Sajtos-fokhagymás kenyér

 

Ez az ízletes sajtos-fokhagymás kenyér recept nem igényel különleges hozzávalókat, ráadásul nagyon gyorsan és egyszerűen el is készíthető. Ideális választás lehet, ha vendégeink érkeznek, de akkor is, ha a hétköznapi családi vacsorát szeretnénk feldobni valamivel. Az Ideale sajt és a fokhagymás-petrezselymes vaj tökéletesen kiegészítik egymást és a cipó réseibe beleolvadva ínycsiklandó ízélményt nyújtanak.

 

30 perc

könnyű

750 kcal/ adag

Hozzávalók 4 főre:

  • 1db 50 dkg-os cipó
  • 30 dkg Szarvasi Ideale sajt
  • 100 g vaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál só

ELKÉSZÍTÉS

A vajat egy kis tálban megolvasztjuk, hozzáadjuk az apróra vágott vagy összezúzott fokhagymát, sózzuk és beleszórjuk az aprított petrezselymet is, majd összekeverjük.

A cipót mindkét oldalról ferdén bevágjuk, úgy, hogy körülbelül 1-1,5 cm-es kockákat kapjunk. Arra vigyázzunk, hogy a kenyér ne essen szét, tehát ne vágjuk be az aljáig.

A sajtot apró darabokra vágjuk vagy lereszeljük. Ezután a cipó vágásait óvatosan széthúzzuk és beletömködjük a sajtot, majd beleöntjük a fokhagymás-petrezselymes vajat is, a maradékot pedig a tetejére locsoljuk.

Előmelegített sütőben 180°C-on kb. 15-20 percig sütjük.

 

Jó étvágyat kívánunk!