Krémes Polenta grillezett steakkel és paradicsommal

 

Finom, kiadós krémes  polenta, a roppanos paradicsom, és a pecsenye ami olvad a szájban. Ez maga a tökéletesség!

 A Polenta nagyon sok konyhában nagyon gyakori, de valószínűleg sehol sem annyira, mint Erdélyben, bár Olaszországban is nagyon kedvelt. Azt mondják, hogy a polenta / puliszka románul a mamaliga paraszti étel, általában a kenyér helyettesítője. Míg Erdélyben a polenta általában sokkal vastagabb, szeletelhető, ebben a receptben krémesebb verzió szerepel. Hagyományosan kukoricadarával, forrásban lévő vízzel és sóval készítik. Itt vajat, tejszínt és frissen reszelt érett sajtot adunk hozzá, amely csodálatos krémes ízt adott a Polentának.

A steaket egyszerűen sóval és borssal ízesítjük, majd darált fokhagymával, olívaolajjal és oregánóval bedörzsöljük. Egyszerű összetevők egy egyszerű páchoz, de nagyon merész és finom ízek. Bármilyen steaket használhatunk, akár szárnyas steak is működne.A paradicsomokat egyszerűen megpirítjuk egy kis olívaolajjal és balzsamecettel, és bőségesen ízesítjük sóval és borssal.

40 perc

közepes

1240 kcal/fő

HOZZÁVALÓK 2 SZEMÉLYRE

Krémes Polentához

  • 1 evőkanál olívaolaj 
  • 1 evőkanál vaj 
  • 1 teáskanál fokhagyma reszelve
  • 1 csésze kukoricaliszt ( dara)  
  • 1 / 2 csésze zsíros tejszín 
  •  1/2 csésze Cervinus Fenomenale sajt frissen reszelve apróra 
  • 2 csésze víz
  • 1 / 2 teáskanál só

Sült paradicsomhoz

  • 10-12 db koktélparadicsom 
  • 3 evőkanál olívaolaj 
  • 1 evőkanál balzsamecet 
  • Ízlés szerint só és bors

Grillezett steakhez

  • 2 közepes steak bármilyen húsból ( marha az eredeti recept) 
  • 2 teáskanál fokhagyma reszelve
  • 1 evőkanál olívaolaj44
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • Ízlés szerint só és bors

ELKÉSZÍTÉS

  1. Melegítsd elő a sütőt 220 C fokra
  2. Egy tálban habverővel keverjük össze a steak pác hozzávalóit; darált fokhagyma, olívaolaj és oregánó. A steakeket sóval és borssal ízesítjük, majd átdörzsöljük a fokhagymás páccal.
  3. Egy tepsibe dobd be a paradicsomot az olívaolajjal, a balzsamecettel és a sóval, borssal együtt. Kb. 15 percig sütjük őket a sütőben.
  4. A polenta elkészítéséhez a vajat olívaolajjal együtt felmelegítjük. Adj hozzá darált fokhagymát és folytasd a sütést, amíg meg nem érzed a fokhagyma illatát. Adjuk hozzá tejszínt és vizet, és főzzük tovább, amíg forrni kezd.
  5. Most elkezdheted grillezni a steaket, általában oldalanként kb. 7 percet, de ez attól függ, hogy mennyire átsütve szereted, és milyen húst használsz.
  6. Amíg a steak sül, befejezhetjük a polentát. Adjuk hozzá a kukoricalisztet a forrásban lévő keverékhez. Észre fogod venni, hogy gyorsan megdagad. (hasonló a búzadarához) Győződj meg arról, hogy mentes-e a csomóktól. Ha azt érzed, hogy a polenta túl sűrű, adj hozzá több vizet, hiszen azt szeretnénk, hogy krémes legyen, ne túl sűrű, de azt sem akarjuk, hogy túl folyós legyen. A polentának körülbelül 10 percig kell főnie.

Tálaláshoz kanalazz egy adag polentát a tányérra, tetejére steaket és paradicsomot. A sült paradicsomból kisült levét csepegtessük a steakre és a polentára, és petrezselyemmel díszítsük.

TIPP

Ha kimaradt polenta, másnap egy kis reszelt sajttal és némi joghurttal vagy tejföllel, szuper finom.

forrás : https://www.jocooks.com/recipes