Tej-, tejtermékfogyasztás és vastagbéldaganat

Tej-, tejtermékfogyasztás és vastagbéldaganat   A tejet-, tejtermékeket vizsgálva, számos tápanyagának daganatokkal összefüggő kutatása volt, van, lesz. A tejtermékfogyasztás fontos. Az egyik ilyen kutatás a Harvard Közegészségügyi Egyetem (Harvard School of Public Health) bostoni Brigham and Woman’s Hospitallal végzett közös kutatása. A tejtermékek védő hatású összetevői között említendő: a konjugált linolsav a kalcium a D-vitamin…

Sajtos zöldségfasírt a húsmentes napokra -Szoky konyhája

Sajtos zöldségfasírt a húsmentes napokra -Szoky konyhája   Még a nagyon húsimádó embereknek is érdemes heti egyszer húsmentes napot tartani, kicsit könnyíteni az emésztésen-  Szoky gondolatait idézve. A zöldségek a legegészségesebbek, rengeteg jótékony hatásuk van, és kitűnően tudják pótolni a húsos ételeket – az elkészítés a kulcs. A zöldségfasírt melegen és hidegen is nagyon finom,…

Sajtos-baconos Grissino

Sajtos-baconos Grissino    A grissino egy jellegzetes piemonti pálcika alakú pékáru. A hagyomány szerint a grissino 1679-ben született, amikor Antonio Brunero egy lanzoi pékmester az udvari orvos utasításai alapján elkészítette II. Viktor Amadénak, aki nem tudta megemészteni a kenyeret. Nagy kedvelője volt Bonaparte Napóleon is, olyannyira, hogy futárszolgálatot alakított Torino és Párizs között, melynek elsődleges feladata a grissini szállítása volt, amit ő les petits bâtons de Turin–nak hívott.(…

Megalkották a világ első klímasemleges sajtját, mutatjuk, mitől az

Megalkották a világ első klímasemleges sajtját, mutatjuk, mitől az   Az egész gazdaságát át kellett alakítania azért a brit Wyke Farms-nak, hogy klímasemleges sajtot hozhasson létre. A munka 12 éven át tartott. Nem lehetett olcsó vállalkozás, ezért reméljük, hogy a 18 hónapig érlelt cheddar legalább ízletes. Klímasemleges sajtot hoztak létre a britek A brit Wyke…

Tepsiben sült tonhalas -spenótos tészta

Tepsiben sült tonhalas -spenótos tészta   Hogyan lehet rávenni kicsiket és időseket halat és zöldséget is enni, nem tudod? Ha ezeket a tápláló összetevőket egy finom gratinált sült tészta receptjébe teszed, biztos van esélyed! A tejszínes szósz és a két Cervinus sajt keveréke tökéletes krémes -ropogós ízzel borítja be az ételt.   20 perc +…

Parasztreggeli- Szoky konyhája

 Parasztreggeli- Szoky konyhája   Aki nem ismeri a parasztreggelit, feltétlen olvassa el a receptet, vagy nézze meg Szoky videóját. Ez a kiváló étel számtalan formában létezik, számtalan hozzávalót lehet felhasználni, ki-ki ízlése szerint. A nevét valószínűleg onnan kapta, hogy az energiatartalma még keményebb munkát végzőknek is megfelelő egy napkezdéshez.  Hiába reggeli van a nevében, akár…

Miért olyan méregdrága sajt a parmezán?

Miért olyan méregdrága sajt a parmezán?   Az olaszos tészták kötelező feltéte, ami az ízlelőbimbóidat a mennybe repíti, de a pénztárcádnak rémálmokat okoz. Ez a parmezán, a világ egyik legismertebb, legnépszerűbb és legdrágább sajtja. De miért is az, illetve lehet-e helyettesíteni? Most mindenre fény derül – írja a UniLife. A történetünk egy különleges helyen kezdődik,…

Mexikói „lasagna”

Mexikói „lasagna”   A mexikói lasagna egy ultra ínyenc étel, amely az olasz lasagne-t és a mexikói chilit ötvözi, és tortillát-wrapot használ a különböző rétegek elkészítéséhez. Ennél egyszerűbb recept nem létezik, Ez is egy módja annak, hogy újra felfedezzük a mexikói chilit. Elkészítése egyáltalán nem bonyolult, nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető, mert a bolognai lasagne-hoz…

20 évig is eláll a világ legkeményebb sajtja

20 évig is eláll a világ legkeményebb sajtja   Egy év is kevés rá, hogy szétrágják, viccelődnek a helyiek, amikor a világ legkeményebb sajtjának tartott chhurpiról kérdezik őket, írja riportjában a BBC. A lap szerint a Himalája keleti részén, Nepál területén tradicionális módon készülő tejtermék egy fehérjedús, füstös ízvilágú sajt. Különlegessége mégsem ebben rejlik, hiszen annál…

Így lehet természetesen laktózmentes egy sajt

Így lehet természetesen laktózmentes egy sajt   A laktózérzékenység Magyarország lakosságának körülbelül 30-40 százalékát érinti, azonban sokan még csak arról sem tudnak, hogy laktózérzékenyek. Így válassz finom és egészséges sajtokat, amelyek biztos, hogy nem ártanak az egészségednek! A laktózérzékenység nem a világ vége, és egy kis odafigyeléssel könnyedén alakíthatod úgy az étkezésedet, hogy észre sem…