Cervinus sajtos rizottó rókagombával

Cervinus sajtos rizottó rókagombával   45 perc közepes 585 kcal/adag Hozzávalók 4 főre: 300 g arborio rizs 250 g friss rókagomba (vagy szárított, előzetesen beáztatva) 1 nagy fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 100 ml száraz fehérbor 1,2 liter zöldség- vagy húsleves (forró) 50 g vaj 2 evőkanál olívaolaj 100 g reszelt Cervinus Superiore sajt 1…

Carbonara Cervinus sajttal

Carbonara Cervinus sajttal A Carbonara egy híres olasz tésztaétel, amely Róma városából származik. Az étel eredete kissé homályos, és több elmélet is létezik arról, hogyan keletkezett. Az egyik elmélet szerint a Carbonara az olasz szénbányászok (carbonari) étke volt, mivel a szalonna, tojás, sajt és tészta könnyen hozzáférhető és egyszerű alapanyagok voltak. Egy másik elmélet szerint…

Au gratin burgonya pulykasonkával

Au gratin burgonya pulykasonkával Az „au gratin” technika a francia konyhából származik, és a gratinálás eljárására utal, amely során az étel tetejét ropogós, aranybarna réteggé sütik. Az eredeti „Gratin Dauphinois” egy híres francia burgonyás étel, amelyet tejszínnel és sajttal készítenek, és gyakran szerepel a francia vidéki konyha repertoárjában. Az „au gratin” kifejezés a francia „gratter”…

Cervinus sajtos fondue

Cervinus sajtos fondue A fondue eredete Svájcból származik, és a 18. században terjedt el szélesebb körben, különösen a hegyvidéki régiókban. Kezdetben egyszerű, olvasztott sajt- és kenyérkombinációként készült, mivel ezeket az alapanyagokat könnyen el lehetett tárolni a hideg hónapokban. A recept először 1825-ben jelent meg írásban Brillat-Savarin francia gasztronómus által. A 20. század közepén, Svájc nemzeti…

Bronz minősítést szereztek a Szarvasi Agrár Zrt. érlelt sajtjai a XXV. Gyomaendrődi Nemzetközi Sajt – és Túrófesztiválon

2024 május 2-5 között ismét megrendezték a Gyomaendrődi Nemzetközi Sajt- és Túrófesztivált. Határon innen és túl számos gazda, sajtmester, családi gazdaság számára kínál ez a jeles, programokban gazdag esemény lehetőséget termékeik bemutatására, értékesítésére. A rendezvény célja nemcsak a hazai tejes termékek népszerűsítése, hanem az egészséges táplálkozás fontosságára is szeretnék felhívni a figyelmet. A Szarvasi Agrár…

Sajtos rizottó fehérborral

Sajtos rizottó fehérborral A rizottó egy olasz eredetű, krémes állagú rizses étel, amely Észak-Olaszországban, különösen a Pó folyó völgyében vált népszerűvé. Az étel gyökerei a 14. századig nyúlnak vissza, amikor az arabok rizst hoztak Itáliába, és az helyi ételek részévé vált. Az alaprecept szerint a rizst először vajon vagy olívaolajon pirítják, majd fokozatosan adják hozzá…

Sajtos tócsni

Sajtos tócsni   A tócsni egy egyszerű, ám ízletes étel, amelynek különböző változatai a világ minden táján megtalálhatóak. A svájci röstitől kezdve a svéd rakaror, angolszász hash browns, vagy a magyar lapcsánka, lepcsánka, tócsi, cicege, macok, krumplimálé, bere és görhöny elnevezéseken át rengetegféle változatban ismert ez a krumplilepény, de az alapja mindegyiknek ugyanaz: nyersen lereszelt…

Sajtos-fokhagymás kenyér

Sajtos-fokhagymás kenyér   Ez az ízletes sajtos-fokhagymás kenyér recept nem igényel különleges hozzávalókat, ráadásul nagyon gyorsan és egyszerűen el is készíthető. Ideális választás lehet, ha vendégeink érkeznek, de akkor is, ha a hétköznapi családi vacsorát szeretnénk feldobni valamivel. Az Ideale sajt és a fokhagymás-petrezselymes vaj tökéletesen kiegészítik egymást és a cipó réseibe beleolvadva ínycsiklandó ízélményt…

Rakott édesburgonya kétféle sajttal

Rakott édesburgonya kétféle sajttal   Az édesburgonya egy gyakran használt és ízletes alapanyag, amely sok receptben szerepel. Egyedülálló íze és enyhén édes, krémes állaga miatt széles körben kedvelik. Az édesburgonya gazdag tápanyagokban, vitaminokban és antioxidánsokban, amiért a tudatos táplálkozás egyik előnyös választása. Ez az étel kiváló választás lehet azoknak, akik keresik az új ízeket és…

Sajtos francia pirítós

Sajtos francia pirítós   A Croque Monsieur a francia konyha egyik klasszikus fogása. A szendvics elkészítéséhez jellemzően két szelet fehér kenyeret használnak, amelyeket besamelmártással, vagy esetleg mustárral kennek meg. A szeletek közé általában sonka és sajt kerül, majd miután összezárták a szendvicset, sütőben vagy serpenyőben megpirítják mindkét oldalát. A neve a francia croque (ropogós) és…