Sajtos zöldségfasírt a húsmentes napokra -Szoky konyhája

Sajtos zöldségfasírt a húsmentes napokra -Szoky konyhája   Még a nagyon húsimádó embereknek is érdemes heti egyszer húsmentes napot tartani, kicsit könnyíteni az emésztésen-  Szoky gondolatait idézve. A zöldségek a legegészségesebbek, rengeteg jótékony hatásuk van, és kitűnően tudják pótolni a húsos ételeket – az elkészítés a kulcs. A zöldségfasírt melegen és hidegen is nagyon finom,…

Sajtos-baconos Grissino

Sajtos-baconos Grissino    A grissino egy jellegzetes piemonti pálcika alakú pékáru. A hagyomány szerint a grissino 1679-ben született, amikor Antonio Brunero egy lanzoi pékmester az udvari orvos utasításai alapján elkészítette II. Viktor Amadénak, aki nem tudta megemészteni a kenyeret. Nagy kedvelője volt Bonaparte Napóleon is, olyannyira, hogy futárszolgálatot alakított Torino és Párizs között, melynek elsődleges feladata a grissini szállítása volt, amit ő les petits bâtons de Turin–nak hívott.(…

Tepsiben sült tonhalas -spenótos tészta

Tepsiben sült tonhalas -spenótos tészta   Hogyan lehet rávenni kicsiket és időseket halat és zöldséget is enni, nem tudod? Ha ezeket a tápláló összetevőket egy finom gratinált sült tészta receptjébe teszed, biztos van esélyed! A tejszínes szósz és a két Cervinus sajt keveréke tökéletes krémes -ropogós ízzel borítja be az ételt.   20 perc +…

Parasztreggeli- Szoky konyhája

 Parasztreggeli- Szoky konyhája   Aki nem ismeri a parasztreggelit, feltétlen olvassa el a receptet, vagy nézze meg Szoky videóját. Ez a kiváló étel számtalan formában létezik, számtalan hozzávalót lehet felhasználni, ki-ki ízlése szerint. A nevét valószínűleg onnan kapta, hogy az energiatartalma még keményebb munkát végzőknek is megfelelő egy napkezdéshez.  Hiába reggeli van a nevében, akár…

Mexikói „lasagna”

Mexikói „lasagna”   A mexikói lasagna egy ultra ínyenc étel, amely az olasz lasagne-t és a mexikói chilit ötvözi, és tortillát-wrapot használ a különböző rétegek elkészítéséhez. Ennél egyszerűbb recept nem létezik, Ez is egy módja annak, hogy újra felfedezzük a mexikói chilit. Elkészítése egyáltalán nem bonyolult, nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető, mert a bolognai lasagne-hoz…

Zöld fűszeres sajtos vajas csirkemell 7+1 házi fűszerkeverék – Szoky konyhája

Zöld fűszeres sajtos vajas csirkemell 7+1 házi fűszerkeverék – Szoky konyhája   Igaz a téli időszakban sok nehezebb, energiadúsabb ételt eszünk, de nem árt néha pihenőt adni a gyomrunknak. Itt van Szoky ajánlásában egy könnyedebb recept, amely elkészítése is egyszerű, és a fűszerek hatására ízes étel a hét bármely napján. Caciotta sajtunk kedves selymességével  segít…

Pita sajttal és zöldségekkel

  Pita sajttal és zöldségekkel   A török döner kebab vagy a görög gyros pitában tulajdonképpen egy „mediterrán” szendvics, egy igazi török vagy görög street food, manapság nagyon kedvelt mind fiatalok, mind az idősebbek körében.  Az étel alapja egy pita kenyér, amelyet finoman kinyitva megtölthetjük sült húscsíkokkal, ropogós zöldséggel (paprika, uborka, hagyma stb.). A kötelező plusz:…

Házasított csülkök sajtos gombás változat Szoky konyhája

Házasított csülkök sajtos gombás változat -Szoky konyhája   A hidegebb időszakokban, a nehezebb húsos ételek laktatnak és energiával töltenek fel. A csülök számtalan elkészítési módjával a magyarok egyik kedvenc hús alapanyaga. Szoky most minden jóval házasítja, amitől egy különleges ételt kapunk. A Szarvasi Ideale gyúrt sajtunk ötvözi mindazt a tulajdonságot, amit elvárunk egy igazi klasszikus…

Csirkegolyók, sajtos krumpli gombóc – Szoky konyhája

Csirkegolyók, sajtos krumpli gombóc   – Szoky konyhája   A csirkefalatokat mindenki szereti, ezúttal nem a szokásos csirkemellel készíti Szoky, hanem csirkecombot használ. A könnyed kis golyók összetett ételek, de megéri elkészíteni. A Cervinus Perfetto sajt a közepében olvadossá sül, és még köretet sem igényel, hiszen már van benne krumpli és répa a hús mellett., de…

Flammekueche vagy tarte flambée

Flammekueche vagy tarte flambée   Van a francia elzászi régiónak egy olyan sült „kenyérlángosa”, -német nevének fordítása szó szerint „lángban sült pite”, vagy a francia átfordított neve a tarte flambée , „flambirozott pite”-, amely bár ropogósabb és vékonyabb tésztájú, mint a miénk, de ugyanaz a lényege , hogy az eredetit fatüzelésű kemencében sütik. A Flammekueche…