3 sajtos-spenótos Cannelloni Cervinus sajtokkal
Cannellonit Magyarországon ritkábban esznek, pedig igazán ízletes és variálható tésztaétel. Igaz a töltögetése picit időigényes, de mindenképpen megéri kipróbálni az olaszok egyik kedvelt töltött tésztáját. A spenót sajtokkal mindig jó párosítás, és a Ricotta ( olasz túró) pedig nagyon táplálóvá is teszi.
Hozzávalók 4 fő részére:
- 250g Cannelloni
- 500g spenót
- 0,5 hagyma
- 1 fokhagymagerezd
- 30g vaj
- 150g tejszín
- 100g Ricotta
- 30g reszelt Cervinus Perfetto sajt
- 60g reszelt Picante sajt
- 1 tojássárgája
- Só
- Bors
ELKÉSZÍTÉS
- Egy lábosban felmelegítjük a vajat. A megpucolt és apróra vágott hagymát és fokhagymát megpirítjuk. Hozzáadjuk a spenótot. Sózzuk meg őket, és keverés közben 5 percig főzzük nagy lángon. (lehet fagyasztott spenóttal is készíteni, kiengedés után ugyanígy járunk el. A spenótot mikróban kiengedni nem ajánlatos, mert egészségre káros lehet a nitrit tartalma miatt.)
- Helyezze a spenótot egy tálba, és hagyja kihűlni. Hozzáadjuk a ricottát, a reszelt Cervinus Perfetto sajtot és a tojássárgáját. Borsozzuk és keverjük össze.
- Melegítse elő a sütőt 210 ° C-ra. Töltse meg a cannellonikat spenót keverékkel.
- Forraljuk fel a tejszínt, adjuk hozzá a reszelt Picante sajtot és keverjük össze. Vajazzon ki egy sütő formát, melyben ki szeretné sütni az ételt. Lehet kerámia, de akár egy közepes tepsi vagy jénai is. Helyezze bele a töltött cannellonikat, és fedje be a forró tejszínnel. Süssük 30 percig. Hagyja állni 5 percig, mielőtt tálalná.