Gofri Fenomenale baconnal
A gofri sós változatban is elkészíthető! És igen, a Nutella vagy lekvárral rendelkező klasszikus gofri helyett válasszon egy receptet, amelyet aperitifként vagy előételként zöld salátával szolgálhat fel. Ezek a bacon szalonnás és Cervinus sajtos gofrik rendkívül ízletesek és rendkívül finomak. Néhány perc alatt elkészíthetők, és örömet szereznek gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Ez meglepi az egész család ízlelőbimbóit!
ÖSSZETEVŐK 6 FŐ-re
- 175 g liszt
- 3 tojás
- 25 cl tej
- 200 g bacon szalonna
- 100 g reszelt Cervinus Fenomenale
- 1/2 zacskó sütőpor
- 80 g vaj
- só, bors
ELKÉSZÍTÉS
- Egy serpenyőben megpirítjuk a szalonnát. Hagyjuk lecsepegni róla a zsírt, majd tegyük félre.
- Válasszuk szét a tojásfehérjét és a sárgáját. Egy tálban habosra keverjük a tojások sárgáját a tejjel.
- Egy másik tálban keverjük össze a lisztet és a sütőport, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, és a tojás / tej keveréket.
- A tojásfehérjét keményre verjük, és óvatosan keverjük bele a már elkészült masszába. Hozzáadjuk a reszelt Cervinus Fenomenale-t és a szalonnát majd egy kevés borsot és keverjük jól el.
- Melegítsük fel a gofrisütőt és enyhén olajozzuk meg. Öntsünk egy kis tésztát a teflon felületre. Süssük benne néhány percig. Amikor a gofri megsült, vegyük ki a készülékből. Ismételjük addig a műveletet, amíg az összes tészta el nem fogy.