Carlo Piccoli a negyedik generációs sajtkészítő Perenzin Latteria cég képviseletében, kézműves, hagyományos védett eredett megjelöléssel készült sajtokat gyárt, bio és hagyományos módon termelt tehén, kecske és bivalytejből.

A cég, család termékeit 1933-ban díjazták először Brüsszelben a “Salon des Arts Ménagers” versenyen, ahonnan aranyéremmel tértek haza. Az elmúlt évtizedekben sajtjaikat mindig Olaszország legjobbjai között tartották számon, termékeiket forgalmazzák Európa számos országában, Észak-Amerikában, Kínában és Japánban. Ebben az időszakban számos kiemelkedő díjazásban részesültek, amiket itt most nem kívánunk felsorolni.

A mester 10 éve kísérletezik a biológiai érlelésű kecskesajttal, saját készítménye, a termékhez kapcsolódó szabadalmaztatott enzimcsalád.

2011-ben létrehozta a Nemzetközi Sajtkészítő Művészeti Akadémiát, ami a sajtgyártással kapcsolatos kultúra nemzetközi szintű elterjesztését célozta meg.

Az általa képviselt sajtkultúra népszerűsítésére 2012-ben szülővárosában létrehozott egy speciális ínyenc üzletet, ahol sajtbár és kiváló gasztronómiai gyakorlatra összpontosító étterem és ezekhez kapcsolódó kulturális rendezvényeknek ad teret.

Az utóbbi évek néhány jelentősebb díja: 2015-ben Alma Caseus CIBUS nívó díjat vehetett át.

2017-2018-ban Word Chees Award versenyen ezüst és aranyérmes sajtokat készített.

2018-ban Italian Chees Award versenyen nyert sajtjával aranyérmet.

A Perenzin Latteria elméleti és gyakorlati képzést szervez, ami a sajtgyártási folyamatok legfontosabb szempontjait veszi figyelembe és nyújt magasszintű ismereteket. Carlo Piccoli sajt nagymester 5 évvel ezelőtt jött Magyarországra. 35 éves tapasztalattal rendelkezik a sajtszakmában, ezt a tudást szeretné átadni a magyar sajtkészítő mestereknek.

Véleménye szerint a magyar sajtok receptjei nagyon jók, de a cél az, hogy ezeket a hagyományok megtartásával, de új feldolgozási módszerekkel készítsék el, illetve hogy új sajtokat ismerjenek meg a fogyasztók.

Az érlelt sajtok gyártását és forgalmazásának növelését, illetve a fogyasztás szintjének emelését szükségesnek tartja, de ezt megfelelő minőséggel kell kiszolgálni. Szakemberként elégedett a magyar alapanyaggal. A technológiát, a sajtkészítés műszaki hátterét rendkívül fontosnak tartja, de ez utóbbi nem ismeretlen számára, mert többnyire Magyarországon ennek megoldása olaszországi műszaki megvalósítást jelent, ez pedig köztudottan világszínvonalú.

Munkaidejét igyekszik megosztani saját üzemének irányítása és a világ számos pontján képviselt technológiai és gyakorlati ismeretek átadása között.

Reméli, hogy az Örménykúti Sajtüzem termékei hamarosan sikeres piaci bevezetésen és megmérettetésen esnek át.

Perenzin Latteria-ról itt tudhat meg többet

EGÉSZSÉGÉRE

Ezért együnk minden nap sajtot

A sajtok egészségre gyakorolt hatásairól kettős kép él a köztudatban, sokan a zsír- és koleszterintartalmuk miatt nem tartják egészségesnek. Egy közelmúltban végzett kutatás azonban megállapította, hogy a rendszeres sajtfogyasztás olyan komoly betegségek megelőzésében is segíthet, mint a stroke, vagy a szívinfarktus.
Miért egészségesebbek a Szarvasi Cervinus sajtok?

Hírek és újdonságok

Két év után ismét megrendezték a sajtgurító versenyt

Két év után ismét megrendezték a sajtgurító versenyt   Két év kihagyás után június 5-én, vasárnap ismét megrendezték a sajtgurító versenyt az angliai Gloucesterben, a négy kilogrammos sajttömbök – és az azokat követő versenyzők – idén is az 50 százalékos meredekségű Coopers Hillen gurultak le.     A rendhagyó versenyt 1826 óta minden évben megrendezik.…

Így grilleznek a magyarok! Rád is igaz?

Így grilleznek a magyarok! Rád is igaz?   Kulcskérdés a só, a minőség és az ár. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara felmérése szerint tavaly 10%-kal növekedett a grilltermékek piaca, amelyek elsősorban a szupermarketekben találtak gazdára. A könnyebb és gyorsabb elkészítés érdekében egyre többen választják a magasabb feldolgozottságú, előkészített, fűszerezett, pácolt, jellemzően csomagoltan forgalmazott alapanyagokat.   2021-ben…

Tenger gyümölcsei spagetti á la Szoky konyhája

Tenger gyümölcsei spagetti á la Szoky konyhája   Ezúttal egy ütős tésztát készít Szoky, intenzív ízű raguval. Nyáron frissen lenne az igazi a tenger gyümölcseit kóstolgatni, de mivel nálunk nincs ilyen, vagy nem biztos, hogy eljutunk tengerpartra, miért maradnánk ki ebből a finomságból.  Hál ’Istennek többféle fagyasztott tenger gyümölcsei keveréket lehet kapni és bármilyen tésztával…

auchan-300x150
Prima
tesco-300x150