1 óra 15 perc

közepes

350 kcal/adag

ÖSSZETEVŐK 4 FŐ-re

ELKÉSZÍTÉS

  1. Vágja a padlizsánt meglehetősen vékony szeletekre.
  2. Hagyja lecsepegni 30 percig (szórja meg őket sóval).
  3. Egy serpenyőben melegítsen egy kevés olívaolajat, és mindkét oldalán barnítsa meg a padlizsánszeleteket.
  4. Csökkentse a hőfokot és hagyja, hogy a padlizsán megpuhuljon.
  5. Egy sütőedény aljára kenjük bolognai szószt, szórjuk meg Cervinus Fenomenale sajttal és terítsünk be egy réteg padlizsánnal.
  6. Ismételje meg a műveletet annyiszor, ahányszor szükséges, fejezze be a bolognai mártással.
  7. Letakarjuk parmezánnal, és megkenjük vajjal.
  8. Tegye forró sütőbe kb. 30 percre.

TIPP

Aki nagyon szereti a sajtot, adhat hozzá még Szarvasi Caciotta sajtot mely ráolvad a tetejére. Ez az étel fogyasztható előételként kenyérrel, vagy főételként tésztával, például penne vagy rigatonni.