Filléres termék, mégis keveset iszunk belőle: mi a baj a magyar tejjel?

Filléres termék, mégis keveset iszunk belőle: mi a baj a magyar tejjel?     Szakemberek szerint még mindig nem fogyasztunk elég tejterméket, annak ellenére sem, hogy tudjuk, számos jótékony hatással rendelkeznek. Pedig az áruházak polcain rengeteg termék közül választhatunk, annak megfelelően, hogy milyen típust preferálunk. Cikkünkben most annak jártunk utána, hogyan alakult a tej ára…

Nagy a különbség a bolti és a kistermelői sajtok között: mutatjuk, miért

Nagy a különbség a bolti és a kistermelői sajtok között: mutatjuk, miért     Kétségtelen, hogy mi, magyarok odavagyunk a sajtokért és más tejtermékekért is, ám nagyon nem mindegy, hogy milyen minőségben fogyasztjuk el őket. Egy igazán finom sajt kiemelkedő ízélményt tud nyújtani, ám az esetek többségében egyszerűen csak levesszük az áruházak polcairól őket, betesszük…

Fenomenális sajtos csirkemell színes tésztával Szoky konyhája recept

Fenomenális sajtos csirkemell színes tésztával Szoky konyhája recept     Ha egy csodálatos ízvilágú ételre vágynátok, és ha szeretitek az igazán intenzív ízű, illatú sajtot, mint a Cervinus sajtcsalád 5 hónapos érlelésű  Cervinus Fenomenale sajtja és húst is kedvelitek, akkor tiszta szívből ajánljuk ezt a receptet nem fogtok csalódni benne. 55 perc könnyű 730 kcal/fő…

Megtudtuk a terveket: szintet lépne a Mészáros Csoporthoz tartozó Talentis Agro

Megtudtuk a terveket: szintet lépne a Mészáros Csoporthoz tartozó Talentis Agro   Nyugat-európai szintű gazdasággá fejlődhet a következő években a Talentis Agro Zrt., amelynek nem titkolt célja az sem, hogy olyan szintre emelje a céget, hogy a tojáságazatban is vezető szerepet töltsön be – mondta az Agrárszektornak Makai Szabolcs, a Talentis Agro Zrt. vezérigazgatója. Hozzátette,…

A tej a legfőbb kalciumforrásunk

A tej a legfőbb kalciumforrásunk     A tej legelső táplálékunk: anyatej formájában. Számos vitamint, ásványi anyagot tartalmaz, mely kedvezően hat szervezetünkre. Az ENSZ mezőgazdasági és élelmezési szervezete, a FAO 2001-ben június elsejét jelölte meg a tej világnapjának. Magyar táplálkozási ajánlás szerint naponta fél liter tejet vagy ennek megfelelő tejterméket javasolt fogyasztani. Ennek oka, hogy…

Nagy István: az agrárpolitika elkötelezett a tejtermelés és tejfeldolgozás fejlesztése iránt

Nagy István: az agrárpolitika elkötelezett a tejtermelés és tejfeldolgozás fejlesztése iránt   A magyar agrárpolitika elkötelezett a hazai tejtermelés és a tejfeldolgozás fejlesztése iránt, ehhez az idén minden eddiginél több forrást biztosít – mondta az agrárminiszter kedden Budapesten, a tej világnapja alkalmából rendezett sajtótájékoztatón.   Forrás: Szarvasi Agrár Zrt.  agrarrt.hu   Nagy István versenyképességi feltételnek…

IDEALE, az új szarvasi friss gyúrt sajt

IDEALE, az új szarvasi friss gyúrt sajt   Szeretnénk bemutatni az új friss sajtunkat, amelyet a mindennapok és a családok IDEÁLIS sajtjának szánunk! IDEALE sajtunk rendkívül könnyed, édeskés, tejszínes sajt, amely kiváló választás mindazoknak, akik valamilyen finom és természetes sajtot kóstolnának a jól megszokott trappista sajtok helyett. Ez a sajtunk is olasz kézműves hagyományokon alapul…

Még nem ért véget a tejharc

Még nem ért véget a tejharc     Nagyot lépett előre a hazai tejtermelés az elmúlt tíz évben, mostanra a csatlakozás előttinél kisebb állatlétszám mellett is meghaladja az évi 1,9 milliárd litert az előállított tejmennyiség, ami mintegy 16 százalékos növekedés egy évtized alatt. LÉNYEGÉBEN FOLYADÉKTEJBEN ÖNELLÁTÓVÁ VÁLT AZ ORSZÁG, DE A SAJTGYÁRTÁSBAN IS SIKERÜLT ELÉRNI…

Sajttal, sonkával töltött gombafejek

Sajttal, sonkával töltött gombafejek Kis gomba sonkával és sajttal, a gyerekek imádni fogják, és a felnőttek is. Tálalhatjuk ezt a receptet külön ételként (mint a töltött paradicsom esetében),de alkalmas lehet előételnek is 😉 A gomba kitűnő D-vitaminforrás , immunerősítő, kevés kalória, és még a vércukorszintet sem terheli. Egyre vigyázzunk, csak megbízható forrásból válasszunk jó minőségű…