Ropogós mini pite sajttal és sonkával

 

Aperitifnek, ínyenc előételnek, hideg svédasztalhoz vagy akár vacsorára, próbáld ki te is ezt a ropogós minipite receptet, rusztikus ízvilág, amely felmelegíti a lelked! Leveles tésztalapból, paraszt sonka szeletekből, ruganyos –krémes Cervinus Delicato sajtból, és tojás és folyékony tejszín keverékéből készül.

 

15 perc előkészítés + 25 perc sütés

könnyű

708 kcal/ adag

Hozzávalók 4 személyre:

  • 300 g leveles tészta 1269
  • 200 g Cervinus Delicato  
  • 2 tojás
  • 2,5 dl folyékony tejszín
  • 1 dl teljes tej
  • 2 szelet paraszt sonka, (2-3 mm vastag)

ELKÉSZÍTÉS

  1. Vajazzuk ki, és béleljük ki négy mini tortaformát vagy egy nagy formát a leveles tésztával. Verjük fel a tojásokat egy tálba. Adjuk hozzá a folyékony tejszínt, a tejet, sózzuk, borsozzuk, keverjük össze.
  2. A sonkaszeleteket apró kockákra vágjuk. A sonkát elosztjuk a tartlet mini piteformák aljában. Öntsük rá a készítményt, majd szórjuk rá a darabokra vágott Cervinus Delicato sajtot.
  3. A tortácskákat előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük 180◦C-on.

TIPP

Miután kivettük a mini pitéket, hagyjuk kihűlni, majd egy ropogós salátával, nyers zöldségekkel tálalva főételként is elfogyaszthatjuk. Egy finom illatos fehérborral , kellemes íz harmóniát érhetünk el.

Többféle ízesítéssel is elkészítheted pl.az ünnepekre igazán elegáns lehet egy snidlinges tonhalas verzióban és kecskesajtos bazsalikomos cukkinis verzióban. Mindenki talál benne magának valót. 

Jó étvágyat kívánunk!