Képesek vagyunk arra, hogy egészséges és természetes módon előállított sajtokat készítsünk.

A természetesség igénye kezd eltűnni az élelmiszergyártásból és a helyét génmódosított (GMO) élelmiszerek és alapanyagok fejlesztése veszi át. Az EU és Magyarország is szigorúan szabályozza és alapvetően tiltja a GMO-t tartalmazó élelmiszerek forgalmazását, azonban bizonyos állati eredetű termékek kívül esnek ezen a szabályozáson és a GMO-t tartalmazó takarmányt fogyasztó állatok tejének, húsának, tojásának értékesítésekor ezt nem kell feltűntetni. Magyarországra is jellemző, hogy az állati takarmány jelentős része feltételezhetően GMO-t tartalmazhat, így a tudomány jelenlegi állása szerint akár komoly veszélyt jelenthet az egészségünkre, hisz ezeknek a genetikailag módosított organizmusoknak az emberre gyakorolt hatása veszélyes-e vagy sem, még nem bizonyított.

Mi a Szarvasi Agrár, vállalaton belül a teljes termelési folyamatot magunk végezzük és irányítjuk, így szigorú minőségi kontroll alatt tarthatjuk annak minden lépését. Mi termeljük meg a saját szarvasmarháink számára a takarmányt és így saját tejből vagyunk képesek készíteni a sajtjainkat. Kivételes ez a helyzet, hisz nagyüzemi méretekben – tudomásunk szerint – csak mi vagyunk képesek erre Magyarországon, minden más sajttermelő jellemzően külső forrásból vásárolja a legfőbb alapanyagot, a tejet. A teljes termelési folyamatunk GMO-mentes, és ez kivételes biztonságot és versenyelőnyt biztosít a számunkra, hiszen mi garantálni tudjuk a fogyasztóknak az egészséges és biztonságos, azaz 100%-osan természetes GMO-mentes sajtokat. Magyarországon 2016-tól saját, hivatalos GMO-mentes megjelölés került bevezetésre, amely szigorúbb elvárásokat támaszt még az EU-nál is, így amennyiben ezzel a megjelöléssel találkozik a fogyasztó, csak akkor lehet biztos abban, hogy az a tej-termék GMO-mentes.

További haszon információk a témában:

EGÉSZSÉGÉRE

Ezért együnk minden nap sajtot

A sajtok egészségre gyakorolt hatásairól kettős kép él a köztudatban, sokan a zsír- és koleszterintartalmuk miatt nem tartják egészségesnek. Egy közelmúltban végzett kutatás azonban megállapította, hogy a rendszeres sajtfogyasztás olyan komoly betegségek megelőzésében is segíthet, mint a stroke, vagy a szívinfarktus.
Miért egészségesebbek a Szarvasi Cervinus sajtok?

Hírek és újdonságok

World Cheese Awards – Bronzba öltözött a Superiore

A World Cheese Awards egy olyan nemzetközi megmérettetés, amelyre a világ minden tájáról érkeznek az országok legjobbnak ítélt termékei. A sajtversenynek minden évben más ország ad otthont, 2023 novemberében a norvégiai Trondheimben rendezték meg. Idén rekordszámú termék érkezett, 4502 sajt nevezett. Büszkén jelenthetjük be, hogy Superiore nevű érlelt sajtunk Bronz minősítést szerezett.  

Arannyal díjazták az érlelt sajtokat

Huszonnegyedik alkalommal, 2023. április 28-30. között rendezték meg a Nemzetközi Sajt- és Túrófesztivált Gyomaendrődön. Gyomaendrőd életében több mint két évtizede vetette meg lábát egy olyan rendezvény, amelyet mindig nagy kíváncsisággal várnak az érdeklődők. Határon innen és túl számos gazda, sajtmester, családi gazdaság számára kínált ez a jeles esemény lehetőséget az ízletes remekművek bemutatására, értékesítésére, mindezek…

Harminc százalékkal emelkedtek az élelmiszerárak

Harminc százalékkal emelkedtek az élelmiszerárak   Közzétette a KSH az augusztusi inflációs adatokat. Ennek értelmében 2022. augusztusban a fogyasztói árak átlagosan 15,6 százalékkal meghaladták az egy évvel korábbit. Az elmúlt egy évben az élelmiszerek és a tartós fogyasztási cikkek ára emelkedett a leginkább. A fogyasztói árak egy hónap alatt átlagosan 1,8 százalékkal nőttek.   Fotó:…

auchan-300x150
Prima
tesco-300x150