Töltött tojás sajttal

Töltött tojás sajttal   A töltött tojás a magyarok számára sem ismeretlen, hiszen egyik kedvenc újévi hidegtálas ételünk a kaszinótojás. Ezenfelül országonként sokféle verziója ismert. Mi egy kicsit különleges variációt ajánlunk, hiszen a tojás nem csak húsvétra, de bármilyen alkalomra tápláló és ízletes fogás. És ne is beszéljünk a belereszelt sajt és spenót milyen tökéletes…

Tojás roppanós fészekben

Tojás roppanós fészekben Ezúttal egy nagyon eredeti, mutatós és ízletes tojásos harapnivalót ajánlunk a húsvéti asztalra. A rösztit mindenki ismeri, hasonló eljárással készíthetünk egy roppanós fészket, amelybe a tojást bacon és sajt kíséretében sütjük meg.     30 perc könnyű 232kcal/ tojásfészek Hozzávalók 4 személyre: 400g burgonya 100g reszelt Cervinus Perfetto sajt  1db tojás M-es tojás…

Húsvéti olasz sajtos kalács

Húsvéti olasz sajtos kalács   Ki ne ismerné az olaszok édes Panettone kalácsát, amelyet főleg húsvétkor fogyasztanak, mindenféle ízesítéssel. Viszont a kalácssütés hagyományának nem csak édes, de sós változatai is ugyanúgy népszerűek nem csak ott, itthon is. A mai recept az olaszországi Marche régió húsvéti kulináris hagyományához tartozik, bár Közép-Olaszországban is vannak variációk. Zamatos „sajtkenyér”,…

Prágai hústekercs -Szoky konyhája

Prágai hústekercs -Szoky konyhája   Csodálatos töltött hús készült Szoky konyhájában. Töltött húshoz pedig csodálatosan illik a Cervinus Delicato sajtunk, ami nem hosszú érlelésű, de nagyon kellemesen lágy egy ilyen ételhez.  Nyitott karajjal dolgozik és füstölt hússal, és a szokásos finom fűszerekkel, melyek összességében nagyon ízletes ételt adnak.    Prágai hústekerecs 50 perc + 35…

Hekk csőben sütve -Szoky konyhája

Hekk csőben sütve -Szoky konyhája   Szoky aranyérmes és szuperlatívuszokban emlegetett Cervinus Superiore sajtunkat teszteli ebben a finom, gyorsan elkészíthető sült rakott halas ételben. A gratin sütési technika már az oldalunkon többször előfordult, a csőben sütés alapszabályaival. Egy jó gratinhez a legtöbb esetben pedig elengedhetetlen egy jó, minőségi sajt. Aki nem próbálta azért, aki pedig…

Swiss Alpine Makaróni, avagy Alpesi sajtos tészta – Szoky konyhája

Swiss Alpine Makaróni, avagy Alpesi sajtos tészta – Szoky konyhája   Igaz Szoky nőnapra is elkészítette ezt az ételt, de bármikor kényeztethetjük magunkat egy ilyen finom rakott tésztával, és nem csak a hölgyek. Hogy miért is kényeztetés egy ilyen tészta? Mert krémes állagával a lágy ifjúkori parmezánnal, vagyis a Caciotta sajt édeskés ízvilágával és a…

Sajtos ropogós Ripi-Ropi Kipi-Kopi -Szoky konyhája

Sajtos ropogós Ripi-Ropi Kipi-Kopi -Szoky konyhája   Bármely alkalomra, isteni kis vendégváró, ez a sajtos ropogós nassolnivaló. Közeleg a húsvét, remek ötlet a locsolkodó fiúkat -férfiakat kis ropogtatni valóval várni. Nagyon nagy kedvence lehet bárkinek, hiszen pillanatok alatt elkészíthető kevés alapanyagból. Igazi teavajjal, a közepesen érett Cervinus Perfetto sajttal, kis köménnyel. Érdemes kipróbálni, mert nem…

Sajtos-halas chowder

Sajtos-halas chowder    A chowder egyfajta sűrű leves vagy egytálétel, általában hallal, tenger gyümölcseivel, vagy csak szimplán zöldségekből készítik, amelyet gyakran tejjel vagy tejszínnel krémesítenek. Az angolszász vidékek kedvelt egytálétele több száz éve jött létre, a szegények konyhájának laktató fogásaként. Latin -francia gyökerei vannak, de telepeseknek köszönhetően a chowder hamar otthonra lelt az Újvilágban is,…

Sajtos zöldségfasírt a húsmentes napokra -Szoky konyhája

Sajtos zöldségfasírt a húsmentes napokra -Szoky konyhája   Még a nagyon húsimádó embereknek is érdemes heti egyszer húsmentes napot tartani, kicsit könnyíteni az emésztésen-  Szoky gondolatait idézve. A zöldségek a legegészségesebbek, rengeteg jótékony hatásuk van, és kitűnően tudják pótolni a húsos ételeket – az elkészítés a kulcs. A zöldségfasírt melegen és hidegen is nagyon finom,…

Sajtos-baconos Grissino

Sajtos-baconos Grissino    A grissino egy jellegzetes piemonti pálcika alakú pékáru. A hagyomány szerint a grissino 1679-ben született, amikor Antonio Brunero egy lanzoi pékmester az udvari orvos utasításai alapján elkészítette II. Viktor Amadénak, aki nem tudta megemészteni a kenyeret. Nagy kedvelője volt Bonaparte Napóleon is, olyannyira, hogy futárszolgálatot alakított Torino és Párizs között, melynek elsődleges feladata a grissini szállítása volt, amit ő les petits bâtons de Turin–nak hívott.(…