Forrón sajtolva

Forrón sajtolva   Változatosabb és egészségesebb táplálkozásra törekedtek a fogyasztók az elmúlt másfél év kényszerű otthonléte alatt, ami kedvezően hatott a sajt kiskereskedelmi eladásaira. A „forró” felhasználás és az egészséges életmód vezérli a piaci szereplők innovációs munkáját is, nem megfeledkezve a speciálisabb igényekről sem.   – Termékeinket úgy alakítottuk át, hogy a bolti vásárlásokat megkönnyítsük,…

Töltött karaj az ízek szerelmeseinek- Szoky konyhája

Töltött karaj az ízek szerelmeseinek- Szoky konyhája   Szoky sok kedvence közül egy igazán pikáns és ízletes töltött tekercset készít most el Cervinus sajtjaink egyikével. Aki szereti az édes és a sós ízeket együtt, az biztosan nem fog csalódni, egy kis gyümölcs, egy kis nyúlós sajt, bacon és sonka, szóval minden jó, amit úgy általában…

ALFÖLDI ÁLLATTENYÉSZTÉSI ÉS MEZŐGAZDA NAPOK 2021 HÓDMEZŐVÁSÁRHELY

ALFÖLDI ÁLLATTENYÉSZTÉSI ÉS MEZŐGAZDA NAPOK 2021 HÓDMEZŐVÁSÁRHELY 2021. SZEPTEMBER 23 – 25. A Szarvasi Agrár sajtjait keressétek a TALENTIS AGRO Zrt. standján!   A 28. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Szakkiállítás és Vásárt, mint az OMÉK társrendezvényét 2021. szeptember 23-24-25-én, csütörtök-péntek-szombati napokon rendezik meg Hódmezővásárhelyen, a Hód-Mezőgazda Zrt. Aranyág kert 71. szám alatti Kiállítási Centrumában.…

Óriási meglepetés: nem húsféle lett a magyarok kedvenc grillétele

Óriási meglepetés: nem húsféle lett a magyarok kedvenc grillétele     Nagy meglepetést hozott a Mit eszik az ország? – Nagy grillfelmérése. Közel 1500 internetező véleménye alapján készült kutatás megmutatta, hogy itthon legszívesebben sajtot teszünk a grillrácsra, de a húsok mellett a legjobb 5 közé került még gomba és cukkini is. A grillezett camembert sajt…

Gascogne-i kecskesajtos káposztaleves

Gascogne-i kecskesajtos káposztaleves     A mai Franciaország dél-nyugati csücskében a négy testőr egyikének, D’Artagnan szűkebb hazájában, „Gaszkonyban”  készítik ezt a különleges levest. A gascogni étel gazdagabb, mint a provence-i napsütéses konyha. Szívesen használnak laktató alapanyagokat, mint általában a hegyvidékeken: burgonya, kolbász, tojás, sonka . Ez a leves is tartalmaz minden jót, babot, káposztát, bacont,…

Gyomaendrődi Nemzetközi Sajt- és túrófesztivál, 2021. szeptember 17-19.

Gyomaendrődi Nemzetközi Sajt- és túrófesztivál, 2021. szeptember 17-19.     Az egészséges életmód és egészséges táplálkozás fontosságát hangsúlyozza a rendezvény, ezért ebben az évben BIO kiállítók is részt vesznek a fesztiválon sajt, bor és méz termékeikkel.   A rendezvénnyel nemcsak a hazai tejes termékeket szeretnénk megismertetni, hanem az egészséges táplálkozás fontosságára is szeretnénk felhívni a…

Mi kerül ennyibe egy liter tejen?

Mi kerül ennyibe egy liter tejen?   Csakis megszállott elemzőknek ajánlom az alábbi cikket, akik rendkívül kíváncsiak arra, hogy pl. a tej – amely a sajtok alapanyaga – vagy valamely mezőgazdasági termék előállítási költsége milyen összetevőkből áll össze…     Valamennyi gazdálkodót, de fogyasztót is érdekelheti, érdekli, hogy vajon mennyibe kerül egy liter tej, vagy…

Július 25. – A bor és a sajt ünnepe

Július 25. – A bor és a sajt ünnepe   2014 óta, július 25-én ünneplik az Egyesült Államokban a bort és a sajtot, vagyis a tökéletes párost. Azzal a nem titkolt céllal alapították meg a Nemzeti Bor- és Sajt ünnepét, hogy a rendkívüli mértékben elhízott országban felhívják a figyelmet a minőségi sajtok és borok tökéletes…

Leveles tészta falatkák, sajttal tapenade-dal

Leveles tészta falatkák, sajttal tapenade-dal     Ropogós, könnyen és gyorsan elkészíthetőek ezek a kis leveles tészta tapenade ( tapönád) falatkák, finom Caciotta és Cervinus Perfetto sajttal. Fenséges borkorcsolyák, melyek megfelelő kísérői lehetnek a nyári aperitifek-nek.  Az olasz konyha egyik legismertebb előétele a tapenade, vagyis olajbogyókrém. Az olajbogyó és a belőle készült tapenade – és…

Gasztrohorror: elkészült a sajtosmakaróni-fagyi

Gasztrohorror: elkészült a sajtosmakaróni-fagyi     Ugyan azt hittük, hogy az egyre képtelenebb ötleteket felvonultató gasztronómiában már nem nagyon lehet minket meglepni, ezt a véleményünket kénytelenek leszünk újragondolni most, hogy az amerikai piacokon megjelent valami, amire tényleg nem számítottunk: a sajtos makaróni ízű fagyi.     A jégkrém a Kraft és a Van Leeuwen együttműködésében…