Bor & sajt a kognitív hanyatlás ellen

Bor & sajt a kognitív hanyatlás ellen     Egy új tanulmány szerint az étrend jelentős hatással van a kognitív funkcióinkra, idősebb korunkban is. Mindannyian szeretnénk mentálisan is egészségesek maradni, ameddig csak lehetséges. Jó hír tehát, hogy vannak olyan ételek, amik nem csak, hogy segítenek ebben, de még finomak is.   Vág az eszed? Az…

Csicseriborsó, tonhal és reszelt sajt saláta

Csicseriborsó, tonhal és reszelt sajt saláta   Nagyon könnyen elkészíthető 20 perc alatt, ez a csicseriborsó, tonhal és reszelt sajt saláta. Egy igazán eredeti aperitif étel, amelyet egész nyáron élvezhetünk. Akár grillezéskor, vagy ebédszünetre vagy szabadtéri piknikezésnél is jó ötlet. A csicseriborsó tele van jó növényi fehérjével, az olajos halak pedig Omega 3 forrás, ami…

BÜDÖSEBBEK ÉS FINOMABBAK AZOK A SAJTOK, AMIK HIPHOPOT HALLGATNAK

BÜDÖSEBBEK ÉS FINOMABBAK AZOK A SAJTOK, AMIK HIPHOPOT HALLGATNAK   A Berni Művészeti Egyetem és a Käsehaus K3 sajtkészítő cég közös projektjében arra keresték a választ, hogy van-e valamilyen érzékelhető hatása a zenének az egyik leghíresebb svájci sajt, a berni kantonból származó ementáli ízére. Az ötlet Beat Wampfler lóspecialista állatorvos fejéből pattant ki, aki szabadidejében sajtkészítő,…

Veszélyes penészes sajtot fogyasztani?

Veszélyes penészes sajtot fogyasztani?   A penész és a sajt kapcsolata eléggé rejtélyes. Egyes sajtok a kor előrehaladtával javulnak, és néha penészesednek is. Végül is a penészgombák adják a kéksajt jellegzetes ízét is, így azt feltételezhetjük, hogy a penészes sajtnak ehetőnek kell lennie.     Az érlelt sajt valójában nem jelent penészes sajtot. A Lively…

Rántott sajt húsos köntösben, friss saláta, dressinggel -Szoky konyhája

Rántott sajt húsos köntösben, friss saláta, dressinggel  -Szoky konyhája   Ezt a rántott sajtot olyanoknak ajánljuk, akinek a sajt hús nélkül önmagában nem igazi étel. Vagy aki olyat készítene, amilyet még soha. Valami eredetit, ami kedvenceinket egyesíti. Hiszen Szoky húsos bundában fogja kirántani a sajtokat. Méghozzá nem akármilyen sajtot, hanem az igazán nyúlós Szarvasi Ideale…

A holland farmokról jól szervezett akciók során emelik el a súlyos sajttömböket.

A holland farmokról jól szervezett akciók során emelik el a súlyos sajttömböket.   Hollandiát nehéz elképzelni a tulipánok, a fapapucsok, a szélmalmok, és a buja, zöld mezőkön legelő, fekete-fehér fríz tehenek csordáinak kliséje nélkül. Az országban a tejipar – amelynek termékei, a sajt, a vaj, vagy épp a tejcsoki mind kiváló minőségűek – még mindig…

Avokadós sajtos cukkini spagetti

 Avokadós sajtos cukkini spagetti   Tészta, az mindig tészta és valljuk be imádjuk minden formáját! Mindegy, hogy tél vagy nyár a tésztához adott kiegészítő alapanyagokat aszerint variáljuk, hogy épp mit ehetünk és mi van szezonálisan a polcokon. No de mi van, ha a szénhidrát, vagy a gluténmentes diétánkba nem fér bele? Vagy akár a tésztánál…

Majonézes sajtsaláta tésztával vagy krumplival -Szoky konyhája

Majonézes sajtsaláta 🌞😎⛱️ tésztával vagy krumplival   -Szoky konyhája   Kétféle befejezéssel készíti el ugyanazt a sajtsalátát nektek Szoky, amelyet egy hűtőtáskába bepakolva vihettek magatokkal a vízpartra.  A hűsítő saláta biztosan jól fog esni a nagy melegben. Az alapja a Szarvasi Caciotta sajtunk, ami egy fiatal parmezán jellegű sajt, nagyon finom ízvilággal, 20 napig van érlelve,…

Két év után ismét megrendezték a sajtgurító versenyt

Két év után ismét megrendezték a sajtgurító versenyt   Két év kihagyás után június 5-én, vasárnap ismét megrendezték a sajtgurító versenyt az angliai Gloucesterben, a négy kilogrammos sajttömbök – és az azokat követő versenyzők – idén is az 50 százalékos meredekségű Coopers Hillen gurultak le.     A rendhagyó versenyt 1826 óta minden évben megrendezik.…

Aggasztó hírek érkeztek: veszélyben sokak kedvenc sajtja

Aggasztó hírek érkeztek: veszélyben sokak kedvenc sajtja     Az olasz gasztronómia óriási népszerűségnek örvend világszerte, persze nem véletlenül. Ha kimondjuk azt, hogy tészta, pizza vagy éppen sajt, a legtöbbünknek bizonyára ők jutnak eszünkbe. A Pó völgyében termelik meg az Olaszországban fogyasztott élelmiszer mintegy 40%-át, ilyen például a gabona és a híres parmezán is, ami…