Sajtfelfújt CERVINUS PERFETTO-val

A felfújt, vagyis a szuflé, franciául soufflé, mely jelentése: „fújni”, „lélegezni”, „felfújni” vagy „puffadni”. Neve a könnyed állagára utal, amit a gőznek köszönhet, mely hatására felfújódik és nagyobbra puffad.

Egy könnyen elkészíthető sült tojásalapú étel, amely Franciaországból származik a tizennyolcadik századból. Különböző egyéb összetevőkkel kombinálva sós főételként vagy desszertként édesítheti. A sajtos változata érettebb , karakteresebb sajttal az igazi, de akár több sajttal vegyesen is lehet kombinálni sajt imádóknak.

55 perc

könnyű

365 kcal/adag

ÖSSZETEVŐK 4 FŐ-re

  • 160 g reszelt Cervinus Perfetto sajt
  • 3 tojás
  • 30 cl tej
  • 30 g liszt
  • 60 g vaj
  • 1 csipet reszelt szerecsendió
  • Só bors

ELKÉSZÍTÉS

  1. Készítsük el a béchamelt: olvasszunk fel 50 g vajat egy serpenyőben, majd szitáljuk bele a lisztet, hogy elkerüljük a csomókat, és keverés közben néhány másodpercig főzzük. Öntsük hozzá a tejet, keverjük tovább, hogy sima krémet kapjunk. Sót, borsot és szerecsendióval ízesítjük.
  2. Melegítse elő a sütőt 210 ° C-ra. Bőségesen vajazzunk ki és liszttel szórjunk meg a szuflé forma tálkákat.
  3. Válasszuk szét a fehéreket a tojások sárgájától. Enyhén sózzuk meg a fehérjét, és keményre verjük.
  4. Végül a tűzről levett béchamelhez adjuk hozzá a tojássárgáját és az előre lereszelt Cervinus Perfetto sajtot erős keverés mellett.
  5. Ezután óvatosan és finoman forgassa bele a keményre vert tojásfehérjét, hogy ne törjön össze.
  6. Öntsük a kapott masszát a kivajazott szuflé formákba, a tálkák háromnegyedéig, hiszen meg kell emelkednie, és süssük 35 percig. Gyakran figyelje a sütő üvegén keresztül, hisz a sütési időt a forma nagysága is befolyásolja. Sütés végeztével azonnal tálalja, hiszen a felfújt hűvös hatására, amint a gőz távozik belőle, könnyen összeesik , így frissen igazán finom.

TIPP

salátával és könyedebb fehér borral ajánljuk.