Hajdina palacsinta tojással, sonkával és Cervinus Fenomenale sajttal

Ön is könnyen elkészítheti a franciák híres Galette-jét, mely Bretagne-ban a legjobb. A Galette Complète ideális egy teljes értékű étkezéshez, hiszen minden olyan összetevőt tartalmaz, amire a szervezetnek szüksége van. Rendkívül egészséges, tápláló és laktató is egyben. Plusz előnye, hogy gluténérzékenyek is fogyaszthatják. Gyorsan készítsen egy teljes hajdina palacsintát tojással, sonkával és Cervinus Fenomenale sajttal egy vacsorához a családdal vagy a barátokkal. Zöld saláta, vinaigrette (saláta öntet) vagy néhány szelet paradicsom kíséretében ideális egy könnyű és ínyenc étkezéshez.

15 perc

könnyű

350 kcal/adag

ÖSSZETEVŐK 4 FŐ-re

  • 4 hajdina palacsinta (recept itt)
  • 4 tojás
  • 4 szelet sonka
  • 4 marék reszelt Cervinus Fenomenale sajt
  • 1 kávéskanál olaj
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors

ELKÉSZÍTÉS

  1. Készítse el az óriás méretű hajdina palacsintákat, vagy ha korábban elkészítette, akkor melegítse fel kevés olajon.
  2. Amikor a palacsintasütő forró, helyezzen rá egy hajdina palacsintát, és helyezzen egy szelet sonkát a közepére.
  3. Szórjunk rá egy marék reszelt Cervinus Fenomenale sajtot a sonkára, és egy tojást üssünk a tetejére. Sózzuk, borsozzuk.
  4. Süssük a tojást, amíg meg nem sült. (tükörtojásszerűre, ki, hogy szereti)
  5. Spatula segítségével hajtsa be a palacsinta széleit a tojásos, sonkás és Cervinus Fenomenale sajtos közepe felé úgy, hogy négyzet alakuljon ki.
  6. Tartsa melegen a kész tojás-, sonka- és Cervinus Fenomenale sajtos-palacsintát egy tányéron.
  7. Olajozza meg újra minden palacsinta előtt a palacsinta sütőt egy vajas papírtörlővel, vagy szilikon kenőtollal, pont mint a hagyományos palacsinta esetében.
  8. Tálaljuk melegen tojásos, sonkás és Cervinus Fenomenale sajtos palacsintát néhány nyers zöldséggel.

TIPP

Hogy még gyorsabban menjen, sütheti a tojásokat a palacsinták mellé, egy klasszikus serpenyőben. Ezután csak a palacsinta tetejére kell helyezni őket közvetlenül a hajtogatás előtt. Válasszon tetszés szerint főtt/ sült sonkát vagy nyers sonkát, bármivel finom.