Sajtos –sonkás, olívabogyós kenyérke
A püspökformában süthető kenyér egy gyorsan összeállítható, jól variálható étel. Itthon inkább édes formában ismerjük gyümölcskenyérként, de érdemes sósan is kipróbálni, hiszen laktató és mindenki a szája íze szerint állíthatja össze a kiegészítő elemeit.
ÖSSZETEVŐK 6 FŐ-re
- 200 g liszt
- 1 csomag sütőpor
- 3 tojás
- egy csipet só
- őrölt bors
- 10 cl olíva olaj
- 10cl meleg tej
- 100 g Cervinus Fenomenale reszelt sajt
- 100g Cervinus Delicato kockára vágott sajt
- 200g szeletelt sonka
- 150g olíva bogyó
ELKÉSZÍTÉS
- Melegítse elő a sütőt 180 °C fokra.
- Szeletelje fel vékony csíkokra a sonkát, reszelje le a Cervinus Fenomenale sajtot, és vágja kockára a Cervinus Delicato sajtot.
- Egy nagyobb tálban keverje össze a lisztet, a száraz élesztőt, tojásokat, a sót, borsot, és az olajat.
- Adagolja hozzá a meleg tejet (ne legyen túl forró a tojás miatt), a reszelt Cervinus Fenomenale sajtot, az olívabogyót, a sonkát, végül a kockára vágott Cervinus Delicato sajtot is.
- Olajozzon ki egy püspökkenyér (gyümölcskenyér) sütőformát vagy béleljük ki sütőpapírral és öntse bele a jól elkevert masszát.
- Süsse 200 °C fokon kb.45 percig. Ahhoz, hogy ne túlságosan gyorsan piruljon meg a teteje, az első 20 percben alufóliával fedje le. Hagyja kihűlni, akár langyosan akár hidegen is fogyasztható. Kb. 15 szelet jön ki belőle.