Sajt csillag harapnivaló
A leveles tészta mindig sláger aperitifként és könnyen elkészíthető. Ünnepi változatnak is elkészíthetjük, egész egyszerűen csillag alakú pogácsaszaggatóval. ( persze lehet fenyőfa, vagy rénszarvas is kinek milyen karácsonyi formája van otthon) Az ízesítés és a feltét ízlés szerint variálható, vagy aszerint amit találunk a hűtőben! Mi egy paradicsomos és Picante kecskesajtos karakterű sajtunk variációját ajánljuk az ünnepi asztalra.
Hozzávalók 2 tepsire ( kb.40 csillagra) :
-
- 1 doboz paradicsomszósz ( 500g ) 63
- 2 fagyasztott csomagolt leveles tészta 1120
- 150 g Szarvasi Picante sajt 300
- 1 tk. olivaolaj
- só, frissen őrölt bors
ELKÉSZÍTÉS
- Egy serpenyőben, közepes lángon pároljuk a paradicsomszószt az olívaolajjal körülbelül 20 percig, amíg koncentrátum állagú nem lesz. Sózzuk, borsozzuk és hagyjuk kihűlni.
- A két leveles tésztát kinyújtjuk, egyenletesen bekenjük a paradicsompürével, majd rátesszük a reszelt Szarvasi Picante sajtot.
- A tésztát csillag alakú pogácsaszaggatóval kivágjuk, majd a csillagokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Süssük 10-15 percig tepsinként és élvezzük.