Balatoni sertésszelet fergeteges ízű töltött karaj – Szoky konyhája

Balatoni sertésszelet fergeteges ízű töltött karaj -Szoky konyhája     Nemcsak a Balatont lehet imádni, de a minden jóval megrakott Balatoni töltött sertés hússzeleteket is, amely nagyon finom alapanyagokból készül. Különleges ízt ad neki a Szarvasi Picante kecskegida oltóanyaggal készült kemény sajtunk.  35 perc + sütés 10 perc könnyű 796 kcal/fő Hozzávalók 4 főre:  4…

Kebab wrap házilag

Kebab wrap házilag     Wrap és kebab : ismerős, de milyen ételek?  Az USA kultúrkörében jellemzően a mexikói hagyományok hatására a burrito különböző formáit nevezték wrapnek (a burrito a töltelékekkel teli tortilla elnevezése). 1980-as években terjedt el és ízléstől függően majdhogynem végtelen a lehetőségek tárháza, mivel is tölthető meg egy wrap. A húsos verzió miért…

Kétszersült sertéssült ~ Új étel születik – Szoky konyhája

Kétszersült sertéssült ~ Új étel születik  -Szoky konyhája     Rakott ételeket nagyon könnyű összerakni, már előző este is elő lehet készíteni. Sokszor előfordul, hogy kimarad otthon egy kis előző napi sült hús, amelyet ily módon fel tudunk használni. Szarvasi Caciotta sajttal készítjük ezúttal, ami nagyon kellemes, 1 hónapos érlelésű sajt és nagyon finom, szaftos…

Sajtkrémleves Fenomenális ízvilágú finomság – Szoky konyhája

 Sajtkrémleves Fenomenális ízvilágú finomság -Szoky konyhája      Egy kis kényeztetés Szokytól, leves formájában. Hiszen a leveseknek nagy szerepe van az étkezéseknél, és hűvös időben kifejezetten jól esik a léleknek egy meleg leves. A fergetes ízvilágú sajtlevest az érett Cervinus Fenomenale sajtból készíti.  40 perc könnyű 721 kcal/fő HOZZÁVALÓK 4 személyre: 200 g Szarvasi Cervinus…

Sajtos galuska csudafinom és Pikk Pakk a technológia – Szoky konyhája

Sajtos galuska csudafinom és Pikk Pakk a technológia  -Szoky konyhája   Hűvösebb időszakra,Szoky  igazán laktató és gyorsan elkészíthető krémes selymes galuskát készített Szarvasi Caciotta sajtból, kolozsvári szalonnából, hagymával.    30 perc + 10 perc sütés könnyű 1078 kcal/fő HOZZÁVALÓK  4 személyre:  200 g Szarvasi Caciotta sajt,  500 g finomliszt,  5 db tojás,  250 g kolozsvári…

Sajtos Naan házilag

Sajtos Naan házilag     Mindannyian ismerjük ezt az indiai kenyeret, és nyilvánvalóan mindannyian szeretjük, mert nagyon finom! A Naan egy kovászos, kemencében sült vagy tandoorban sült lepénykenyér, amely főként Nyugat-Ázsia, Közép-Ázsia, Indiai szubkontinens, Indonézia, Mianmar és a Karib-térség konyháiban található. A naan tandoorban történő sütésével a jól elszenesedett részek és ropogós szélek jönnek létre. A…

Almás-sajtos csirke rakottas

  Almás-sajtos csirke rakottas   Ahogy jön a hűvösebb idő, előtérbe kerülnek a rakottas ételek. Ez a csirke rakottas, kevésbé nehéz a gyomornak, könnyű elkészíteni, de megvan minden benne , ami teljes értékű ebéddé, vagy vacsorává teszi. A finom édeskés Szarvasi Caciotta sajtunk, nagyon kellemesen kiegészíti a zöldségek és a csirke egyvelegét.   25 perc előkészítés…

Croque-monsieur

Croque-monsieur     A Croque-monsieur egy Franciaországból származó meleg szendvics, amelyet puha szeletelt szendvics kenyérből, sonkából és sajtból készítenek, ideális esetben tűzhelyen serpenyőben vagy sütőben, vagy az 1970-es és 1980-as évektől kezdve speciális elektromos berendezésben grillezve. Készíthetjük vajjal vagy crème fraîche -sel,(francia tejszínes tejföl), de a legelterjedtebb, hogy  béchamel mártással dúsítják. Ha egy tükörtojást sütünk…

Extra utazós szendvicsek grill sajttal és házi céklás uborkával-Szoky konyhája

Extra utazós szendvicsek grill sajttal és házi céklás uborkával Szoky konyhája   Utazni nem csak nyáron mehetünk, hanem tavasszal és ősszel is kitűnő kiránduló idő lehet, és utazáskor mindig, megéhezünk. A legjobb az otthoni szendvics, amely tárháza kifogyhatatlan. Szoky is rengeteg receptet ismer, sok-sok kedvenc alapanyaggal, bármilyen kenyérrel, kiflivel, zsömlével, ciabatta-val, baguette-el stb. Két alap…

Sajtkrémes csiga világbajnok sós sütemény-Szoky konyhája

Sajtkrémes csiga világbajnok sós sütemény  -Szoky konyhája   A kakaós csiga igazi hungarikumnak számít, Pösch Mór találta fel 1908-ban, és eredetileg csokoládés tekerge néven emlegette finomságát. Ekkor kezdődött a kakaós csiga karrierje, ami több mint száz esztendeje töretlen. Azóta az iskolai büfék, pékségek és magyar konyhák állandó péksüteményévé vált. Azóta pedig nem csak kakaósan hódit, hanem…