Történetünk

A Szarvasi Agrár Zrt. – jogelődjeinek szakmai hagyatékát fenntartva – több mint 70 éve a minőség és a kiszámíthatóság alapul vételével működik. Legfontosabb törekvésünk, hogy az elvárt szakmai és társadalmi igények figyelembevételével folytassuk gazdasági tevékenységünket, nyújtsunk megélhetést dolgozóinknak, beszállítóinknak, hogy ily módon nyereséges tevékenységeinkkel járuljunk hozzá az ország gazdasági fejlődéséhez.

A Szarvasi Agrár Zrt. 2020-ban a Talentis Agro cégcsoport tagja lett, amely egy 100%-ig magyar tulajdonú mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalatcsoport.
A Talentis Agro cégcsoportról bővebben itt találhat információt.

Fő tevékenységi köreink: szántóföldi növénytermesztés és gyepgazdálkodás 2590 ha-on, (a terület nagy része a Magyar Államtól, illetve Önkormányzatoktól bérlet terület) tejhasznú szarvasmarhatenyésztés (800 db-os állomány), tejfeldolgozó üzem, ami kizárólag érlelt, félkemény és kemény sajtgyártást folytat, prémium minőségben. Rizsfeldolgozás: Tönkölybúzaliszt, rizsliszt, durumbúzaliszt, rozsliszt gyártás és kereskedelem, ill. termékek előállítása és kereskedelme.

Az uniós csatlakozást megelőzőleg, illetve azt követőleg AVOP, EMVA, VP, ÉLIP pályázatok keretében a versenyképesség megtartása és fokozása érdekében az állattenyésztést, a növénytermesztést, öntözésfejlesztést és az ipari élelmiszer feldolgozást érintő technológiai gép- és ingatlanfejlesztést, környezetvédelmi fejlesztéseket hajtottunk végre.

Az elmúlt év kiemelt fejlesztése volt pályázati és saját forrás felhasználásával a napi 20.000 literes tejfeldolgozó kapacitással rendelkező sajtüzemünk megvalósulása, amely világszínvonalú technológiát képvisel, különleges érleléstechnológiai eljárása, egyedi minőségben gyárt saját alapanyagból, érlelt prémium kategóriás GMO mentes félkemény és kemény sajtot Termékeinkért kattintson ide.

EGÉSZSÉGÉRE

Ezért együnk minden nap sajtot

A sajtok egészségre gyakorolt hatásairól kettős kép él a köztudatban, sokan a zsír- és koleszterintartalmuk miatt nem tartják egészségesnek. Egy közelmúltban végzett kutatás azonban megállapította, hogy a rendszeres sajtfogyasztás olyan komoly betegségek megelőzésében is segíthet, mint a stroke, vagy a szívinfarktus.
Miért egészségesebbek a Szarvasi Cervinus sajtok?

Hírek és újdonságok

World Cheese Awards – Bronzba öltözött a Superiore

A World Cheese Awards egy olyan nemzetközi megmérettetés, amelyre a világ minden tájáról érkeznek az országok legjobbnak ítélt termékei. A sajtversenynek minden évben más ország ad otthont, 2023 novemberében a norvégiai Trondheimben rendezték meg. Idén rekordszámú termék érkezett, 4502 sajt nevezett. Büszkén jelenthetjük be, hogy Superiore nevű érlelt sajtunk Bronz minősítést szerezett.  

Arannyal díjazták az érlelt sajtokat

Huszonnegyedik alkalommal, 2023. április 28-30. között rendezték meg a Nemzetközi Sajt- és Túrófesztivált Gyomaendrődön. Gyomaendrőd életében több mint két évtizede vetette meg lábát egy olyan rendezvény, amelyet mindig nagy kíváncsisággal várnak az érdeklődők. Határon innen és túl számos gazda, sajtmester, családi gazdaság számára kínált ez a jeles esemény lehetőséget az ízletes remekművek bemutatására, értékesítésére, mindezek…

Harminc százalékkal emelkedtek az élelmiszerárak

Harminc százalékkal emelkedtek az élelmiszerárak   Közzétette a KSH az augusztusi inflációs adatokat. Ennek értelmében 2022. augusztusban a fogyasztói árak átlagosan 15,6 százalékkal meghaladták az egy évvel korábbit. Az elmúlt egy évben az élelmiszerek és a tartós fogyasztási cikkek ára emelkedett a leginkább. A fogyasztói árak egy hónap alatt átlagosan 1,8 százalékkal nőttek.   Fotó:…

auchan-300x150
Prima
tesco-300x150