Rakott édesburgonya kétféle sajttal

 

Az édesburgonya egy gyakran használt és ízletes alapanyag, amely sok receptben szerepel. Egyedülálló íze és enyhén édes, krémes állaga miatt széles körben kedvelik. Az édesburgonya gazdag tápanyagokban, vitaminokban és antioxidánsokban, amiért a tudatos táplálkozás egyik előnyös választása. Ez az étel kiváló választás lehet azoknak, akik keresik az új ízeket és a változatos recepteket. Az édesburgonya különleges megjelenését és ízét ötvözi a sajtok gazdag és karakteres ízével, így ez a rakott fogás garantáltan örömöt okoz az ízlelőbimbóknak.

 

1,5 óra

könnyű

835 kcal/ adag

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 kg édesburgonya
  • 6 db tojás
  • 30 dkg csemege kolbász
  • 60 dkg tejföl
  • 25 dkg Cervinus Superiore
  • 25 dkg Cervinus Delicato
  • só, bors ízlés szerint
  • 2-3 tk rozmaring
  • 2 tk kakukkfű
  • 2-3 ek olaj

ELKÉSZÍTÉS

Az édesburgonyát megtisztítjuk, meghámozzuk, és forró vízben kb 20 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük. A tojásokat forrástól számítva 7 perc alatt megfőzzük, majd kihűtjük és megpucoljuk őket. A tejfölt kikeverjük sóval, borssal, kakukkfűvel és rozmaringgal, a sajtokat pedig lereszeljük és összekeverjük.

Ezután a kolbászt, tojást és édesburgonyát felkarikázzuk, majd egy tűzálló tálat kikenünk olajjal és elkezdjük rétegezni az alapanyagokat. Alulra kerül egy réteg édesburgonya, erre a kolbász és a tojás, majd megkenjük tejföllel és megszórjuk sajttal. Folytatjuk a rétegezést, amíg el nem fogynak az alapanyagok. A tetejére édesburgonya, tejföl és sajt kerüljön.

Előmelegített sütőben 180 fokon kb 40 perc alatt süssük aranybarnára.

 

Jó étvágyat kívánunk!