Croissant sajtos szendvics

 

Próbáld ki, és legyen ez a meleg és sajtos reggeli croissant szendvics is reggeljeid része, hálás lesz a pocakod. Ezek a croissant szendvicsek ugyanolyan jól variálhatók, mint egy hagyományos kifli mégis édeskés leveles tésztája igazán különleges és eltér a megszokottól. Manapság a legtöbb pékségben frissen tudsz vásárolni. Ha nem akarsz bajlódni az elkészítésével, akár fagyasztott formában is megveheted, és reggel frissen kisütheted. Akár csak a croissant is átmelegítheted, ha előző nap vetted, hogy külseje a vajas tésztától finom roppanós legyen, de akár az elkészített szendvicset is felmelegítheted, és így a sajt is isteni nyúlós, olvadt lesz benne. Ha pedig nem bírod mind megenni becsomagolhatod , és néhány napig hűtőben vagy legfeljebb három hónapig a fagyasztóban tárolhatod.

20 perc

könnyű

1026 kcal/fő

HOZZÁVALÓK 2 főre:

  • 4 croissant, vízszintesen felezve 
  • 4 nagy tojás 
  • 40ml tej 
  • 4 szelet vékonyra szeletelt sonka  
  • 120 g Cervinus Delicato sajt 
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 mokkáskanál sózatlan vaj
  • 2 pici teáskanál dijoni mustár

ELKÉSZÍTÉS

  1. A tojásokat egy nagy tálba tesszük, és addig verjük, amíg a fehérje és a sárgája teljesen összekeveredik, és a tojás kissé habos nem lesz. Keverd hozzá a tejet, a sót és a borsot, amíg össze nem áll.
  2. Olvasszuk fel a vajat egy nagy tapadásmentes serpenyőben közepesen alacsony lángon. Öntsük bele a tojáskeveréket, és hagyjuk sülni, amíg a tojások elkezdenek dermedni a szélek körül, körülbelül 2 percig. Gumi spatulával toljuk a tojásokat a szélekről a közepe felé. Ezt ismételjük meg többször, 30 másodpercenként, amíg majdnem meg nem szilárdul, összesen 6-8 percig. (A tojások tetejének még enyhén nedvesnek kell lennie.) Ha elkészült a könnyű rántottánk, szedjük ki egy tálba. 
  3. A szendvicsek összeállításához körülbelül 1 fél teáskanál mustárt teríts el a croissant vágott oldalaira. ( vigyázat, a dijoni mustár nagyon intenzív, ne vigyük túlzásba) Helyezzünk egy szelet sonkát minden egyes croissant alsó darabjára. Mindegyik tetejére halmozzuk rá a rántotta egy negyedét és 3 dkg Cervinus Delicato reszelt sajtot. Majd tegyük rá a croissant másik felét. 

Azonnal tálalás: Helyezzük egy rácsora a sütő közepére, és melegítsük fel 175 ° C -ra. Helyezzük a szendvicseket egy sütőlapra. Süssük, amíg a sajt meg nem olvad, 8-10 percig.

TIPP

Ha nem tálaljuk azonnal, minden szendvicset szorosan csomagoljunk alufóliával, és tároljuk visszazárható tasakokban a hűtőben vagy a fagyasztóban. (hűtőszekrényben legfeljebb 3 napig, fagyasztóban max. 3 hónapig tárolhatók.) Ha fogyasztásra kerül a sor, ilyenkor tovább kell sütni,  175 °C -os sütőben, körülbelül 20 percig, ha hűtőben volt, és körülbelül 30 percig, ha fagyott állapotban vettük ki.