Sajttal, sonkával töltött gombafejek
Kis gomba sonkával és sajttal, a gyerekek imádni fogják, és a felnőttek is. Tálalhatjuk ezt a receptet külön ételként (mint a töltött paradicsom esetében),de alkalmas lehet előételnek is 😉 A gomba kitűnő D-vitaminforrás , immunerősítő, kevés kalória, és még a vércukorszintet sem terheli. Egyre vigyázzunk, csak megbízható forrásból válasszunk jó minőségű gombát.
Hozzávalók 4 fő részére:
- 8 db barna nagyobb fejű gomba
- 3 szelet sonka
- 1 medvehagyma
- 1 tojássárgája
- 2 evőkanál tejföl 180
- 50g Cervinus Delicato reszelt sajt
- petrezselyem
- só bors
- só, bors
ELKÉSZÍTÉS
- Melegítse fel a sütőt 200 ° C-ra.
- Válaszd szét a gombafejeket és a szárakat . A kalapokat forrásban lévő vízben 5 percig főzzük.
- A gomba szárat aprítsuk fel a többi hozzávalóval, sóval és borssal ízesítsük.
- Oszd el ezt a keveréket a kalapok között.
- 25-30 percig sütjük.