Sajtkrémleves

 

A krémlevesek a reformkonyha kedvelt ételei. Selymes, jól variálható és általában a gyerekek is szeretik. A fine dining műfaj is erőszeretettel használja, mivel textúrájának köszönhetően jól tálalható. Rendkívül laktató, ezért akár önmagában is megállja a helyét ebédre vagy vacsorára. Minden évszaknak megvannak a sláger krémlevesei, de a sajtkrémleves egy igazi aduász. Fogyaszthatjuk hidegen vagy melegen, pirítóssal, pirított baconnel, zöldség chipssel, de még pirított magvakkal is, éppen ezért a sajtkrémleves évszaktól függetlenül remek választás..

 

50 perc

könnyű

832 kcal/ adag

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 db leveskocka
  • 1,4l víz
  • 8 dkg vaj
  • 30 dkg Cervinus Delicato érlelt sajt
  • 1 ek lisz
  • 4dl tejszín
  • só, bors ízlés szerint
  • szerecsendió
  • 2db újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma

ELKÉSZÍTÉS

Reszeljük le vagy kockázzuk fel a sajtot, majd tegyük félre. A leveskockát főzzük fel a vízzel, majd ezt is tegyük félre. Vegyünk elő egy megfelelő méretű lábast és olvasszuk fel benne a vajat, majd enyhén pirítsuk meg rajta a lisztet. Ezután adjuk hozzá a sajtot, sózzuk, borsozzuk, reszeljünk bele kevés szerecsendiót és öntsük fel 2 dl alaplével, majd ha elolvadt a sajt, botmixerrel dolgozzuk homogén masszává az egészet. Ezután adjuk hozzá a maradék alaplevet, keverjük el és adjuk hozzá a tejszínt is. Forraljuk pár percig, közben pirítsuk meg a kenyereket és dörzsöljük be őket fokhagymával, majd tálaláskor szórjuk a levesbe az apróra vágott újhagymát.

 

Jó étvágyat kívánunk!