Az Érték és Minőség Nagydíj

A Szarvasi Agrár Zrt. a Magyar Országgyűlés és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal által kiírt Érték és Minőség Nagydíj pályázaton egyedülálló módon 3 díjat is elnyert ebben a nagyon nehéz 2020-as évben -a Szarvasi Cervinus sajt termékcsaládjával. Az Érték és Minőség Nagydíj mellet, az „ÉV Felfedezettje” díjat ill. a Hajnal Húskombinát kft. különdíját is elnyerte.


Ez a Nagydíj az egyik legmagasabb szintű elismerés, amit csak egy termék kaphat Magyarországon:

 „Az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy használati joga és a védjegyhasználattal járó Kitüntető Cím azon termékek, szolgáltatások, gazdasági szervezetek elismerése és díjazása, amelyek bizonyíthatóan elkötelezettek a minőség ügye iránt. Kiemelt fontosságot tulajdonítanak az egyetemlegesen kiemelkedő minőségű termékek előállításának, illetve szolgáltatások nyújtásának. A pályázat díjazottjai olyan példaképek, akik aktív szerepet vállalnak a gazdaság színvonalának növekedésében. Az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy megtestesíti, kifejezi Magyarország elismerését és elkötelezettségét a valódi értékek iránt, mert elismeri a tanúsított minőséget.”

 

https://www.emin.hu/sajtoszoba/sajtokozlemeny

https://www.agrotrend.hu/hireink/atadtak-az-ertek-es-minoseg-nagydij-palyazat-elismereseit

https://www.kormany.hu/hu/foldmuvelesugyi-miniszterium/parlamenti-allamtitkarsag/hirek/atadtak-az-ertek-es-minoseg-nagydij-palyazat-elismereseit

Az év sajttermelője 2019

2019. év októberében adtuk át sajtüzemünket, de így is számos sajtmustrán már részt vettünk, ahonnan egyöntetű pozitív, sőt rajongó visszajelzéseket kaptunk. Rendkívül büszkék vagyunk rá, hogy néhány hónapos működés után a XVI. Magyarországi Újbor és Sajt Fesztiválon a Cervinus sajtjainkat értékelve vállalatunk, a Szarvasi Agrár Zrt. elnyerte a “Magyarország 2019 év sajttermelője” címet. Cikk

OTP díj 2020

Agráriumért OTP Díj 2020 A 2012-ben – Csányi Sándor által – alapított, akadémikusok és szakmai szervezetek képviselőiből álló Agrárkollégium összesen 5 kategóriában, olyan mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozókat díjazott, akik mindannyian kimagasló eredményeket értek el területükön.

Az a megtiszteltetés érte vállalatunkat, hogy 2020-ban a Szarvasi Agrár Zrt. kapta meg ezt a díjat, Növénytermesztés kategóriában.

Képen a díjazottak – a kép jobb szélen Szitó Imre, a Szarvasi Agrár Zrt.
EGYKORI vezérigazgatója.

A Szarvasi Cervinus Fenomenale 5 hónapos érlelésű sajt bizonyult a legjobb kemény sajtnak

Nagy örömünkre szolgál, hogy Magyarországon az egyik legismertebb és leghitelesebb független szervezet, a Magyar Ár-Érték Kutató Egyesület által végzett vakteszt során a Szarvasi Agrár Zrt. sajtja a Szarvasi Cervinus Fenomenale 5 hónapos érlelésű sajt bizonyult a legjobb kemény sajtnak.

A tesztben szerepel további másik két Cervinus sajtunk is – igen előkelő helyen végezve.

Cikk

A Cervinus Superiore sajt a ÉV SAJTJA 2021-ben

Az idei sajtversenyen közel 100 minta közül választották ki szakképzett sajtbírák a legjobb magyar sajtokat. Idén 11 arany, 12 ezüst és 6 bronz minősítés született.  Az év sajtja díjat a Szarvasi Agrár Zrt. Cervinus Superiore terméke nyerte el.

Cikk

EGÉSZSÉGÉRE

Ezért együnk minden nap sajtot

A sajtok egészségre gyakorolt hatásairól kettős kép él a köztudatban, sokan a zsír- és koleszterintartalmuk miatt nem tartják egészségesnek. Egy közelmúltban végzett kutatás azonban megállapította, hogy a rendszeres sajtfogyasztás olyan komoly betegségek megelőzésében is segíthet, mint a stroke, vagy a szívinfarktus.
Miért egészségesebbek a Szarvasi Cervinus sajtok?

Hírek és újdonságok

World Cheese Awards – Bronzba öltözött a Superiore

A World Cheese Awards egy olyan nemzetközi megmérettetés, amelyre a világ minden tájáról érkeznek az országok legjobbnak ítélt termékei. A sajtversenynek minden évben más ország ad otthont, 2023 novemberében a norvégiai Trondheimben rendezték meg. Idén rekordszámú termék érkezett, 4502 sajt nevezett. Büszkén jelenthetjük be, hogy Superiore nevű érlelt sajtunk Bronz minősítést szerezett.  

Arannyal díjazták az érlelt sajtokat

Huszonnegyedik alkalommal, 2023. április 28-30. között rendezték meg a Nemzetközi Sajt- és Túrófesztivált Gyomaendrődön. Gyomaendrőd életében több mint két évtizede vetette meg lábát egy olyan rendezvény, amelyet mindig nagy kíváncsisággal várnak az érdeklődők. Határon innen és túl számos gazda, sajtmester, családi gazdaság számára kínált ez a jeles esemény lehetőséget az ízletes remekművek bemutatására, értékesítésére, mindezek…

Harminc százalékkal emelkedtek az élelmiszerárak

Harminc százalékkal emelkedtek az élelmiszerárak   Közzétette a KSH az augusztusi inflációs adatokat. Ennek értelmében 2022. augusztusban a fogyasztói árak átlagosan 15,6 százalékkal meghaladták az egy évvel korábbit. Az elmúlt egy évben az élelmiszerek és a tartós fogyasztási cikkek ára emelkedett a leginkább. A fogyasztói árak egy hónap alatt átlagosan 1,8 százalékkal nőttek.   Fotó:…

auchan-300x150
Prima
tesco-300x150