Rangos elismerésben részesült a Szarvasi Serpenyős Grillsajt

Harmadik alkalommal adták át a Nők Lapja Food Awards díjait, amelyekkel a közönség kedvenc termékeit jutalmazták. Az idei verseny során több, mint 135.000 szavazat érkezett a nevezett élelmiszerekre és italokra, melyek a hazai boltok polcain megtalálhatók, és a legmagasabb fogyasztói elvárásokat képviselik. A 2024-es díjazottak között különleges figyelmet érdemel a Szarvasi Serpenyős Grillsajt, amely a…

Kiváló eredménnyel zártak a Cervinus sajtok az idei Sajtmustrán

Idén rendezték meg a 12. Sajtmustrát. Az esemény Magyarország egyik legfontosabb sajtversenye, ahol hazai és külföldi sajtkészítők mutathatták be kiváló termékeiket. Célja, hogy népszerűsítse a hazai kézműves sajtokat, és elismerje a legjobbakat a kategóriák széles választékában. Az esemény egyre nagyobb figyelmet kap, mivel egyre több magyar vásárló keresi az autentikus, minőségi sajtokat, amelyek a helyi…

Lazacfilé Krémes Sajtmártásban

Lazacfilé Krémes Sajtmártásban A lazac, mint alapanyag a skandináv és az észak-amerikai konyhákban tradicionális. A krémes sajtmártás és a lazac kombinációja a modern étkezési trendekhez kapcsolódik, ahol a könnyű, ízletes és tápláló ételek népszerűek. Az étel ötvözi a friss lazac természetes gazdagságát a krémes szósz gazdag ízével, ami a francia és a mediterrán konyhák hatását…

Cervinus sajtos rizottó rókagombával

Cervinus sajtos rizottó rókagombával   45 perc közepes 585 kcal/adag Hozzávalók 4 főre: 300 g arborio rizs 250 g friss rókagomba (vagy szárított, előzetesen beáztatva) 1 nagy fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 100 ml száraz fehérbor 1,2 liter zöldség- vagy húsleves (forró) 50 g vaj 2 evőkanál olívaolaj 100 g reszelt Cervinus Superiore sajt 1…

Carbonara Cervinus sajttal

Carbonara Cervinus sajttal A Carbonara egy híres olasz tésztaétel, amely Róma városából származik. Az étel eredete kissé homályos, és több elmélet is létezik arról, hogyan keletkezett. Az egyik elmélet szerint a Carbonara az olasz szénbányászok (carbonari) étke volt, mivel a szalonna, tojás, sajt és tészta könnyen hozzáférhető és egyszerű alapanyagok voltak. Egy másik elmélet szerint…

Au gratin burgonya pulykasonkával

Au gratin burgonya pulykasonkával Az „au gratin” technika a francia konyhából származik, és a gratinálás eljárására utal, amely során az étel tetejét ropogós, aranybarna réteggé sütik. Az eredeti „Gratin Dauphinois” egy híres francia burgonyás étel, amelyet tejszínnel és sajttal készítenek, és gyakran szerepel a francia vidéki konyha repertoárjában. Az „au gratin” kifejezés a francia „gratter”…

Cervinus sajtos fondue

Cervinus sajtos fondue A fondue eredete Svájcból származik, és a 18. században terjedt el szélesebb körben, különösen a hegyvidéki régiókban. Kezdetben egyszerű, olvasztott sajt- és kenyérkombinációként készült, mivel ezeket az alapanyagokat könnyen el lehetett tárolni a hideg hónapokban. A recept először 1825-ben jelent meg írásban Brillat-Savarin francia gasztronómus által. A 20. század közepén, Svájc nemzeti…

Bronz minősítést szereztek a Szarvasi Agrár Zrt. érlelt sajtjai a XXV. Gyomaendrődi Nemzetközi Sajt – és Túrófesztiválon

2024 május 2-5 között ismét megrendezték a Gyomaendrődi Nemzetközi Sajt- és Túrófesztivált. Határon innen és túl számos gazda, sajtmester, családi gazdaság számára kínál ez a jeles, programokban gazdag esemény lehetőséget termékeik bemutatására, értékesítésére. A rendezvény célja nemcsak a hazai tejes termékek népszerűsítése, hanem az egészséges táplálkozás fontosságára is szeretnék felhívni a figyelmet. A Szarvasi Agrár…

Sajtos rizottó fehérborral

Sajtos rizottó fehérborral A rizottó egy olasz eredetű, krémes állagú rizses étel, amely Észak-Olaszországban, különösen a Pó folyó völgyében vált népszerűvé. Az étel gyökerei a 14. századig nyúlnak vissza, amikor az arabok rizst hoztak Itáliába, és az helyi ételek részévé vált. Az alaprecept szerint a rizst először vajon vagy olívaolajon pirítják, majd fokozatosan adják hozzá…

Sajtos tócsni

Sajtos tócsni   A tócsni egy egyszerű, ám ízletes étel, amelynek különböző változatai a világ minden táján megtalálhatóak. A svájci röstitől kezdve a svéd rakaror, angolszász hash browns, vagy a magyar lapcsánka, lepcsánka, tócsi, cicege, macok, krumplimálé, bere és görhöny elnevezéseken át rengetegféle változatban ismert ez a krumplilepény, de az alapja mindegyiknek ugyanaz: nyersen lereszelt…