Frittata articsókával és sajttal

 

Minden háziasszonynak gondot jelenthet, hogy esténként egy fárasztó nap után mit készítsünk, vagy reggel, amikor sietnünk kell?! A frittata egy tojáslepény, egy nagyon laktató olasz étel, amit sütőben készítenek el, de serpenyőben sem szükséges megfordítani. Kicsit az omletthez hasonlít. Mi egy olyan formáját ajánljuk a figyelmetekbe, amely elegáns, könnyen elkészíthető és ízletes: a napsütést, a nyári kellemes estéket vagy egy villásreggelit idéz baráti körben. Articsóka, Cervinus Fenomenale sajtunk, mogyoróhagyma és tárkony tetejére  – így ez az olasz omlett tele lesz ízekkel. Mennyei lesz így – sőt még sok egyéb hozzávalóval is felturbózható, így garantáltan megunhatatlan lesz és fél óra alatt elkészíthető.

 

20 perc
+10perc sütés

könnyű

310 kcal/ adag

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 articsóka szív (üvegeset, olajban lehet kapni szupermarketekben)
  • 8 db tojás
  • 4 szál tárkony vagy 2 teáskanál
  • 70g Cervinus Fenomenale sajt 
  • 2 apróra vágott mogyoróhagyma (salotta hagyma)  
  • 20 g vaj
  • só és bor

ELKÉSZÍTÉS

  1. Melegítsük elő a sütőt 180°-ra. 
  2. eközben olvasszuk fel a vajat egy tűzálló serpenyőben (levehető fogantyúval, hogy sütőbe kerülhessen), és óvatosan pirítsuk meg a hagymát
  3. az articsókát vágjuk csíkokra, adjuk hozzá a pirított hagymához, és pirítsuk további 5 percig, gyakran keverve, majd szórjuk rá a tárkonyt
  4. törjük fel a tojásokat, és villával enyhén verjük fel őket. Sózzuk, borsozzuk és adjuk hozzá a tárkonyos hagymát
  5. öntsük a tojásos keveréket a serpenyőbe, és hagyjuk, hogy a frittata elterüljön benne. Vágjunk rá vékony szeleteket a Cervinus Fenomenale sajtból egy krumplihámozóval, osszuk el a még folyékony frittatán.
  6. süssük a serpenyőben 8-10 percig, amíg a frittata közepesre sül, nem kell keményre szárítani. Tálaljuk melegen vagy hidegen.

TIPP

Kicserélhetjük az articsókát 500 g cukkinire, kockára vágva. Pirítsuk őket 5 percig a serpenyőben egy kis olívaolajjal, mielőtt hozzáadjuk őket a mogyoróhagymához. Mindkettőhöz egy kis rosé bor kitűnő választás egy vacsoránál.

Jó étvágyat kívánunk!