Carlo Piccoli a negyedik generációs sajtkészítő Perenzin Latteria cég képviseletében, kézműves, hagyományos védett eredett megjelöléssel készült sajtokat gyárt, bio és hagyományos módon termelt tehén, kecske és bivalytejből.

A cég, család termékeit 1933-ban díjazták először Brüsszelben a „Salon des Arts Ménagers” versenyen, ahonnan aranyéremmel tértek haza. Az elmúlt évtizedekben sajtjaikat mindig Olaszország legjobbjai között tartották számon, termékeiket forgalmazzák Európa számos országában, Észak-Amerikában, Kínában és Japánban. Ebben az időszakban számos kiemelkedő díjazásban részesültek, amiket itt most nem kívánunk felsorolni.

A mester 10 éve kísérletezik a biológiai érlelésű kecskesajttal, saját készítménye, a termékhez kapcsolódó szabadalmaztatott enzimcsalád.

2011-ben létrehozta a Nemzetközi Sajtkészítő Művészeti Akadémiát, ami a sajtgyártással kapcsolatos kultúra nemzetközi szintű elterjesztését célozta meg.

Az általa képviselt sajtkultúra népszerűsítésére 2012-ben szülővárosában létrehozott egy speciális ínyenc üzletet, ahol sajtbár és kiváló gasztronómiai gyakorlatra összpontosító étterem és ezekhez kapcsolódó kulturális rendezvényeknek ad teret.

Az utóbbi évek néhány jelentősebb díja: 2015-ben Alma Caseus CIBUS nívó díjat vehetett át.

2017-2018-ban Word Chees Award versenyen ezüst és aranyérmes sajtokat készített.

2018-ban Italian Chees Award versenyen nyert sajtjával aranyérmet.

A Perenzin Latteria elméleti és gyakorlati képzést szervez, ami a sajtgyártási folyamatok legfontosabb szempontjait veszi figyelembe és nyújt magasszintű ismereteket. Carlo Piccoli sajt nagymester 5 évvel ezelőtt jött Magyarországra. 35 éves tapasztalattal rendelkezik a sajtszakmában, ezt a tudást szeretné átadni a magyar sajtkészítő mestereknek.

Véleménye szerint a magyar sajtok receptjei nagyon jók, de a cél az, hogy ezeket a hagyományok megtartásával, de új feldolgozási módszerekkel készítsék el, illetve hogy új sajtokat ismerjenek meg a fogyasztók.

Az érlelt sajtok gyártását és forgalmazásának növelését, illetve a fogyasztás szintjének emelését szükségesnek tartja, de ezt megfelelő minőséggel kell kiszolgálni. Szakemberként elégedett a magyar alapanyaggal. A technológiát, a sajtkészítés műszaki hátterét rendkívül fontosnak tartja, de ez utóbbi nem ismeretlen számára, mert többnyire Magyarországon ennek megoldása olaszországi műszaki megvalósítást jelent, ez pedig köztudottan világszínvonalú.

Munkaidejét igyekszik megosztani saját üzemének irányítása és a világ számos pontján képviselt technológiai és gyakorlati ismeretek átadása között.

Reméli, hogy az Örménykúti Sajtüzem termékei hamarosan sikeres piaci bevezetésen és megmérettetésen esnek át.

Perenzin Latteria-ról itt tudhat meg többet

EGÉSZSÉGÉRE

Ezért együnk minden nap sajtot

A sajtok egészségre gyakorolt hatásairól kettős kép él a köztudatban, sokan a zsír- és koleszterintartalmuk miatt nem tartják egészségesnek. Egy közelmúltban végzett kutatás azonban megállapította, hogy a rendszeres sajtfogyasztás olyan komoly betegségek megelőzésében is segíthet, mint a stroke, vagy a szívinfarktus.
Miért egészségesebbek a Szarvasi Cervinus sajtok?

Hírek és újdonságok

Arannyal díjazták az érlelt sajtokat

Huszonnegyedik alkalommal, 2023. április 28-30. között rendezték meg a Nemzetközi Sajt- és Túrófesztivált Gyomaendrődön. Gyomaendrőd életében több mint két évtizede vetette meg lábát egy olyan rendezvény, amelyet mindig nagy kíváncsisággal várnak az érdeklődők. Határon innen és túl számos gazda, sajtmester, családi gazdaság számára kínált ez a jeles esemény lehetőséget az ízletes remekművek bemutatására, értékesítésére, mindezek…

Harminc százalékkal emelkedtek az élelmiszerárak

Harminc százalékkal emelkedtek az élelmiszerárak   Közzétette a KSH az augusztusi inflációs adatokat. Ennek értelmében 2022. augusztusban a fogyasztói árak átlagosan 15,6 százalékkal meghaladták az egy évvel korábbit. Az elmúlt egy évben az élelmiszerek és a tartós fogyasztási cikkek ára emelkedett a leginkább. A fogyasztói árak egy hónap alatt átlagosan 1,8 százalékkal nőttek.   Fotó:…

Kiváló eredmény a 10. Etyeki Sajtmustrán – két aranyérmmel is díjazták a Szarvasi Agrár Zrt. sajtjait

Kiváló eredmény a 10. Etyeki Sajtmustrán – két aranyérmmel is díjazták a Szarvasi Agrár Zrt. sajtjait   Pákozdi István sajtmester, Szarvasi Agrár Zrt. A Magyar Sajtkészítők Egyesülete az idei évben már 10. alkalommal rendezte meg a Sajtmustrát az etyeki Gasztrosétányon. Ezen a napon az etyeki Újhegyi pincesorra költöztek a Kárpát-medence legjobb sajtkészítői, hogy bemutassák, kóstoltassák…

auchan-300x150
Prima
tesco-300x150