Carlo Piccoli a negyedik generációs sajtkészítő Perenzin Latteria cég képviseletében, kézműves, hagyományos védett eredett megjelöléssel készült sajtokat gyárt, bio és hagyományos módon termelt tehén, kecske és bivalytejből.

A cég, család termékeit 1933-ban díjazták először Brüsszelben a “Salon des Arts Ménagers” versenyen, ahonnan aranyéremmel tértek haza. Az elmúlt évtizedekben sajtjaikat mindig Olaszország legjobbjai között tartották számon, termékeiket forgalmazzák Európa számos országában, Észak-Amerikában, Kínában és Japánban. Ebben az időszakban számos kiemelkedő díjazásban részesültek, amiket itt most nem kívánunk felsorolni.

A mester 10 éve kísérletezik a biológiai érlelésű kecskesajttal, saját készítménye, a termékhez kapcsolódó szabadalmaztatott enzimcsalád.

2011-ben létrehozta a Nemzetközi Sajtkészítő Művészeti Akadémiát, ami a sajtgyártással kapcsolatos kultúra nemzetközi szintű elterjesztését célozta meg.

Az általa képviselt sajtkultúra népszerűsítésére 2012-ben szülővárosában létrehozott egy speciális ínyenc üzletet, ahol sajtbár és kiváló gasztronómiai gyakorlatra összpontosító étterem és ezekhez kapcsolódó kulturális rendezvényeknek ad teret.

Az utóbbi évek néhány jelentősebb díja: 2015-ben Alma Caseus CIBUS nívó díjat vehetett át.

2017-2018-ban Word Chees Award versenyen ezüst és aranyérmes sajtokat készített.

2018-ban Italian Chees Award versenyen nyert sajtjával aranyérmet.

A Perenzin Latteria elméleti és gyakorlati képzést szervez, ami a sajtgyártási folyamatok legfontosabb szempontjait veszi figyelembe és nyújt magasszintű ismereteket. Carlo Piccoli sajt nagymester 5 évvel ezelőtt jött Magyarországra. 35 éves tapasztalattal rendelkezik a sajtszakmában, ezt a tudást szeretné átadni a magyar sajtkészítő mestereknek.

Véleménye szerint a magyar sajtok receptjei nagyon jók, de a cél az, hogy ezeket a hagyományok megtartásával, de új feldolgozási módszerekkel készítsék el, illetve hogy új sajtokat ismerjenek meg a fogyasztók.

Az érlelt sajtok gyártását és forgalmazásának növelését, illetve a fogyasztás szintjének emelését szükségesnek tartja, de ezt megfelelő minőséggel kell kiszolgálni. Szakemberként elégedett a magyar alapanyaggal. A technológiát, a sajtkészítés műszaki hátterét rendkívül fontosnak tartja, de ez utóbbi nem ismeretlen számára, mert többnyire Magyarországon ennek megoldása olaszországi műszaki megvalósítást jelent, ez pedig köztudottan világszínvonalú.

Munkaidejét igyekszik megosztani saját üzemének irányítása és a világ számos pontján képviselt technológiai és gyakorlati ismeretek átadása között.

Reméli, hogy az Örménykúti Sajtüzem termékei hamarosan sikeres piaci bevezetésen és megmérettetésen esnek át.

Perenzin Latteria-ról itt tudhat meg többet

EGÉSZSÉGÉRE

Ezért együnk minden nap sajtot

A sajtok egészségre gyakorolt hatásairól kettős kép él a köztudatban, sokan a zsír- és koleszterintartalmuk miatt nem tartják egészségesnek. Egy közelmúltban végzett kutatás azonban megállapította, hogy a rendszeres sajtfogyasztás olyan komoly betegségek megelőzésében is segíthet, mint a stroke, vagy a szívinfarktus.
Miért egészségesebbek a Szarvasi Cervinus sajtok?

Hírek és újdonságok

Raktáros

  A Szarvasi Agrár Zrt. Tejfeldolgozó Üzeme – 5556 Örménykút, VI. ker.119. – raktáros, készletkezelő munkatársat keres 1 műszakos munkavégzésre.   Főbb feladatok: Raktári készletek figyelemmel kísérése, közreműködés a leltározásban. Sajtüzem érlelőjébe bekerülő, bent lévő, onnan kikerülő termékek mozgatása, mozgás dokumentálása. Csomagoló gépsor működtetése, pontos beállítása, ad hoc jellegű hibák elhárítása.   Előnyt jelent: élelmiszeripari…

Kontroller

A Szarvasi Agrár Zrt. keres gyakorlattal rendelkező Kontroller – Elemző munkatársat.   FŐBB FELADATOK, MUNKÁK: Rendszeres kontrolling jelentések, terv/tény költségelemzések elkészítése; Adatszolgáltatások (pénzügyi kimutatások, zárások) koordinálása és teljesítése; Tervezés, elemzések, előrejelzések készítése; Operatív és pénzügyi riportok (költség-haszon, business case elemzések) elkészítésével a vezetőség támogatása üzleti döntésekben; Projekt gazdaságossági, beruházás megtérülési számítások készítése; Agrárpiaci információk gyűjtése,…

Könyvelő

A Szarvasi Agrár Zrt. keres gyakorlattal rendelkező KÖNYVELŐ munkatársat.   FŐBB FELADATOK, MUNKÁK: Cégcsoportba tartozó szervezetek teljes körű főkönyvi könyvelése Éves és évközi beszámolók elkészítése Számlák folyamatos nyomon követése, kimenő, bejövő számlák, bank, pénztár, vegyes bizonylatok kontírozása, könyvelése, bizonylati rend felügyelete Tárgyi eszköz rögzítése, kezelése Adó- és áfa bevallások elkészítése Bér-, főkönyv-, ÁFA – analitika,…

auchan-300x150
Prima
tesco-300x150