2019. év októberében megnyitottuk 1,1 Mrd Ft beruházásból megvalósult sajtüzemünket, amelyben világszínvonalú olasz technológiát felhasználva prémium minőségű sajtokat készítünk.

A XXI. század egyik legmodernebb érlelő technológiájának köszönhetően a hagyományos olasz sajtgyártás módszerét fejlesztettük kimagasló szintre.

A technológia legfontosabb elemei

Standard Tech érlelő rendszer egy kimagasló technikai színvonalú berendezés rendszer, amely egy nagyon alacsony energia felhasználással párosul.

A “Free cooling system” segítségével, akár az energia 75%-a is megtakarítható. A rendszer a külső környezeti adottságokat, a külső levegőt használja fel működése során ahelyett, hogy aggregátorokat használna, ezáltal jelentősen csökkentve az energia-felvételt, továbbá a hőcserélés során friss szűrt levegőt juttatva az üzembe. A kompresszor vezérlő egységnek köszönhetően a kondenzációs hőmérsékletet a külső hőmérséklet alapján állítja be.

A VELO-CE csővezeték rendszer, egy speciális csővezeték rendszer (képünkön zöld színű), amely poliészter anyagból készül, lézerrel, speciálisan elhelyezett perforációkkal, a megfelelő levegőáramlás érdekében.

A ventillációs eszközhöz egy külön egységgel csatlakoznak. A rendszer könnyen fel és leszerelhető a megfelelő üzemi higiénia (tisztíthatóság) biztosítása érdekében. A szövetszálak hosszabb ideig képesek megakadályozni, illetve szabályozni a páratartalmat más rendszerekhez képest, ezáltal megakadályozva a nem kívánt kondenzációkat, továbbá jelentősen csökkentve a fertőzések veszélyét

Az üzem teljes rendszere számítógép által vezérelt és kontrollált – szabályozott hőmérsékletet és páratartalmat biztosít az üzem különböző helyiségeiben.

A rendszer teljes mértékben megfelel a tejüzemi higiéniai követelményeknek, az összes európai szabványnak, sőt még a német TÜV rendszerek is kifogásolhatatlannak találták.

img6

EGÉSZSÉGÉRE

Ezért együnk minden nap sajtot

A sajtok egészségre gyakorolt hatásairól kettős kép él a köztudatban, sokan a zsír- és koleszterintartalmuk miatt nem tartják egészségesnek. Egy közelmúltban végzett kutatás azonban megállapította, hogy a rendszeres sajtfogyasztás olyan komoly betegségek megelőzésében is segíthet, mint a stroke, vagy a szívinfarktus.
Miért egészségesebbek a Szarvasi Cervinus sajtok?

Hírek és újdonságok

Bronz minősítést szereztek a Szarvasi Agrár Zrt. érlelt sajtjai a XXV. Gyomaendrődi Nemzetközi Sajt – és Túrófesztiválon

2024 május 2-5 között ismét megrendezték a Gyomaendrődi Nemzetközi Sajt- és Túrófesztivált. Határon innen és túl számos gazda, sajtmester, családi gazdaság számára kínál ez a jeles, programokban gazdag esemény lehetőséget termékeik bemutatására, értékesítésére. A rendezvény célja nemcsak a hazai tejes termékek népszerűsítése, hanem az egészséges táplálkozás fontosságára is szeretnék felhívni a figyelmet. A Szarvasi Agrár…

World Cheese Awards – Bronzba öltözött a Superiore

A World Cheese Awards egy olyan nemzetközi megmérettetés, amelyre a világ minden tájáról érkeznek az országok legjobbnak ítélt termékei. A sajtversenynek minden évben más ország ad otthont, 2023 novemberében a norvégiai Trondheimben rendezték meg. Idén rekordszámú termék érkezett, 4502 sajt nevezett. Büszkén jelenthetjük be, hogy Superiore nevű érlelt sajtunk Bronz minősítést szerezett.  

Arannyal díjazták az érlelt sajtokat

Huszonnegyedik alkalommal, 2023. április 28-30. között rendezték meg a Nemzetközi Sajt- és Túrófesztivált Gyomaendrődön. Gyomaendrőd életében több mint két évtizede vetette meg lábát egy olyan rendezvény, amelyet mindig nagy kíváncsisággal várnak az érdeklődők. Határon innen és túl számos gazda, sajtmester, családi gazdaság számára kínált ez a jeles esemény lehetőséget az ízletes remekművek bemutatására, értékesítésére, mindezek…

auchan-300x150
Prima
tesco-300x150