Ropogós mini pite sajttal és sonkával
Aperitifnek, ínyenc előételnek, hideg svédasztalhoz vagy akár vacsorára, próbáld ki te is ezt a ropogós minipite receptet, rusztikus ízvilág, amely felmelegíti a lelked! Leveles tésztalapból, paraszt sonka szeletekből, ruganyos –krémes Cervinus Delicato sajtból, és tojás és folyékony tejszín keverékéből készül.
Hozzávalók 4 személyre:
- 300 g leveles tészta 1269
- 200 g Cervinus Delicato
- 2 tojás
- 2,5 dl folyékony tejszín
- 1 dl teljes tej
- 2 szelet paraszt sonka, (2-3 mm vastag)
ELKÉSZÍTÉS
- Vajazzuk ki, és béleljük ki négy mini tortaformát vagy egy nagy formát a leveles tésztával. Verjük fel a tojásokat egy tálba. Adjuk hozzá a folyékony tejszínt, a tejet, sózzuk, borsozzuk, keverjük össze.
- A sonkaszeleteket apró kockákra vágjuk. A sonkát elosztjuk a tartlet mini piteformák aljában. Öntsük rá a készítményt, majd szórjuk rá a darabokra vágott Cervinus Delicato sajtot.
- A tortácskákat előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük 180◦C-on.