Croissant sajtos szendvics

Croissant sajtos szendvics   Próbáld ki, és legyen ez a meleg és sajtos reggeli croissant szendvics is reggeljeid része, hálás lesz a pocakod. Ezek a croissant szendvicsek ugyanolyan jól variálhatók, mint egy hagyományos kifli mégis édeskés leveles tésztája igazán különleges és eltér a megszokottól. Manapság a legtöbb pékségben frissen tudsz vásárolni. Ha nem akarsz bajlódni…

Húsvéti olasz sajtos kalács

Húsvéti olasz sajtos kalács   Ki ne ismerné az olaszok édes Panettone kalácsát, amelyet főleg húsvétkor fogyasztanak, mindenféle ízesítéssel. Viszont a kalácssütés hagyományának nem csak édes, de sós változatai is ugyanúgy népszerűek nem csak ott, itthon is. A mai recept az olaszországi Marche régió húsvéti kulináris hagyományához tartozik, bár Közép-Olaszországban is vannak variációk. Zamatos „sajtkenyér”,…

Karfiol koszorú sajttal

Karfiol koszorú sajttal     A karfiol elkészítése a köztudatban egészen szegényes, többnyire rakott karfiol, vagy a „könnyű” húsmentes ételnek titulált rántott karfiol. Pedig manapság nagyon sok fajta módja van már az elkészítésének és lehet igazán mutatós is, nem csak finom. A koszorú az advent szimbóluma, amely kör formájával, a Napra, a megújuló időre, és…

Öntött húsos karfiol- Szoky konyhája

Öntött húsos karfiol- Szoky konyhája   Szoky receptje most egy rakott étel, amelyet akár hússal, akár hús nélkül, egyéb zöldségekkel is lehet variálni. A hozzávaló hús is lehet bármilyen darált hús, akár szárnyas, marha, vagy sertés is. Minden jósággal rakjuk meg, de ne feledjük a sajtot, ki ne maradjon a kellemesen selymes ízű Cervinus Delicato…

Pita sajttal és zöldségekkel

  Pita sajttal és zöldségekkel   A török döner kebab vagy a görög gyros pitában tulajdonképpen egy „mediterrán” szendvics, egy igazi török vagy görög street food, manapság nagyon kedvelt mind fiatalok, mind az idősebbek körében.  Az étel alapja egy pita kenyér, amelyet finoman kinyitva megtölthetjük sült húscsíkokkal, ropogós zöldséggel (paprika, uborka, hagyma stb.). A kötelező plusz:…

Prágai hústekercs -Szoky konyhája

Prágai hústekercs -Szoky konyhája   Csodálatos töltött hús készült Szoky konyhájában. Töltött húshoz pedig csodálatosan illik a Cervinus Delicato sajtunk, ami nem hosszú érlelésű, de nagyon kellemesen lágy egy ilyen ételhez.  Nyitott karajjal dolgozik és füstölt hússal, és a szokásos finom fűszerekkel, melyek összességében nagyon ízletes ételt adnak.    Prágai hústekerecs 50 perc + 35…

QUICHE ez sikk! avagy francia sós pite Cervinus sajttokkal

QUICHE ez sikk! avagy francia sós pite Cervinus sajttokkal A „quiche” szó a német kuchenből származik (ami „süteményt” jelent). Ezer féle változatát is fellelhetjük, de mind alapja a gyúrt vajas omlós tészta (helyettesíthető leveles tésztával kényelmesebbeknek), a felvert tojás, tejszín és a legtöbb esetben a sajt. Szezontól függően isteni bármely zöldséggel, és különféle húsokkal is…

Rakott cukkini kétféle sajttal

Rakott cukkini kétféle sajttal   A cukkini az egyik legnépszerűbb tökfajta. Zsenge textúrája és enyhén édes íze miatt számos különböző étel kedvelt alapanyaga, de nyersen is fogyasztható. Magas víztartalmának és alacsony kalóriatartalmának köszönhetően a cukkini nemcsak finom, hanem egészséges kiegészítője is az ételeknek. Változatos módokon elkészíthető, párolva, grillezve, sütve, pürésítve, rántva és töltve is nagyon…

Rakott édesburgonya kétféle sajttal

Rakott édesburgonya kétféle sajttal   Az édesburgonya egy gyakran használt és ízletes alapanyag, amely sok receptben szerepel. Egyedülálló íze és enyhén édes, krémes állaga miatt széles körben kedvelik. Az édesburgonya gazdag tápanyagokban, vitaminokban és antioxidánsokban, amiért a tudatos táplálkozás egyik előnyös választása. Ez az étel kiváló választás lehet azoknak, akik keresik az új ízeket és…

Rakott karfiol darált hússal és sajttal

Rakott karfiol darált hússal és sajttal   A különböző rakott ételek rengeteg kultúrában megtalálhatóak és nagy népszerűségnek örvendenek, hiszen nagyon sokféle változatban el lehet készíteni őket. A legtöbbször tartalmaznak valamilyen húst, amelynek köszönhetően laktatóak, a zöldségek pedig biztosítják, hogy a vitamin se hiányozzon ezekből az ételekből. Magyarországon a rakott krumpli, rakott káposzta és a rakott…