Spenótos –halas tésztabatyu Szarvasi Picante sajttal
A leveles tészta mindig jó ötlet, hiszen bármivel megtölthetjük, amit találunk a hűtőben és viszonylag gyorsan elkészül. A batyuforma jól megtölthető akár krémesebb töltelékkel is. Minden formában a sajtok istenien rápirulnak a tetejére.
A spenót kitűnően harmonizál a kecskesajttal, ill. a kissé kecskesajtos ízvilágú Szarvasi Picante sajtokkal, ezért a batyukat bőven megszórva reszelt sajttal, mámoros ízeket eredményez!
ÖSSZETEVŐK 2 FŐ-re (4db nagy batyu)
- 1 csomag leveles tészta
- fél doboz sajtkrém vagy ricotta
- 1 csomag egész leveles fagyasztott spenót
- 400g fagyasztott hekk filé (fél csomag)
- ízlés szerint fokhagyma
- 100 g Szarvasi Picante sajt
- só, bors
ELKÉSZÍTÉS
- A kiolvasztott halakat megtöröljük papírtörlővel, hogy elkerüljük sütés közben a letapadást, majd ízesítjük sóval és borssal.
- Egy meleg serpenyőben, 3-3 percet pirítjuk a halfilék mindkét oldalát (óvatosan ne essen szét)
- Kivesszük a hűtőből a leveles tésztát. (fontos, hogy max. 10 perccel a sütés előtt)
- A kiolvasztott spenótot kinyomkodjuk, hogy a lehető legkevesebb víz maradjon benne, mert a sütés közben a kiolvadó víz eláztathatja a tésztát.
- A sajtkrémet vagy ricottát ízesítjük fokhagymával, sóval, pici borssal, majd összekeverjük a spenót levelekkel.
- Kitekerjük a leveles tésztát, négy részre vágjuk. Egyenként megkenjük a spenótos krémmel a felét, majd ráhelyezzük a halak ¼-ét, majd a hal tetejére újfent halmozunk a spenótos krémből és a tészta másik felével befedjük, a széleit jól összenyomkodjuk. Tetejét egy kis vízzel, vagy tojással megkenjük.
- Reszelt Szarvasi Picante sajttal jól megszórjuk a tetejét.
- A 200 fokra előmelegített sütőben tészta típusától függően, 20-25 percig sütjük. (ellenőrizze a tészta sütési idejét a csomagoláson, mivel könnyen megéghet)