Krémes francia hagymaleves Cervinus Perfetto sajttal

Krémes francia hagymaleves Cervinus Perfetto sajttal A francia hagymaleves méltán ismert leves, mely eredeti változatát egy kezdő kiskukta is könnyen elkészítheti. A legenda szerint a levest XV. Lajos király találta ki. Késő este, amikor vadászházában tartózkodott, felfedezte, hogy csak hagyma, vaj és pezsgő van nála, no meg baguette. Megfőzte a három hozzávalót és elkészítette az…

Krémes Polenta grillezett steakkel és paradicsommal

Krémes Polenta grillezett steakkel és paradicsommal   Finom, kiadós krémes  polenta, a roppanos paradicsom, és a pecsenye ami olvad a szájban. Ez maga a tökéletesség!  A Polenta nagyon sok konyhában nagyon gyakori, de valószínűleg sehol sem annyira, mint Erdélyben, bár Olaszországban is nagyon kedvelt. Azt mondják, hogy a polenta / puliszka románul a mamaliga paraszti…

Lazacos spenótos koulbiac Cervinus Perfetto sajttal

Lazacos spenótos koulbiac Cervinus Perfetto sajttal     Karácsonykor a hagyomány szerint halat kell enni, hiszen nem csak Jézus szimbóluma, de a halpikkely sok pénzt jelentett – és a hal gyors mozgása miatt – a család előrehaladását jelképezte az új évben. Számos országban kerül hal az ünnepi asztalra más- más elkészítési formában. A jó magyar…

Lepényreggeli

Lepényreggeli   Szoky egy igazi napindító reggelit készít, hiszen a legfontosabb, hogy jól megalapozzuk a napunkat egy finom étellel. A Szarvasi grillsajtokat nem egészben, hanem az ételbe darabolva használja fel, amelyek ezúttal pikáns ázsiai és chilis ízvilágukkal igazán megbolondítják azt. Nem csak reggelire, de ebédre, vacsorára is fantasztikus étel. Tápláló és minden jót tartalmaz, amitől…

Leveles tészta falatkák, sajttal tapenade-dal

Leveles tészta falatkák, sajttal tapenade-dal     Ropogós, könnyen és gyorsan elkészíthetőek ezek a kis leveles tészta tapenade ( tapönád) falatkák, finom Caciotta és Cervinus Perfetto sajttal. Fenséges borkorcsolyák, melyek megfelelő kísérői lehetnek a nyári aperitifek-nek.  Az olasz konyha egyik legismertebb előétele a tapenade, vagyis olajbogyókrém. Az olajbogyó és a belőle készült tapenade – és…

Majonézes sajtsaláta tésztával vagy krumplival -Szoky konyhája

Majonézes sajtsaláta 🌞😎⛱️ tésztával vagy krumplival   -Szoky konyhája   Kétféle befejezéssel készíti el ugyanazt a sajtsalátát nektek Szoky, amelyet egy hűtőtáskába bepakolva vihettek magatokkal a vízpartra.  A hűsítő saláta biztosan jól fog esni a nagy melegben. Az alapja a Szarvasi Caciotta sajtunk, ami egy fiatal parmezán jellegű sajt, nagyon finom ízvilággal, 20 napig van érlelve,…

Mexikói „lasagna”

Mexikói „lasagna”   A mexikói lasagna egy ultra ínyenc étel, amely az olasz lasagne-t és a mexikói chilit ötvözi, és tortillát-wrapot használ a különböző rétegek elkészítéséhez. Ennél egyszerűbb recept nem létezik, Ez is egy módja annak, hogy újra felfedezzük a mexikói chilit. Elkészítése egyáltalán nem bonyolult, nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető, mert a bolognai lasagne-hoz…

MOUSSAKA, a görög rakott padlizsán

MOUSSAKA, a görög rakott padlizsán   Finom gratin padlizsánnal, paradicsomszósz darált hússal és fehér mártással. Adott egy egyszerű alaprecept, de a moussakának számos változata létezik, országtól, régióktól, vagy akár a családoktól függően is. Viszont ezeknek a változatoknak mindig a fő összetevője a padlizsán és a darált hús. Aztán lehet még, burgonya, cukkini, articsóka, csicseriborsó (a…

Nizzai saláta

Nizzai saláta   Előételnek, piknikre vagy grillezéshez kísérőnek próbáld ki Te is ezt a saláta receptet, amely jól kihozza a nyár ízei. Tésztából, tonhalból, Caciotta sajtból, paradicsomból, kaliforniai paprikából, olajbogyóból, babból és újhagymából áll, könnyű, ízletes és mégis tápláló. Tegyük hozzá, számos verziója létezik ennek is, és több francia régióban is vitatkoznak egyes összetevőkön. Van…

Öntött húsos karfiol- Szoky konyhája

Öntött húsos karfiol- Szoky konyhája   Szoky receptje most egy rakott étel, amelyet akár hússal, akár hús nélkül, egyéb zöldségekkel is lehet variálni. A hozzávaló hús is lehet bármilyen darált hús, akár szárnyas, marha, vagy sertés is. Minden jósággal rakjuk meg, de ne feledjük a sajtot, ki ne maradjon a kellemesen selymes ízű Cervinus Delicato…