Többsajtos sült csirkés muffin

A muffin mindig egy jó ötlet, hiszen gyors, egyszerű és sokoldalúan variálható.

40 perc

könnyű

585 kcal/fő

ÖSSZETEVŐK 4 FŐ-re

  • 1/2 doboz zöldfűszeres –fokhagymás sajtkrém
  • 2 tojás
  • 80 g sült csirke darabkák
  • 5 cl tej
  • 4 cl olaj
  • 25 g reszelt Cervinus Picante sajt
  • 25 g reszelt Cervinus Fenomenale sajt
  • 100 g liszt
  • 1/2 csomag instant élesztő
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉS

  1. Melegítse fel 180 °C fokra a sütőt.
  2. Egy salátás tálban keverje össze a szobahőmérsékletű sajtkrémet a tojásokkal.
  3. Keverje hozzá a tejet.
  4. Keverj össze a lisztet a száraz élesztővel.
  5. Adja hozzá az apró sült csirkehús darabkákat, az olajat, a sót, a borsot ízlés szerint és a reszelt Szarvasi sajtokat.
  6. Keverje össze az egészet és tegye be sütőbe az előre előkészített muffin formákban.
  7. Süsse körülbelül 30 percig.

TIPP

A csirkehúst más hússal is helyettesítheti ill. érdemes kipróbálni más Szarvasi sajtok kombinációjával is – a Szarvasi Caciotta sajt édeskés íze és a Cervinus Perfetto sajt markáns ízvilága kiváló választás lehet, ami után szintén meg fogja nyalni mind a tíz ujját!

Jó étvágyat kívánunk!