Sajtos –sonkás, olívabogyós kenyérke

A püspökformában süthető kenyér egy gyorsan összeállítható, jól variálható étel. Itthon inkább édes formában ismerjük gyümölcskenyérként, de érdemes sósan is kipróbálni, hiszen laktató és mindenki a szája íze szerint állíthatja össze a kiegészítő elemeit.

1 óra

könnyű

636 kcal/adag (3db)

ÖSSZETEVŐK 6 FŐ-re

  • 200 g liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 tojás
  • egy csipet só
  • őrölt bors
  • 10 cl olíva olaj
  • 10cl meleg tej
  • 100 g Cervinus Fenomenale reszelt sajt
  • 100g Cervinus Delicato kockára vágott sajt
  • 200g szeletelt sonka
  • 150g olíva bogyó

ELKÉSZÍTÉS

  1. Melegítse elő a sütőt 180 °C fokra.
  2. Szeletelje fel vékony csíkokra a sonkát, reszelje le a Cervinus Fenomenale sajtot, és vágja kockára a Cervinus Delicato sajtot.
  3. Egy nagyobb tálban keverje össze a lisztet, a száraz élesztőt, tojásokat, a sót, borsot, és az olajat.
  4. Adagolja hozzá a meleg tejet (ne legyen túl forró a tojás miatt), a reszelt Cervinus Fenomenale sajtot, az olívabogyót, a sonkát, végül a kockára vágott Cervinus Delicato sajtot is.
  5. Olajozzon ki egy püspökkenyér (gyümölcskenyér) sütőformát vagy béleljük ki sütőpapírral és öntse bele a jól elkevert masszát.
  6. Süsse 200 °C fokon kb.45 percig. Ahhoz, hogy ne túlságosan gyorsan piruljon meg a teteje, az első 20 percben alufóliával fedje le. Hagyja kihűlni, akár langyosan akár hidegen is fogyasztható. Kb. 15 szelet jön ki belőle.

TIPP

Vacsorára egy kis szezonális salátával fogyasztva igazi könnyed és finom étel.

Jó étvágyat!