Croissant sajtos szendvics
Próbáld ki, és legyen ez a meleg és sajtos reggeli croissant szendvics is reggeljeid része, hálás lesz a pocakod. Ezek a croissant szendvicsek ugyanolyan jól variálhatók, mint egy hagyományos kifli mégis édeskés leveles tésztája igazán különleges és eltér a megszokottól. Manapság a legtöbb pékségben frissen tudsz vásárolni. Ha nem akarsz bajlódni az elkészítésével, akár fagyasztott formában is megveheted, és reggel frissen kisütheted. Akár csak a croissant is átmelegítheted, ha előző nap vetted, hogy külseje a vajas tésztától finom roppanós legyen, de akár az elkészített szendvicset is felmelegítheted, és így a sajt is isteni nyúlós, olvadt lesz benne. Ha pedig nem bírod mind megenni becsomagolhatod , és néhány napig hűtőben vagy legfeljebb három hónapig a fagyasztóban tárolhatod.
HOZZÁVALÓK 2 főre:
- 4 croissant, vízszintesen felezve
- 4 nagy tojás
- 40ml tej
- 4 szelet vékonyra szeletelt sonka
- 120 g Cervinus Delicato sajt
- só, bors ízlés szerint
- 1 mokkáskanál sózatlan vaj
- 2 pici teáskanál dijoni mustár
ELKÉSZÍTÉS
- A tojásokat egy nagy tálba tesszük, és addig verjük, amíg a fehérje és a sárgája teljesen összekeveredik, és a tojás kissé habos nem lesz. Keverd hozzá a tejet, a sót és a borsot, amíg össze nem áll.
- Olvasszuk fel a vajat egy nagy tapadásmentes serpenyőben közepesen alacsony lángon. Öntsük bele a tojáskeveréket, és hagyjuk sülni, amíg a tojások elkezdenek dermedni a szélek körül, körülbelül 2 percig. Gumi spatulával toljuk a tojásokat a szélekről a közepe felé. Ezt ismételjük meg többször, 30 másodpercenként, amíg majdnem meg nem szilárdul, összesen 6-8 percig. (A tojások tetejének még enyhén nedvesnek kell lennie.) Ha elkészült a könnyű rántottánk, szedjük ki egy tálba.
- A szendvicsek összeállításához körülbelül 1 fél teáskanál mustárt teríts el a croissant vágott oldalaira. ( vigyázat, a dijoni mustár nagyon intenzív, ne vigyük túlzásba) Helyezzünk egy szelet sonkát minden egyes croissant alsó darabjára. Mindegyik tetejére halmozzuk rá a rántotta egy negyedét és 3 dkg Cervinus Delicato reszelt sajtot. Majd tegyük rá a croissant másik felét.
Azonnal tálalás: Helyezzük egy rácsora a sütő közepére, és melegítsük fel 175 ° C -ra. Helyezzük a szendvicseket egy sütőlapra. Süssük, amíg a sajt meg nem olvad, 8-10 percig.