Történetünk

A Szarvasi Agrár Zrt. – jogelődjeinek szakmai hagyatékát fenntartva – több mint 70 éve a minőség és a kiszámíthatóság alapul vételével működik. Legfontosabb törekvésünk, hogy az elvárt szakmai és társadalmi igények figyelembevételével folytassuk gazdasági tevékenységünket, nyújtsunk megélhetést dolgozóinknak, beszállítóinknak, hogy ily módon nyereséges tevékenységeinkkel járuljunk hozzá az ország gazdasági fejlődéséhez.

A Szarvasi Agrár Zrt. 2020-ban a Talentis Agro cégcsoport tagja lett, amely egy 100%-ig magyar tulajdonú mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalatcsoport.
A Talentis Agro cégcsoportról bővebben itt találhat információt.

Fő tevékenységi köreink: szántóföldi növénytermesztés és gyepgazdálkodás 2590 ha-on, (a terület nagy része a Magyar Államtól, illetve Önkormányzatoktól bérlet terület) tejhasznú szarvasmarhatenyésztés (800 db-os állomány), tejfeldolgozó üzem, ami kizárólag érlelt, félkemény és kemény sajtgyártást folytat, prémium minőségben. Rizsfeldolgozás: Tönkölybúzaliszt, rizsliszt, durumbúzaliszt, rozsliszt gyártás és kereskedelem, ill. termékek előállítása és kereskedelme.

Az uniós csatlakozást megelőzőleg, illetve azt követőleg AVOP, EMVA, VP, ÉLIP pályázatok keretében a versenyképesség megtartása és fokozása érdekében az állattenyésztést, a növénytermesztést, öntözésfejlesztést és az ipari élelmiszer feldolgozást érintő technológiai gép- és ingatlanfejlesztést, környezetvédelmi fejlesztéseket hajtottunk végre.

Az elmúlt év kiemelt fejlesztése volt pályázati és saját forrás felhasználásával a napi 20.000 literes tejfeldolgozó kapacitással rendelkező sajtüzemünk megvalósulása, amely világszínvonalú technológiát képvisel, különleges érleléstechnológiai eljárása, egyedi minőségben gyárt saját alapanyagból, érlelt prémium kategóriás GMO mentes félkemény és kemény sajtot Termékeinkért kattintson ide.

EGÉSZSÉGÉRE

Ezért együnk minden nap sajtot

A sajtok egészségre gyakorolt hatásairól kettős kép él a köztudatban, sokan a zsír- és koleszterintartalmuk miatt nem tartják egészségesnek. Egy közelmúltban végzett kutatás azonban megállapította, hogy a rendszeres sajtfogyasztás olyan komoly betegségek megelőzésében is segíthet, mint a stroke, vagy a szívinfarktus.
Miért egészségesebbek a Szarvasi Cervinus sajtok?

Hírek és újdonságok

Bemutatkoznak az Olasz sajtok

Bemutatkoznak az Olasz sajtok   A sajtot szinte mindenki szereti,  és szerencsére a piacokon kistermelőktől beszerezhetőek az igazi, valóban tejből készült finomságok, illetve a nagyobb szupermarketekben és a speciális sajtboltokban a világ sok méltán híres sajtja is elérhető. Ebben a cikkben az olasz sajtokról írunk, mivel a Szarvasi Cervinus és más érlelt 1sajtjaink észak-olasz hagyományokon alapulnak, hiszen…

Egyre drágább az élelmiszer, már mindenki érzi az inflációt

Egyre drágább az élelmiszer, már mindenki érzi az inflációt   Tájékoztató tábla az élelmiszerárstopról a fővárosi Corvin Plazában található Príma-üzlet bejáratában 2022. február 1-jén   A kormányzati árstop ellenére is gyorsultak az inflációs folyamatok. Leginkább az élelmiszerek drágultak, de figyelmeztető jel, hogy a tartós fogyasztási cikkek ára is meglódult. Az infláció miatt a jegybank kénytelen…

Brie sajt és mézeskalács? Íme a legújabb ételpárosítási trend

Brie sajt és mézeskalács? Íme a legújabb ételpárosítási trend   Semmi sem teszi kellemesebbé a délutánt, mint a kávé egy csokoládés sütemény kíséretében, de a kulináris trendek idén kissé megtréfálnak minket. A cukrászok és séfek szerint kedvenc kombinációnkat kissé módosítani kell, mert valójában az édességekhez a legjobban illik a… sajt! A konyhaművészet szereti a szokatlan…

auchan-300x150
Prima
tesco-300x150