Rakott cukkini kétféle sajttal

 

A cukkini az egyik legnépszerűbb tökfajta. Zsenge textúrája és enyhén édes íze miatt számos különböző étel kedvelt alapanyaga, de nyersen is fogyasztható. Magas víztartalmának és alacsony kalóriatartalmának köszönhetően a cukkini nemcsak finom, hanem egészséges kiegészítője is az ételeknek. Változatos módokon elkészíthető, párolva, grillezve, sütve, pürésítve, rántva és töltve is nagyon finom és persze a rakott ételeknek is remek alapanyaga.

 

60 perc

könnyű

630 kcal/ adag

Hozzávalók 4 főre:

  • 2 db közepes cukkini
  • 50 dkg darált pulykahús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg Cervinus Delicato sajt
  • 20 dkg Szarvasi Ideale sajt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 100g tejföl
  • 2 dl főzőtejszín
  • olaj
  • só, bors ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS

A cukkinit mossuk meg, és szeleteljük vékony karikákra, sózzuk meg, majd hagyjuk állni. A hagymát aprítsuk fel és kevés olajon dinszteljük meg. Adjuk hozzá a darált húst, majd sózzuk, borsozzuk és adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát. Fehéredésig süssük a húst, ezután ráönthetjük a tejszínt és főzzük még kb 10 percig.

Közben egy hőálló tálat kenjünk ki kevés olajjal, majd a cukkini karikák felét rakjuk az aljára. Erre a rétegre öntsük rá a darált húst és reszeljük rá a sajtok felét. Ezután fedjük le a maradék cukkinivel, majd kenjünk rá tejfölt és a tetejére reszeljük a sajtok másik felét.

180 fokra előmelegített sütőben kb 25-30 perc alatt süssük aranybarnára.

 

Jó étvágyat kívánunk!