CACIOTTA
Caciotta

Caciotta sajtunk, egy imádnivalóan lágy textúrájú és zamatos félkemény sajtkülönlegesség. A Parmezán sajtokhoz hasonló módon készítjük, azonban nem érleljük 2 évig, hanem alig várjuk, hogy megkóstoljuk – min. 20 nap érlelés után csomagoljuk, hogy a fogyasztók asztalára kerülhessen.

CACIOTTA

A Szarvasi Agrár Zrt. által, olasz receptúra alapján gyártott félkemény, zsíros, érlelt sajt. Pasztőrözött, szarvasmarha tejből készült. A sajtokat sólébe mártjuk, amitől a felülete kérgesedni kezd. Ezt követően szabályozott hőmérsékletű és páratartalmú érlelő helységbe tesszük, és megfelelő időtartamig érleljük. Nem tartalmaz semmilyen hozzáadott íz és színanyagot. Tartósítószert nem tartalmaz.

TULAJDONSÁGOK

TÉSZTA
Világos sárga, puha és krémes, olvadó a szájban

ÍZ
Édes tejre, friss vajra emlékeztető, enyhén sós

ÉRLELÉS
Legalább 20 napig, speciális érlelő kamrában

Összetevők

Pasztőrözött tehéntej, étkezési só, oltóenzim, élő sajtkultúra

Allergén: Tehéntej

Átlagos tápérték 100 g termékben:

Energia: 1699kJ /410kcal

Zsír: 33,1 g

– amelyből telített zsírsav: 22 g

Szénhidrát: 0,6 g

– amelyből cukor: 0,6 g

Fehérje: 27 g

Só: 1,7 g

JAVASOLT FOGYASZTÁS

Könnyebb fehér borok társaságában apertifként, tésztákra, szendvicsekre. A még teljesebb ízek érdekében fogyasztás előtt a kérget 1mm vastagon le kell vágni.

KISZERELÉS

Darabolt, 200 g/csomag, védőgázas csomagolásban

TÁROLÁS

Tárolás: 0°C és +4°C között

auchan-300x150
Prima
tesco-300x150