Dolce vita caciotta sandwich
ÖSSZETEVŐK 1 FŐ-re
- fél baguette kenyér (110g)
- 30g Caciotta sajt csíkokra vágva
- 3 szelet sonka
- saláta levelek (rukkola, jégsaláta)
- friss bazsalikom levél (kb.10 db)
- 1 paradicsom
- 2 db szárított paradicsom
- 1 evőkanál mustár
- 1 citrom
- 1 evőkanál olíva olaj
- só, bors ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS
- Először elkészítjük a bazsalikomos saláta szószt: egy kis tálba teszünk mustárt, majd sót (kb.egy mokkás kanál) kevés borsot, jól összekeverjük. Majd fokozatosan adagoljuk hozzá az olíva olajat. Nyomjunk bele a citrom levét, és adagoljuk hozzá az összevágott bazsalikom leveleket és keverjük el. Felhasználásig tegyük hűtőbe.
- Vágjuk hosszában ketté a baguette kenyerünket, majd csepegtessünk rá pár csepp olíva olajat.
- Végül: helyezzük rá a választott sonka szeleteket, majd a saláta leveleket ízlés szerint. A tetejére pár szelet paradicsom és szárított paradicsom következik, melyet a hűtőből kivett saláta szósszal meglocsoljuk és a Caciotta sajt szeleteket pedig a tetejére helyezzük. A baguette kenyér másik felével végül lezárjuk a sandwichet.