Gofri Fenomenale baconnal

A gofri sós változatban is elkészíthető! És igen, a Nutella vagy lekvárral rendelkező klasszikus gofri helyett válasszon egy receptet, amelyet aperitifként vagy előételként zöld salátával szolgálhat fel. Ezek a bacon szalonnás és Cervinus sajtos gofrik rendkívül ízletesek és rendkívül finomak. Néhány perc alatt elkészíthetők, és örömet szereznek gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Ez meglepi az egész család ízlelőbimbóit!

15 perc

könnyű

397 kcal/fő

ÖSSZETEVŐK 6 FŐ-re

  • 175 g liszt
  • 3 tojás
  • 25 cl tej
  • 200 g bacon szalonna
  • 100 g reszelt Cervinus Fenomenale
  • 1/2 zacskó sütőpor
  • 80 g vaj
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉS

  1. Egy serpenyőben megpirítjuk a szalonnát. Hagyjuk lecsepegni róla a zsírt, majd tegyük félre.
  2. Válasszuk szét a tojásfehérjét és a sárgáját. Egy tálban habosra keverjük a tojások sárgáját a tejjel. 
  3. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet és a sütőport, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, és a tojás / tej keveréket. 
  4. A tojásfehérjét keményre verjük, és óvatosan keverjük bele a már elkészült masszába. Hozzáadjuk a reszelt Cervinus Fenomenale-t és a szalonnát majd egy kevés borsot és keverjük jól el.
  5. Melegítsük fel a gofrisütőt és enyhén olajozzuk meg. Öntsünk egy kis tésztát a teflon felületre. Süssük benne néhány percig. Amikor a gofri megsült, vegyük ki a készülékből. Ismételjük addig a műveletet, amíg az összes tészta el nem fogy.

TIPP

Helyettesítheti például a szalonnát kockára vágott sonkával vagy a sajtot a Picante sajtunk kecskesajtos ízvilágával. Hozzáadhat kis kockákra vágott szárított paradicsomot, vagy akár különféle fűszerekkel (curry, paprika, kurkuma …) is aromásíthatja  a gofritésztát.

Jó étvágyat kívánunk!