13 ok, hogy miért fogyasszatok sajtot rendszeresen
13 ok, hogy miért fogyasszatok sajtot rendszeresen 13 ok
2019. év októberében megnyitottuk 1,1 Mrd Ft beruházásból megvalósult sajtüzemünket, amelyben világszínvonalú olasz technológiát felhasználva prémium minőségű sajtokat készítünk.
A XXI. század egyik legmodernebb érlelő technológiájának köszönhetően a hagyományos olasz sajtgyártás módszerét fejlesztettük kimagasló szintre.
A technológia legfontosabb elemei
Standard Tech érlelő rendszer egy kimagasló technikai színvonalú berendezés rendszer, amely egy nagyon alacsony energia felhasználással párosul.
A “Free cooling system” segítségével, akár az energia 75%-a is megtakarítható. A rendszer a külső környezeti adottságokat, a külső levegőt használja fel működése során ahelyett, hogy aggregátorokat használna, ezáltal jelentősen csökkentve az energia-felvételt, továbbá a hőcserélés során friss szűrt levegőt juttatva az üzembe. A kompresszor vezérlő egységnek köszönhetően a kondenzációs hőmérsékletet a külső hőmérséklet alapján állítja be.
A VELO-CE csővezeték rendszer, egy speciális csővezeték rendszer (képünkön zöld színű), amely poliészter anyagból készül, lézerrel, speciálisan elhelyezett perforációkkal, a megfelelő levegőáramlás érdekében.
A ventillációs eszközhöz egy külön egységgel csatlakoznak. A rendszer könnyen fel és leszerelhető a megfelelő üzemi higiénia (tisztíthatóság) biztosítása érdekében. A szövetszálak hosszabb ideig képesek megakadályozni, illetve szabályozni a páratartalmat más rendszerekhez képest, ezáltal megakadályozva a nem kívánt kondenzációkat, továbbá jelentősen csökkentve a fertőzések veszélyét
Az üzem teljes rendszere számítógép által vezérelt és kontrollált – szabályozott hőmérsékletet és páratartalmat biztosít az üzem különböző helyiségeiben.
A rendszer teljes mértékben megfelel a tejüzemi higiéniai követelményeknek, az összes európai szabványnak, sőt még a német TÜV rendszerek is kifogásolhatatlannak találták.
A sajtok egészségre gyakorolt hatásairól kettős kép él a köztudatban, sokan a zsír- és koleszterintartalmuk miatt nem tartják egészségesnek. Egy közelmúltban végzett kutatás azonban megállapította, hogy a rendszeres sajtfogyasztás olyan komoly betegségek megelőzésében is segíthet, mint a stroke, vagy a szívinfarktus.
Miért egészségesebbek a Szarvasi Cervinus sajtok?
13 ok, hogy miért fogyasszatok rendszeresen sajtot – klikk
13 ok, hogy miért fogyasszatok sajtot rendszeresen 13 ok
Két év után ismét megrendezték a sajtgurító versenyt Két év kihagyás után június 5-én, vasárnap ismét megrendezték a sajtgurító versenyt az angliai Gloucesterben, a négy kilogrammos sajttömbök – és az azokat követő versenyzők – idén is az 50 százalékos meredekségű Coopers Hillen gurultak le. A rendhagyó versenyt 1826 óta minden évben megrendezik.…
Így grilleznek a magyarok! Rád is igaz? Kulcskérdés a só, a minőség és az ár. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara felmérése szerint tavaly 10%-kal növekedett a grilltermékek piaca, amelyek elsősorban a szupermarketekben találtak gazdára. A könnyebb és gyorsabb elkészítés érdekében egyre többen választják a magasabb feldolgozottságú, előkészített, fűszerezett, pácolt, jellemzően csomagoltan forgalmazott alapanyagokat. 2021-ben…
Tenger gyümölcsei spagetti á la Szoky konyhája Ezúttal egy ütős tésztát készít Szoky, intenzív ízű raguval. Nyáron frissen lenne az igazi a tenger gyümölcseit kóstolgatni, de mivel nálunk nincs ilyen, vagy nem biztos, hogy eljutunk tengerpartra, miért maradnánk ki ebből a finomságból. Hál ’Istennek többféle fagyasztott tenger gyümölcsei keveréket lehet kapni és bármilyen tésztával…
Sajnos ez a sajt jelenleg nem kapható az áruházakban!
Sajnos ez a sajt jelenleg nem kapható az áruházakban!