Dolce vita caciotta sandwich

10 perc

könnyű

628 kcal/db

ÖSSZETEVŐK 1 FŐ-re

  • fél baguette kenyér (110g)
  • 30g Caciotta sajt csíkokra vágva
  • 3 szelet sonka
  • saláta levelek (rukkola, jégsaláta)
  • friss bazsalikom levél (kb.10 db)
  • 1 paradicsom
  • 2 db szárított paradicsom
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 citrom
  • 1 evőkanál olíva olaj
  • só, bors ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS

  1. Először elkészítjük a bazsalikomos saláta szószt: egy kis tálba teszünk mustárt, majd sót (kb.egy mokkás kanál) kevés borsot, jól összekeverjük. Majd fokozatosan adagoljuk hozzá az olíva olajat. Nyomjunk bele a citrom levét, és adagoljuk hozzá az összevágott bazsalikom leveleket és keverjük el. Felhasználásig tegyük hűtőbe.
  2. Vágjuk hosszában ketté a baguette kenyerünket, majd csepegtessünk rá pár csepp olíva olajat.
  3. Végül: helyezzük rá a választott sonka szeleteket, majd a saláta leveleket ízlés szerint. A tetejére pár szelet paradicsom és szárított paradicsom következik, melyet a hűtőből kivett saláta szósszal meglocsoljuk és a Caciotta sajt szeleteket pedig a tetejére helyezzük. A baguette kenyér másik felével végül lezárjuk a sandwichet.