2019. év októberében megnyitottuk 1,1 Mrd Ft beruházásból megvalósult sajtüzemünket, amelyben világszínvonalú olasz technológiát felhasználva prémium minőségű sajtokat készítünk.

A XXI. század egyik legmodernebb érlelő technológiájának köszönhetően a hagyományos olasz sajtgyártás módszerét fejlesztettük kimagasló szintre.

A technológia legfontosabb elemei

Standard Tech érlelő rendszer egy kimagasló technikai színvonalú berendezés rendszer, amely egy nagyon alacsony energia felhasználással párosul.

A “Free cooling system” segítségével, akár az energia 75%-a is megtakarítható. A rendszer a külső környezeti adottságokat, a külső levegőt használja fel működése során ahelyett, hogy aggregátorokat használna, ezáltal jelentősen csökkentve az energia-felvételt, továbbá a hőcserélés során friss szűrt levegőt juttatva az üzembe. A kompresszor vezérlő egységnek köszönhetően a kondenzációs hőmérsékletet a külső hőmérséklet alapján állítja be.

A VELO-CE csővezeték rendszer, egy speciális csővezeték rendszer (képünkön zöld színű), amely poliészter anyagból készül, lézerrel, speciálisan elhelyezett perforációkkal, a megfelelő levegőáramlás érdekében.

A ventillációs eszközhöz egy külön egységgel csatlakoznak. A rendszer könnyen fel és leszerelhető a megfelelő üzemi higiénia (tisztíthatóság) biztosítása érdekében. A szövetszálak hosszabb ideig képesek megakadályozni, illetve szabályozni a páratartalmat más rendszerekhez képest, ezáltal megakadályozva a nem kívánt kondenzációkat, továbbá jelentősen csökkentve a fertőzések veszélyét

Az üzem teljes rendszere számítógép által vezérelt és kontrollált – szabályozott hőmérsékletet és páratartalmat biztosít az üzem különböző helyiségeiben.

A rendszer teljes mértékben megfelel a tejüzemi higiéniai követelményeknek, az összes európai szabványnak, sőt még a német TÜV rendszerek is kifogásolhatatlannak találták.

img6

EGÉSZSÉGÉRE

Ezért együnk minden nap sajtot

A sajtok egészségre gyakorolt hatásairól kettős kép él a köztudatban, sokan a zsír- és koleszterintartalmuk miatt nem tartják egészségesnek. Egy közelmúltban végzett kutatás azonban megállapította, hogy a rendszeres sajtfogyasztás olyan komoly betegségek megelőzésében is segíthet, mint a stroke, vagy a szívinfarktus.
Miért egészségesebbek a Szarvasi Cervinus sajtok?

Hírek és újdonságok

Grillsajtok húsos paprikában (forró levegős) sütőben – Szoky konyhája

Grillsajtok húsos paprikában (forró levegős) sütőben – Szoky konyhája    Aki szereti a nyári színeket, ízeket, nyárra egy töltött zöldséges ételt ajánl Szoky isteni hagymás tört burgonyával. Egy igazán laktató étel, melyhez az olajmentes sütés érdekében Air Fryer készüléket használ. Természetesen sütőben is el lehet készíteni. Az ízekért a húsos szalonnán kívül, a nagyon finom…

Bor & sajt a kognitív hanyatlás ellen

Bor & sajt a kognitív hanyatlás ellen     Egy új tanulmány szerint az étrend jelentős hatással van a kognitív funkcióinkra, idősebb korunkban is. Mindannyian szeretnénk mentálisan is egészségesek maradni, ameddig csak lehetséges. Jó hír tehát, hogy vannak olyan ételek, amik nem csak, hogy segítenek ebben, de még finomak is.   Vág az eszed? Az…

Saláta és a sajt -a könnyed és egészséges páros

Saláta és a sajt -a könnyed és egészséges páros   Nyáron mi lehet könnyedebb és üdítőbb étel, mint egy sajttálat kísérő zöldsaláta frissessége, vagy néhány darab sajt vegyes salátában? Annak érdekében, hogy a legtöbbet hozzuk ki ebből a tökéletes egyvelegből, íme néhány javaslat az ízek keverésére. A franciák 98% -a fogyaszt zöld salátát heti 2-3 alkalommal, néha…

auchan-300x150
Prima
tesco-300x150