RAKOTT PADLIZSÁN

1 óra 15 perc közepes 350 kcal/adag ÖSSZETEVŐK 4 FŐ-re 2 padlizsán 40 cl bolognai szósz 150 g reszelt Cervinus Fenomenale sajt ELKÉSZÍTÉS Vágja a padlizsánt meglehetősen vékony szeletekre. Hagyja lecsepegni 30 percig (szórja meg őket sóval). Egy serpenyőben melegítsen egy kevés olívaolajat, és mindkét oldalán barnítsa meg a padlizsánszeleteket. Csökkentse a hőfokot és hagyja,…

Krémes Polenta grillezett steakkel és paradicsommal

Krémes Polenta grillezett steakkel és paradicsommal   Finom, kiadós krémes  polenta, a roppanos paradicsom, és a pecsenye ami olvad a szájban. Ez maga a tökéletesség!  A Polenta nagyon sok konyhában nagyon gyakori, de valószínűleg sehol sem annyira, mint Erdélyben, bár Olaszországban is nagyon kedvelt. Azt mondják, hogy a polenta / puliszka románul a mamaliga paraszti…

Kontyos karaj -Szoky konyhája

Kontyos karaj -Szoky konyhája   Szoky mai csemegéje, egy fenomenálisan finom karaj, nem véletlen, hiszen a karaj „kontyában”mi más lenne, ha nem a Cervinus Fenomenale díjnyertes sajtunk. Ami még megspékeli ízében, az a házias májkrém. Elősütött húst a sütőben sütjük össze krémes „kontyával”. Akár a családnak, akár vendégeknek nagyon ízletes fogás.   50 perc +15-18…

Kebab wrap házilag

Kebab wrap házilag     Wrap és kebab : ismerős, de milyen ételek?  Az USA kultúrkörében jellemzően a mexikói hagyományok hatására a burrito különböző formáit nevezték wrapnek (a burrito a töltelékekkel teli tortilla elnevezése). 1980-as években terjedt el és ízléstől függően majdhogynem végtelen a lehetőségek tárháza, mivel is tölthető meg egy wrap. A húsos verzió miért…

Hajdina palacsinta tojással, sonkával és Cervinus Fenomenale sajttal

Hajdina palacsinta tojással, sonkával és Cervinus Fenomenale sajttal Ön is könnyen elkészítheti a franciák híres Galette-jét, mely Bretagne-ban a legjobb. A Galette Complète ideális egy teljes értékű étkezéshez, hiszen minden olyan összetevőt tartalmaz, amire a szervezetnek szüksége van. Rendkívül egészséges, tápláló és laktató is egyben. Plusz előnye, hogy gluténérzékenyek is fogyaszthatják. Gyorsan készítsen egy teljes…

HAJDINA PALACSINTA (GALETTE BRETONNE)

HAJDINA PALACSINTA (GALETTE BRETONNE) Az igazi Galette Bretonne, a francia konyha egyik gyöngyszeme a hajdina palacsinta, mely nem tévesztendő össze a hagyományos Crêpe -el. Rengeteget féle töltelékkel elkészíthető nagyon egészséges és teljesértékű táplálék lehet bármely étkezésre. Érdekesség, hogy a palacsinták mérete eltér a hagyományos palacsintáétól, Bretagne-ban óriás palacsintákat készítenek, és abból egyet fogyasztanak választott töltelékkel…

Gratin Dauphinois

Gratin Dauphinois avagy  a csőben sült gratin burgonya titkos lépései   Olyan jól áll neki az egyszerűség Vékony szeletekre vágott burgonya, tejszín, só, bors, vaj: csak öt összetevő alkotja a hagyományos gratin dauphinois-t. Pár kis eltérés azonban megengedett: a tejszínt gyakran keverik a tejjel, amikor az nagyon sűrű, így a krumpli könnyen meg tud főni…

Gofri Fenomenale baconnal

Gofri Fenomenale baconnal A gofri sós változatban is elkészíthető! És igen, a Nutella vagy lekvárral rendelkező klasszikus gofri helyett válasszon egy receptet, amelyet aperitifként vagy előételként zöld salátával szolgálhat fel. Ezek a bacon szalonnás és Cervinus sajtos gofrik rendkívül ízletesek és rendkívül finomak. Néhány perc alatt elkészíthetők, és örömet szereznek gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Ez…

Gnocchi paradicsomszósszal és sajttal

Gnocchi paradicsomszósszal és sajttal   A gnocchi az olasz konyha egyik kedvelt tésztaféléje. Hagyományosan lisztből, tojásból, sóból és burgonyából készül az alaptésztája. A „gnocchi” elnevezés az olasz „nocchio” szóból származik, amely „csomót” vagy „ujjpercet ” jelent, utalva a tészta sodrásával és formázásával elért jellegzetes formára. Miután a gombócokat megformázták, gyakran villához vagy egy tradicionális gnocchi-deszkához…

Frittata articsókával és sajttal

Frittata articsókával és sajttal   Minden háziasszonynak gondot jelenthet, hogy esténként egy fárasztó nap után mit készítsünk, vagy reggel, amikor sietnünk kell?! A frittata egy tojáslepény, egy nagyon laktató olasz étel, amit sütőben készítenek el, de serpenyőben sem szükséges megfordítani. Kicsit az omletthez hasonlít. Mi egy olyan formáját ajánljuk a figyelmetekbe, amely elegáns, könnyen elkészíthető és ízletes:…