Rizottó tökkel és sajttal

Rizottó tökkel és sajttal   A risotto nem egy bonyolult étel, mégis kíván egy jó adag odafigyelést. Elsősorban nem mindegy milyen rizsből főzzük, érdemes utánanézni, bár manapság a szupermarketek is árulnak risotto rizst. Egy tökéletes rizottó a készítőjétől megköveteli a türelmes és fáradhatatlan keverést. Fontos, hogy a rizsszemek felhevüljenek a forró zsiradékon és hogy mindez gyorsan, egyenletesen…

Ropogós mini pite sajttal és sonkával

Ropogós mini pite sajttal és sonkával   Aperitifnek, ínyenc előételnek, hideg svédasztalhoz vagy akár vacsorára, próbáld ki te is ezt a ropogós minipite receptet, rusztikus ízvilág, amely felmelegíti a lelked! Leveles tésztalapból, paraszt sonka szeletekből, ruganyos –krémes Cervinus Delicato sajtból, és tojás és folyékony tejszín keverékéből készül.   15 perc előkészítés + 25 perc sütés…

Sajt csillag harapnivaló

Sajt csillag harapnivaló   A leveles tészta mindig sláger aperitifként és könnyen elkészíthető. Ünnepi változatnak is elkészíthetjük, egész egyszerűen csillag alakú pogácsaszaggatóval. ( persze lehet fenyőfa, vagy rénszarvas is kinek milyen karácsonyi formája van otthon) Az ízesítés és a feltét ízlés szerint variálható, vagy aszerint amit találunk a hűtőben! Mi egy paradicsomos és Picante kecskesajtos…

Sajtfelfújt CERVINUS PERFETTO-val

Sajtfelfújt CERVINUS PERFETTO-val A felfújt, vagyis a szuflé, franciául soufflé, mely jelentése: „fújni”, „lélegezni”, „felfújni” vagy „puffadni”. Neve a könnyed állagára utal, amit a gőznek köszönhet, mely hatására felfújódik és nagyobbra puffad. Egy könnyen elkészíthető sült tojásalapú étel, amely Franciaországból származik a tizennyolcadik századból. Különböző egyéb összetevőkkel kombinálva sós főételként vagy desszertként édesítheti. A sajtos…

Sajtgolyók 5 variációban – Szoky konyhája

Sajtgolyók 5 variációban – Szoky konyhája   Nem csak ünnepekre, szülinapra, de akár vendégváráshoz, otthoni házibulihoz is kiváló. Ezeket a kézzel gyúrt sajtos golyókat pirítós vagy gyümölcsök kíséretében érdemes fogyasztani. Fogpiszkálóra felszúrjuk és egy mozdulattal a szánkba kerülhet. Praktikus, finom, látványos és gyors mind elkészíteni, mind megenni. Mindenki imádni fogja.    40 perc + 30…

Sajtkrémes csiga világbajnok sós sütemény-Szoky konyhája

Sajtkrémes csiga világbajnok sós sütemény  -Szoky konyhája   A kakaós csiga igazi hungarikumnak számít, Pösch Mór találta fel 1908-ban, és eredetileg csokoládés tekerge néven emlegette finomságát. Ekkor kezdődött a kakaós csiga karrierje, ami több mint száz esztendeje töretlen. Azóta az iskolai büfék, pékségek és magyar konyhák állandó péksüteményévé vált. Azóta pedig nem csak kakaósan hódit, hanem…

Sajtkrémleves

Sajtkrémleves   A krémlevesek a reformkonyha kedvelt ételei. Selymes, jól variálható és általában a gyerekek is szeretik. A fine dining műfaj is erőszeretettel használja, mivel textúrájának köszönhetően jól tálalható. Rendkívül laktató, ezért akár önmagában is megállja a helyét ebédre vagy vacsorára. Minden évszaknak megvannak a sláger krémlevesei, de a sajtkrémleves egy igazi aduász. Fogyaszthatjuk hidegen…

Sajtkrémleves Fenomenális ízvilágú finomság – Szoky konyhája

 Sajtkrémleves Fenomenális ízvilágú finomság -Szoky konyhája      Egy kis kényeztetés Szokytól, leves formájában. Hiszen a leveseknek nagy szerepe van az étkezéseknél, és hűvös időben kifejezetten jól esik a léleknek egy meleg leves. A fergetes ízvilágú sajtlevest az érett Cervinus Fenomenale sajtból készíti.  40 perc könnyű 721 kcal/fő HOZZÁVALÓK 4 személyre: 200 g Szarvasi Cervinus…

Sajtos -almás pite

Sajtos -almás pite     Igen, jól olvastad, sajt és alma. Mivel szuperül passzol , mint ahogy sok fajta gyümölcs sok fajta sajttal. Ha már változtatnál, és nem a hagyományos almás pitét készítenéd el, hanem valami különlegeset, akkor nyiss az új ízek felé,  kóstold meg, és készítsd el ezt a francia a receptet. Mi pedig…

Sajtos brokkolis csirkemell-Szoky konyhája

Sajtos brokkolis csirkemell-Szoky konyhája Pillanatok alatt az asztalon ez a finomság!     Ki ne szeretné a csirkemellet, vagy a tésztát és főleg a minőségi sajtot?! Még a gyerekek is megeszik, ami azért nem mindig evidens. Ha pedig belecsempészünk egy kis brokkolit akkor talán ilyen formán ők is megeszik. Mert a vitamin az kell, és nyáron…