3 sajtos-spenótos Cannelloni Cervinus sajtokkal

Cannellonit Magyarországon ritkábban esznek, pedig igazán ízletes és variálható tésztaétel. Igaz a töltögetése picit időigényes, de mindenképpen megéri kipróbálni az olaszok egyik kedvelt töltött tésztáját. A spenót sajtokkal mindig jó párosítás, és a Ricotta ( olasz túró) pedig nagyon táplálóvá is teszi.

1 óra 30 perc

közepes

450 kcal/adag

Hozzávalók 4 fő részére:

  • 250g Cannelloni
  • 500g spenót
  • 0,5 hagyma
  • 1 fokhagymagerezd
  • 30g vaj
  • 150g tejszín
  • 100g Ricotta
  • 30g reszelt Cervinus Perfetto sajt
  • 60g reszelt Picante sajt
  • 1 tojássárgája
  • Bors

ELKÉSZÍTÉS

  1. Egy lábosban felmelegítjük a vajat. A megpucolt és apróra vágott hagymát és fokhagymát megpirítjuk. Hozzáadjuk a spenótot. Sózzuk meg őket, és keverés közben 5 percig főzzük nagy lángon. (lehet fagyasztott spenóttal is készíteni, kiengedés után ugyanígy járunk el. A spenótot mikróban kiengedni nem ajánlatos, mert egészségre káros lehet a nitrit tartalma miatt.)
  2. Helyezze a spenótot egy tálba, és hagyja kihűlni. Hozzáadjuk a ricottát, a reszelt Cervinus Perfetto sajtot és a tojássárgáját. Borsozzuk és keverjük össze.
  3. Melegítse elő a sütőt 210 ° C-ra. Töltse meg a cannellonikat spenót keverékkel.
  4. Forraljuk fel a tejszínt, adjuk hozzá a reszelt Picante sajtot és keverjük össze. Vajazzon ki egy sütő formát, melyben ki szeretné sütni az ételt. Lehet kerámia, de akár egy közepes tepsi vagy jénai is. Helyezze bele a töltött cannellonikat, és fedje be a forró tejszínnel. Süssük 30 percig. Hagyja állni 5 percig, mielőtt tálalná.

TIPP

Meg lehet bolondítani paradicsom szósszal, melyet a sütőtál aljába öntünk ( passata) , ízesíthetjük az olasz ízvilág szerint bazsalikommal, oregánóval, kevés kakukk fűvel, vagy toszkán fűszerkeverékkel és fokhagymával. Erre helyezzük a cannellonikat és a tetejére önthetjük a Picante sajtos tejszínt. Aki igazán sajtimádó, az nyugodtan reszelhet is rá egy kis Cervinus Fenomenale sajtot, melyet plusz pár percben rá lehet sütni.

Ne feledje, a tészta könnyebben emészthető egy friss saláta kíséretében.