Könnyfakasztó ára van a világ legdrágább sajtos szendvicsének

 

A rengeteg pénzért viszont a legfelsőbb luxust élvezhetik az egyszerű étel rajongói.

 

Valamivel több mint 65 ezer forintba, 214 dollárba kerül a
New York-i Serendipity 3 nevű étterem ételkülönlegessége, amely hét éven át folyamatosan tartja a rekordot a legdrágább sajtosszendvics kategóriájában – írja az Oddity Central.

 

 

A rendkívül elegánsan hangzó Quintessential Grilled Cheese nevet viselő szendvicsért okkal kérnek el ilyen sok pénzt, ugyanis kizárólag a legjobb minőségű, legdrágább alapanyagokat használják fel a készítés során. Így már a kenyér is francia, úgynevezett French Pullman „pezsgős kenyér”, amelynek különlegessége, hogy a tésztájába a méregdrága Dom Pérignon pezsgőből – sőt, champagne-ból! – is kevernek egy jó adagot. Emellett azonban kerül rá fehér szarvasgombából készült vaj, ehető aranypelyhek és a rendkívül ritka és drága Caciocavallo Podolico nevű sajt adja meg a névnek megfelelő beltartalmat. A sajt egy dél-olasz különlegesség, a világon kizárólag 25 000 helyi tehén tejéből készülhet, az állatok azonban egy évben csak két hónapig tejelnek, így a készlet igen korlátozott. 

 

 

A szendvics mellé dél-afrikai homárból és paradicsomból készült mártogatós szósz is jár, a finomságot pedig Baccarat kristálytányéron szolgálják fel a tehetős ínyenceknek.

„A Quintessential Grilled Cheese ára a hozzávalókból áll össze, amelyek kizárólag a világ legdrágább és legexkluzívabb alapanyagai lehetnek” – nyilatkozta a Guiness Rekordok Könyve szerkesztőségének Joe Calderon, a Serendipity 3 kreatív séfje.

Aki ilyesmire vágyik, annak 48 órával korábban le kell adnia a rendelését az étteremnek, mivel a hozzávalókat frissen szerzik be, egyenesen a termelőktől, így azokat még repülővel át kell szállítani New Yorkba. A séf ígérete szerint amikor beleharapunk a szendvicsbe, először a Dom Pérignon aromáját érezzük meg, ezt követi a fehér szarvasgombás vaj, majd a krémes sajt, amely egyedülálló gasztronómiai élménnyé áll össze az ember szájában.

Akinek ez esetleg nem eléggé luxus, ugorjon át Hollandiába, ahol megkóstolhatja a világ legdrágább hamburgerét is, amelyért egy magyar ínyencnek fél évnyi átlagkeresetet kellene kifizetni.

 

Forrás: szupermenta.hu, sugros.com, facebook.com