2019. év októberében megnyitottuk 1,1 Mrd Ft beruházásból megvalósult sajtüzemünket, amelyben világszínvonalú olasz technológiát felhasználva prémium minőségű sajtokat készítünk.

A XXI. század egyik legmodernebb érlelő technológiájának köszönhetően a hagyományos olasz sajtgyártás módszerét fejlesztettük kimagasló szintre.

A technológia legfontosabb elemei

Standard Tech érlelő rendszer egy kimagasló technikai színvonalú berendezés rendszer, amely egy nagyon alacsony energia felhasználással párosul.

A “Free cooling system” segítségével, akár az energia 75%-a is megtakarítható. A rendszer a külső környezeti adottságokat, a külső levegőt használja fel működése során ahelyett, hogy aggregátorokat használna, ezáltal jelentősen csökkentve az energia-felvételt, továbbá a hőcserélés során friss szűrt levegőt juttatva az üzembe. A kompresszor vezérlő egységnek köszönhetően a kondenzációs hőmérsékletet a külső hőmérséklet alapján állítja be.

A VELO-CE csővezeték rendszer, egy speciális csővezeték rendszer (képünkön zöld színű), amely poliészter anyagból készül, lézerrel, speciálisan elhelyezett perforációkkal, a megfelelő levegőáramlás érdekében.

A ventillációs eszközhöz egy külön egységgel csatlakoznak. A rendszer könnyen fel és leszerelhető a megfelelő üzemi higiénia (tisztíthatóság) biztosítása érdekében. A szövetszálak hosszabb ideig képesek megakadályozni, illetve szabályozni a páratartalmat más rendszerekhez képest, ezáltal megakadályozva a nem kívánt kondenzációkat, továbbá jelentősen csökkentve a fertőzések veszélyét

Az üzem teljes rendszere számítógép által vezérelt és kontrollált – szabályozott hőmérsékletet és páratartalmat biztosít az üzem különböző helyiségeiben.

A rendszer teljes mértékben megfelel a tejüzemi higiéniai követelményeknek, az összes európai szabványnak, sőt még a német TÜV rendszerek is kifogásolhatatlannak találták.

img6

EGÉSZSÉGÉRE

Ezért együnk minden nap sajtot

A sajtok egészségre gyakorolt hatásairól kettős kép él a köztudatban, sokan a zsír- és koleszterintartalmuk miatt nem tartják egészségesnek. Egy közelmúltban végzett kutatás azonban megállapította, hogy a rendszeres sajtfogyasztás olyan komoly betegségek megelőzésében is segíthet, mint a stroke, vagy a szívinfarktus.
Miért egészségesebbek a Szarvasi Cervinus sajtok?

Hírek és újdonságok

Így panírozd a rántott sajtot, hogy ne folyjon ki sütés közben

Így panírozd a rántott sajtot, hogy ne folyjon ki sütés közben   Az, hogy sütés közben kifolyik-e a rántott sajt, legnagyobb részt a paníron múlik. Mutatjuk, hogy forgasd lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába a sajtot ahhoz, hogy büszke lehess a végeredményre. A rántott sajt nem tartozik a pikk-pakk összedobós ételek közé, hacsak nem dolgozol előre a panírozással, hogy aztán…

10 éves csúcsra emelkedtek tavaly az élelmiszerárak

10 éves csúcsra emelkedtek tavaly az élelmiszerárak   Tavaly átlagosan 28,1 százalékkal nőttek az élelmiszerárak globálisan, az ezek mozgását követő index 10 éves csúcsra emelkedett – áll az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) csütörtökön ismertetett jelentésében. A szervezet által vezetett élelmiszerár-indexe az öt legfontosabb élelmiszer-alapanyag – növényi olajok, szemestermények, húsfélék, tejtermékek és cukor –…

Flammekueche vagy tarte flambée

Flammekueche vagy tarte flambée   Van a francia elzászi régiónak egy olyan sült „kenyérlángosa”, -német nevének fordítása szó szerint „lángban sült pite”, vagy a francia átfordított neve a tarte flambée , „flambirozott pite”-, amely bár ropogósabb és vékonyabb tésztájú, mint a miénk, de ugyanaz a lényege , hogy az eredetit fatüzelésű kemencében sütik. A Flammekueche…

auchan-300x150
Prima
tesco-300x150