Sajttal, sonkával töltött gombafejek

Kis gomba sonkával és sajttal, a gyerekek imádni fogják, és a felnőttek is. Tálalhatjuk ezt a receptet külön ételként (mint a töltött paradicsom esetében),de alkalmas lehet előételnek is 😉 A gomba kitűnő D-vitaminforrás , immunerősítő, kevés kalória, és még a vércukorszintet sem terheli. Egyre vigyázzunk, csak megbízható forrásból válasszunk jó minőségű gombát.

40 perc

könnyű

120 kcal/fő

Hozzávalók 4 fő részére:

  • 8 db barna nagyobb fejű gomba 
  • 3 szelet sonka 
  • 1 medvehagyma
  • 1 tojássárgája
  • 2 evőkanál tejföl 180
  • 50g Cervinus Delicato reszelt sajt 
  • petrezselyem 
  • só bors
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉS

  1. Melegítse fel a sütőt 200 ° C-ra.
  2. Válaszd szét a gombafejeket és a szárakat . A kalapokat forrásban lévő vízben 5 percig főzzük.
  3. A gomba szárat aprítsuk fel a többi hozzávalóval, sóval és borssal ízesítsük.
  4. Oszd el ezt a keveréket a kalapok között. 
  5. 25-30 percig sütjük.

TIPP

A sonka helyett darált hússal is nagyon finom, abban az esetben kb.500g darált húsra van szükség, pirítunk vöröshagymát, majd a sózott, borsozott, ízlés szerint pirospaprikával megszórt húst és 25-30 perc alatt készre pároljuk. (figyeljünk a vízpótlásra, hogy ne égjen le) Ezután beletöltjük a gombafejekbe. Tetejére a sajt majd mehet a sütőbe. 

 

 

forrás: https://www.amandinecooking.com