Mit étkezzen a pajzsmirigybeteg?

Mit étkezzen a pajzsmirigybeteg?   A pajzsmirigy alulműködés igen sok embert érint hazánkban, melynek fő oka, hogy jódszegény településnek számítunk, pedig ez a nyomelem igen fontos a pajzsmirigy normál hormontermelése szempontjából.   Jódban gazdag élelmiszerek   Az elhízás és a fáradtság egyik oka is lehet a pajzsmirigy alulműködés A pajzsmirigy a nyak elülső részén elhelyezkedő…

Kétszersült sertéssült ~ Új étel születik – Szoky konyhája

Kétszersült sertéssült ~ Új étel születik  -Szoky konyhája     Rakott ételeket nagyon könnyű összerakni, már előző este is elő lehet készíteni. Sokszor előfordul, hogy kimarad otthon egy kis előző napi sült hús, amelyet ily módon fel tudunk használni. Szarvasi Caciotta sajttal készítjük ezúttal, ami nagyon kellemes, 1 hónapos érlelésű sajt és nagyon finom, szaftos…

Felrobbantak az árak a magyar tejpiacon: brutálisan megdrágultak ezek a termékek

Felrobbantak az árak a magyar tejpiacon: brutálisan megdrágultak ezek a termékek   Az AKI PÁIR adatai szerint Magyarországon a nyerstej országos termelői átlagára 3 százalékkal nőtt 2021 szeptemberében az augusztusihoz képest, és 10 százalékkal haladta meg az előző év azonos hónapjának átlagárát. A nyerstej kiviteli ára 8 százalékkal csökkent 2021 szeptemberében az előző havihoz képest,…

A vártnál is magasabb a friss inflációs adat

A vártnál is magasabb a friss inflációs adat   Az elmúlt hónapban a sajt fogyasztói ára átlagosan 2,1%-kal növekedett.     Idén októberben a fogyasztói árak átlagosan 6,5 százalékkal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál. Az elmúlt egy évben az üzemanyagok, illetve a szeszes italok, dohányáruk ára emelkedett jelentősen. A fogyasztói árak egy hónap alatt…

MEGLEPŐ EREDMÉNY: SPANYOL A VILÁG LEGJOBB SAJTJA

MEGLEPŐ EREDMÉNY: SPANYOL A VILÁG LEGJOBB SAJTJA   A világnak ismét van legjobb sajtja – legalábbis a 33. World Cheese Awards szerint, amit a spanyolországi Oviedóban rendeztek meg a Nemzetközi Sajtfesztivál részeként. Az Olavidia, vagyis a nyertes tejtermék egy lágy kecskesajt, amit a spanyol Quesos y Besos (Sajtok és Csókok) elnevezésű gyártó készít. A top…

TÉNYLEG NINCS SZÜKSÉGÜNK A TEJRE? DIETETIKUS VÁLASZOL

TÉNYLEG NINCS SZÜKSÉGÜNK A TEJRE? DIETETIKUS VÁLASZOL   A közösségi média révén is rengeteg olyan tévhit és városi legenda kering, ami sokakat elbizonytalaníthat abban, hogy mit, mennyit, milyen gyakran egyen, igyon, vagy éppen mit kerüljön nagy ívben.   A legtöbb ilyen állítás gyakran mindenféle bizonyíték, háttéradat nélkül kerül a napvilágra, s mivel a tálalásuk meggyőző,…

Sajtkrémleves Fenomenális ízvilágú finomság – Szoky konyhája

 Sajtkrémleves Fenomenális ízvilágú finomság -Szoky konyhája      Egy kis kényeztetés Szokytól, leves formájában. Hiszen a leveseknek nagy szerepe van az étkezéseknél, és hűvös időben kifejezetten jól esik a léleknek egy meleg leves. A fergetes ízvilágú sajtlevest az érett Cervinus Fenomenale sajtból készíti.  40 perc könnyű 721 kcal/fő HOZZÁVALÓK 4 személyre: 200 g Szarvasi Cervinus…

Meglepő dologra derült fény: tényleg csak így lehet jó minőségű a tej?

Meglepő dologra derült fény: tényleg csak így lehet jó minőségű a tej?   Kiváló minőségű sajtot csakis kiváló minőségű tejből lehetséges készíteni! A Szarvasi Agrár Zrt. tejgazdaságban kiemelten figyelünk állataink lehető legjobb körülményeinek biztosítására!     A Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpontjában működő Élelmiszer- Biotechnológiai Kutatócsoport és a Soft Flow Kft. közösen dolgozik azért, hogy…

Lehullt a lepel a magyar tejtermékekről: ezeket biztosan sokan nem tudták eddig

Lehullt a lepel a magyar tejtermékekről: ezeket biztosan sokan nem tudták eddig   A tejre és a tejből készült termékekre, mint egészséges tápanyagforrásokra hívja fel a figyelmet az Agrárminisztérium, az Agrármarketing Centrum (AMC) és a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács együttműködésével megvalósuló kampány novemberben. Céljuk a minőségi tej és tejtermékek belföldi fogyasztásának ösztönzése, illetve a…

Tejipari bemutató napok és workshop – Oltós alvasztású sajtok készítése, sajthibák

Tejipari bemutató napok és workshop – Oltós alvasztású sajtok készítése, sajthibák   A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Élelmiszeripari Igazgatósága az idei őszi félévben már harmadszor rendezi meg Tejipari bemutató napjait workshop keretében, amely novemberben az Oltós alvasztású sajtokról, illetve a sajthibákról szól.     A 2021. november 9-10-re tervezett rendezvény két héttel később, november 23-24. között kerül…