Képesek vagyunk arra, hogy egészséges és természetes módon előállított sajtokat készítsünk.

A természetesség igénye kezd eltűnni az élelmiszergyártásból és a helyét génmódosított (GMO) élelmiszerek és alapanyagok fejlesztése veszi át. Az EU és Magyarország is szigorúan szabályozza és alapvetően tiltja a GMO-t tartalmazó élelmiszerek forgalmazását, azonban bizonyos állati eredetű termékek kívül esnek ezen a szabályozáson és a GMO-t tartalmazó takarmányt fogyasztó állatok tejének, húsának, tojásának értékesítésekor ezt nem kell feltűntetni. Magyarországra is jellemző, hogy az állati takarmány jelentős része feltételezhetően GMO-t tartalmazhat, így a tudomány jelenlegi állása szerint akár komoly veszélyt jelenthet az egészségünkre, hisz ezeknek a genetikailag módosított organizmusoknak az emberre gyakorolt hatása veszélyes-e vagy sem, még nem bizonyított.

Mi a Szarvasi Agrár, vállalaton belül a teljes termelési folyamatot magunk végezzük és irányítjuk, így szigorú minőségi kontroll alatt tarthatjuk annak minden lépését. Mi termeljük meg a saját szarvasmarháink számára a takarmányt és így saját tejből vagyunk képesek készíteni a sajtjainkat. Kivételes ez a helyzet, hisz nagyüzemi méretekben – tudomásunk szerint – csak mi vagyunk képesek erre Magyarországon, minden más sajttermelő jellemzően külső forrásból vásárolja a legfőbb alapanyagot, a tejet. A teljes termelési folyamatunk GMO-mentes, és ez kivételes biztonságot és versenyelőnyt biztosít a számunkra, hiszen mi garantálni tudjuk a fogyasztóknak az egészséges és biztonságos, azaz 100%-osan természetes GMO-mentes sajtokat. Magyarországon 2016-tól saját, hivatalos GMO-mentes megjelölés került bevezetésre, amely szigorúbb elvárásokat támaszt még az EU-nál is, így amennyiben ezzel a megjelöléssel találkozik a fogyasztó, csak akkor lehet biztos abban, hogy az a tej-termék GMO-mentes.

További haszon információk a témában:

EGÉSZSÉGÉRE

Ezért együnk minden nap sajtot

A sajtok egészségre gyakorolt hatásairól kettős kép él a köztudatban, sokan a zsír- és koleszterintartalmuk miatt nem tartják egészségesnek. Egy közelmúltban végzett kutatás azonban megállapította, hogy a rendszeres sajtfogyasztás olyan komoly betegségek megelőzésében is segíthet, mint a stroke, vagy a szívinfarktus.
Miért egészségesebbek a Szarvasi Cervinus sajtok?

Hírek és újdonságok

Harminc százalékkal emelkedtek az élelmiszerárak

Harminc százalékkal emelkedtek az élelmiszerárak   Közzétette a KSH az augusztusi inflációs adatokat. Ennek értelmében 2022. augusztusban a fogyasztói árak átlagosan 15,6 százalékkal meghaladták az egy évvel korábbit. Az elmúlt egy évben az élelmiszerek és a tartós fogyasztási cikkek ára emelkedett a leginkább. A fogyasztói árak egy hónap alatt átlagosan 1,8 százalékkal nőttek.   Fotó:…

Kiváló eredmény a 10. Etyeki Sajtmustrán – két aranyérmmel is díjazták a Szarvasi Agrár Zrt. sajtjait

Kiváló eredmény a 10. Etyeki Sajtmustrán – két aranyérmmel is díjazták a Szarvasi Agrár Zrt. sajtjait   Pákozdi István sajtmester, Szarvasi Agrár Zrt. A Magyar Sajtkészítők Egyesülete az idei évben már 10. alkalommal rendezte meg a Sajtmustrát az etyeki Gasztrosétányon. Ezen a napon az etyeki Újhegyi pincesorra költöztek a Kárpát-medence legjobb sajtkészítői, hogy bemutassák, kóstoltassák…

Görög marad a feta az EU döntése szerint

Görög marad a feta az EU döntése szerint   A fetasajt már 2002 óta uniós eredetvédelmet élvez, Dánia azonban Európán kívülre ugyanezen a néven kínálta termékeit. Görögország javára hozott ítéletet az Európai Unió Bírósága júliusban a feta megnevezés használatának ügyében Dániával szemben – írja a Reuters. A testület megrovásban részesítette a dánokat, amiért nem léptek fel…

auchan-300x150
Prima
tesco-300x150