SZARVASI CERVINUS SAJT-TERMÉKCSALÁD
Cervinus Delicato
min. 1 hónapos érlelésű sajtunk – egy igazán finom, légies sajt, mely képes elvarázsolni és elbűvölni a kóstolóját.
SZARVASI CERVINUS SAJT-TERMÉKCSALÁD
A Szarvasi Agrár Zrt. által, olasz receptúra alapján gyártott kemény, zsíros, érlelt sajt, nevét városunkról kapta. Jelentése „szarvasi”, „szarvasi kötődésű”
A Cervinus termékcsalád hagyományos olasz metódus alapján, de a magyar ízvilágnak megfelelően készült prémium minőségű, saját kérgében érlelt keménysajt-család. Teljes tejből, oltós alvasztással készül, így nem tartalmaz semmiféle adalékanyagot, 100%-osan természetes és GMO-mentes. Nem tartalmaz semmilyen hozzáadott íz és színanyagot. Tartósítószert nem tartalmaz. 1,3 és 5 hónapos érlelésű változatban és ízvilágban.
ELNEVEZÉS
A termékcsalád egyes tagjait azután neveztük el, miután olasz sajt-szakértőkkel teszteltük a különböző érlelési fázisú sajtjainkat, majd azonnal papírra vetettük az első reakciójukat, ami az eszükbe jutott – innen jött az elnevezésük: Delicato
TÉSZTA
Világos sárga, tömör, néha enyhén lyukacsos
ÍZ
Frissen, édes tejre emlékeztető, érlelt változatban aromás
ÉRLELÉS
Legalább 30 napig, speciális érlelő kamrában
Pasztőrözött tehéntej, étkezési só, oltóenzim, élő sajtkultúra
Allergén: Tehéntej
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia: 1699kJ /410kcal
Zsír: 33,1 g
– amelyből telített zsírsav: 22 g
Szénhidrát: 0,6 g
– amelyből cukor: 0,6 g
Fehérje: 27 g
Só: 1,7 g
JAVASOLT FOGYASZTÁS
Aperitifként borhoz, ebédre tésztákhoz, uzsonnára gyerekeknek, vagy edzés után gyümölcsökhöz, magvakhoz, szendvicsekhez és csak úgy magában… A még tökéletesebb ízek érdekében fogyasztás előtt a kérget 1mm vastagon le kell vágni. A Cervinus sajtokkal minden étkezés egy ízes pillanat.
KISZERELÉS
Aperitifként borhoz, ebédre tésztákhoz, uzsonnára gyerekeknek, vagy edzés után gyümölcsökhöz, magvakhoz, szendvicsekhez és csak úgy magában… – a Cervinus sajtokkal minden étkezés egy ízes pillanat. A még tökéletesebb ízek érdekében fogyasztás előtt a kér
TÁROLÁS
Tárolás: 0 – +4°C-on