Képesek vagyunk arra, hogy egészséges és természetes módon előállított sajtokat készítsünk.

A természetesség igénye kezd eltűnni az élelmiszergyártásból és a helyét génmódosított (GMO) élelmiszerek és alapanyagok fejlesztése veszi át. Az EU és Magyarország is szigorúan szabályozza és alapvetően tiltja a GMO-t tartalmazó élelmiszerek forgalmazását, azonban bizonyos állati eredetű termékek kívül esnek ezen a szabályozáson és a GMO-t tartalmazó takarmányt fogyasztó állatok tejének, húsának, tojásának értékesítésekor ezt nem kell feltűntetni. Magyarországra is jellemző, hogy az állati takarmány jelentős része feltételezhetően GMO-t tartalmazhat, így a tudomány jelenlegi állása szerint akár komoly veszélyt jelenthet az egészségünkre, hisz ezeknek a genetikailag módosított organizmusoknak az emberre gyakorolt hatása veszélyes-e vagy sem, még nem bizonyított.

Mi a Szarvasi Agrár, vállalaton belül a teljes termelési folyamatot magunk végezzük és irányítjuk, így szigorú minőségi kontroll alatt tarthatjuk annak minden lépését. Mi termeljük meg a saját szarvasmarháink számára a takarmányt és így saját tejből vagyunk képesek készíteni a sajtjainkat. Kivételes ez a helyzet, hisz nagyüzemi méretekben – tudomásunk szerint – csak mi vagyunk képesek erre Magyarországon, minden más sajttermelő jellemzően külső forrásból vásárolja a legfőbb alapanyagot, a tejet. A teljes termelési folyamatunk GMO-mentes, és ez kivételes biztonságot és versenyelőnyt biztosít a számunkra, hiszen mi garantálni tudjuk a fogyasztóknak az egészséges és biztonságos, azaz 100%-osan természetes GMO-mentes sajtokat. Magyarországon 2016-tól saját, hivatalos GMO-mentes megjelölés került bevezetésre, amely szigorúbb elvárásokat támaszt még az EU-nál is, így amennyiben ezzel a megjelöléssel találkozik a fogyasztó, csak akkor lehet biztos abban, hogy az a tej-termék GMO-mentes.

További haszon információk a témában:

EGÉSZSÉGÉRE

Ezért együnk minden nap sajtot

A sajtok egészségre gyakorolt hatásairól kettős kép él a köztudatban, sokan a zsír- és koleszterintartalmuk miatt nem tartják egészségesnek. Egy közelmúltban végzett kutatás azonban megállapította, hogy a rendszeres sajtfogyasztás olyan komoly betegségek megelőzésében is segíthet, mint a stroke, vagy a szívinfarktus.
Miért egészségesebbek a Szarvasi Cervinus sajtok?

Hírek és újdonságok

Így panírozd a rántott sajtot, hogy ne folyjon ki sütés közben

Így panírozd a rántott sajtot, hogy ne folyjon ki sütés közben   Az, hogy sütés közben kifolyik-e a rántott sajt, legnagyobb részt a paníron múlik. Mutatjuk, hogy forgasd lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába a sajtot ahhoz, hogy büszke lehess a végeredményre. A rántott sajt nem tartozik a pikk-pakk összedobós ételek közé, hacsak nem dolgozol előre a panírozással, hogy aztán…

10 éves csúcsra emelkedtek tavaly az élelmiszerárak

10 éves csúcsra emelkedtek tavaly az élelmiszerárak   Tavaly átlagosan 28,1 százalékkal nőttek az élelmiszerárak globálisan, az ezek mozgását követő index 10 éves csúcsra emelkedett – áll az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) csütörtökön ismertetett jelentésében. A szervezet által vezetett élelmiszerár-indexe az öt legfontosabb élelmiszer-alapanyag – növényi olajok, szemestermények, húsfélék, tejtermékek és cukor –…

Flammekueche vagy tarte flambée

Flammekueche vagy tarte flambée   Van a francia elzászi régiónak egy olyan sült „kenyérlángosa”, -német nevének fordítása szó szerint „lángban sült pite”, vagy a francia átfordított neve a tarte flambée , „flambirozott pite”-, amely bár ropogósabb és vékonyabb tésztájú, mint a miénk, de ugyanaz a lényege , hogy az eredetit fatüzelésű kemencében sütik. A Flammekueche…

auchan-300x150
Prima
tesco-300x150