem hagyományos módon tölti meg a csirkecombokat, hanem természetesen mindenféle jósággal. A karfiol mellett Cervinus Perfetto sajtunknak is ott a helye benne. Mindenképpen csontozott combbal, vagy esetleg mellel érdemes dolgozni! Nagyobb comboknál…

Frittata articsókával és sajttal

Frittata articsókával és sajttal   Minden háziasszonynak gondot jelenthet, hogy esténként egy fárasztó nap után mit készítsünk, vagy reggel, amikor sietnünk kell?! A frittata egy tojáslepény, egy nagyon laktató olasz étel, amit sütőben készítenek el, de serpenyőben sem szükséges megfordítani. Kicsit az omletthez hasonlít. Mi egy olyan formáját ajánljuk a figyelmetekbe, amely elegáns, könnyen elkészíthető és ízletes:…

Cukkini lepényke

 Cukkini lepényke   Fedezd fel a cukkini „krokett” receptünket Cervinus Fenomenale sajttal, amely karakteres, érett ízvilágával bármely ételre hatással van, és ínyenccé teszi azt. Nem kell sok belőle, hogy érezd miért is a kedvence sok Cervinus sajtrajongóknak. Ezt a lepényke akár előételként, akár hús kísérőjeként is megállja a helyét. Sőt akár reggelire is fogyasztható sonkával…