Frittata articsókával és sajttal
Minden háziasszonynak gondot jelenthet, hogy esténként egy fárasztó nap után mit készítsünk, vagy reggel, amikor sietnünk kell?! A frittata egy tojáslepény, egy nagyon laktató olasz étel, amit sütőben készítenek el, de serpenyőben sem szükséges megfordítani. Kicsit az omletthez hasonlít. Mi egy olyan formáját ajánljuk a figyelmetekbe, amely elegáns, könnyen elkészíthető és ízletes: a napsütést, a nyári kellemes estéket vagy egy villásreggelit idéz baráti körben. Articsóka, Cervinus Fenomenale sajtunk, mogyoróhagyma és tárkony tetejére – így ez az olasz omlett tele lesz ízekkel. Mennyei lesz így – sőt még sok egyéb hozzávalóval is felturbózható, így garantáltan megunhatatlan lesz és fél óra alatt elkészíthető.
Hozzávalók 4 személyre:
- 8 articsóka szív (üvegeset, olajban lehet kapni szupermarketekben)
- 8 db tojás
- 4 szál tárkony vagy 2 teáskanál
- 70g Cervinus Fenomenale sajt
- 2 apróra vágott mogyoróhagyma (salotta hagyma)
- 20 g vaj
- só és bor
ELKÉSZÍTÉS
- Melegítsük elő a sütőt 180°-ra.
- eközben olvasszuk fel a vajat egy tűzálló serpenyőben (levehető fogantyúval, hogy sütőbe kerülhessen), és óvatosan pirítsuk meg a hagymát
- az articsókát vágjuk csíkokra, adjuk hozzá a pirított hagymához, és pirítsuk további 5 percig, gyakran keverve, majd szórjuk rá a tárkonyt
- törjük fel a tojásokat, és villával enyhén verjük fel őket. Sózzuk, borsozzuk és adjuk hozzá a tárkonyos hagymát
- öntsük a tojásos keveréket a serpenyőbe, és hagyjuk, hogy a frittata elterüljön benne. Vágjunk rá vékony szeleteket a Cervinus Fenomenale sajtból egy krumplihámozóval, osszuk el a még folyékony frittatán.
- süssük a serpenyőben 8-10 percig, amíg a frittata közepesre sül, nem kell keményre szárítani. Tálaljuk melegen vagy hidegen.