A Szarvasi Agrár cégkultúrája a kiválóságra, a magas minőségre épül. Kifejezetten jó adottságokkal rendelkezünk, amely nagymértékben köszönhető a Szarvasra jellemző minőségi mezőgazdasági kultúrának. Az állattenyésztési hagyományaink eredményeként évtizedek óta kiváló, extra minőségű tejet állítunk elő gazdaságunkban.
Évtizedes olasz hagyományok
Sajtjaink hagyományos olasz alapokon, de a magyar ízvilágnak megfelelően készült fél-kemény és kemény sajtok (Termékek), hisz sajtmesterünk és kollégáink Olaszországban tanulták ki és lesték el a sajtkészítés titkait.
A nemzetközi hírű, olasz sajtmester
A nemzetközi hírű, olasz sajtmester, a sajtkészítés egyik mai „rock-sztárja”, Carlo Piccoli kapott megbízást a termékfejlesztésre, s vele együtt kísérleteztük ki azokat a titkos összetevőket, amelyek sajtjaink ízét és aromáit határozzák meg. (Sajtmester)
Világszínvonalú technológia
A teljes gyártási és érlelési technológiánk Olaszországból érkezett, a sajtkészítés alapgépeit a Sacmainox, az érlelő technológiát a Standard Tech szállította. Ki kell emelni, hogy mindkét cég mind hazájában, de akár Európában is a piac legjelentősebb szereplői közé tartozik. Üzemünkben sajtjaink teljes tejből, oltós alvasztással készülnek. A hagyományos sajtkészítés metódusát követve sajtjaink nem tartalmaznak semmiféle adalékanyagokat. A világszínvonalú technológiának köszönhetően pedig az érlelési folyamat számítógép vezérelt módon, folyamatosan szabályozott és kontrollált hőmérséklet és páratartalom mellett történik. (Sajtüzem)
GMO –mentesség
Vállalaton belül a teljes termelési folyamatot magunk végezzük és irányítjuk, így szigorú minőségi kontroll alatt tarthatjuk annak minden lépését. Mi termeljük meg a saját szarvasmarháink számára a takarmányt és így saját extra minőségű tejből vagyunk képesek készíteni a sajtjainkat. Kivételes ez a helyzet, hisz nagyüzemi méretekben – tudomásunk szerint – csak mi vagyunk képesek erre Magyarországon, minden más sajttermelő jellemzően külső forrásból vásárolja a legfőbb alapanyagot, a tejet. A teljes termelési folyamatunk GMO-mentes, és ez kivételes biztonságot és versenyelőnyt biztosít a számunkra, hiszen mi garantálni tudjuk a fogyasztóknak az egészséges és biztonságos, azaz 100%-osan természetes GMO-mentes sajtokat. GMO-mentesség
Kiemelkedő minőség
A hagyományos sajtkészítés metódusát követve sajtjaink nem tartalmaznak semmiféle adalékanyagokat. A világszínvonalú technológiának köszönhetően pedig az érlelési folyamat számítógép vezérelt módon, folyamatosan szabályozott és kontrollált hőmérséklet és páratartalom mellett történik. A sajtjaink saját kérgükben, mindenféle mesterséges bevonat nélkül, az évtizedes hagyományoknak megfelelően puha, jegenye fenyő polcokon pihenve érlelődnek. A fogyasztók számára szavatoljuk a kiemelkedő minőséget, amíg aszatlukra kerül a sajtunk, hisz a mai legmodernebb technológiának köszönhetően védőgázas csomagolásba helyezzük termékeinket. Termékek
Kimagasló gasztronómiai élmény
Cervinus az a sajt, mely simogatja tested-lelked.
Kiváló sajtokat alkottunk meg, hiszen akik eddig megkóstolták, azok megnyalták utána mind a tíz ujjukat!
2019. év októberében adtuk át sajtüzemünket, de így is számos sajtmustrán már részt vettünk, ahonnan egyöntetű pozitív, sőt rajongó visszajelzéseket kaptunk. Rendkívül büszkék vagyunk rá, hogy néhány hónapos működés után a XVI. Magyarországi Újbor és Sajt Fesztiválon a Cervinus sajtjainkat értékelve vállalatunk, a Szarvasi Agrár Zrt. elnyerte a “Magyarország 2019 év sajttermelője” címet. Díjak
EGÉSZSÉGÉRE
Ezért együnk minden nap sajtot
A sajtok egészségre gyakorolt hatásairól kettős kép él a köztudatban, sokan a zsír- és koleszterintartalmuk miatt nem tartják egészségesnek. Egy közelmúltban végzett kutatás azonban megállapította, hogy a rendszeres sajtfogyasztás olyan komoly betegségek megelőzésében is segíthet, mint a stroke, vagy a szívinfarktus.
Miért egészségesebbek a Szarvasi Cervinus sajtok?
13 ok, hogy miért fogyasszatok rendszeresen sajtot – klikk