Nizzai saláta

 

Előételnek, piknikre vagy grillezéshez kísérőnek próbáld ki Te is ezt a saláta receptet, amely jól kihozza a nyár ízei. Tésztából, tonhalból, Caciotta sajtból, paradicsomból, kaliforniai paprikából, olajbogyóból, babból és újhagymából áll, könnyű, ízletes és mégis tápláló. Tegyük hozzá, számos verziója létezik ennek is, és több francia régióban is vitatkoznak egyes összetevőkön. Van -e benne krumpli, vagy kapribogyó vagy legfőképpen tojás….? Az a jó, hogy senki sem tiltja, hogy azzal dúsítsuk, ami kedves a szívünknek és a pocakunknak. 

 

30 perc

könnyű

1050 kcal/ adag

Hozzávalók 4 személyre:

  • 500 g csavart orsó tészta
  • 250 g Szarvasi Caciotta sajt 
  • 250 g tonhal olajban
  • 1 kaliforniai zöldpaprika
  • 6 édes paradicsom
  • 100 g főtt bab
  • 4 újhagyma
  • 9 evőkanál olívaolaj 
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 1 csokor bazsalikom
  • só és bors

ELKÉSZÍTÉS

  1. Főzzük ki a tésztát nagy mennyiségű forrásban lévő sós vízben, 10-12 percig gyakran kevergetve, szigorúan al dente-re. Szűrjük le és öntsük bele egy tálba. Keverjük el az olaj felével, és hagyjuk kihűlni.
  2. Mossuk meg és töröljük meg a paradicsomokat és a paprikát, vágjuk a paradicsomokat negyedekre, és a paprikát vékony csíkokra. Hámozzuk meg a hagymát, hagyjunk egy kicsit zöld részt is benne, és szeleteljük fel karikára. Tegyünk minden zöldséget a tálba, adja hozzá a kockára vágott Szarvasi Caciotta sajtot, babot és az olíva bogyót.
  3. Egy tálban készítsük el az öntetet sóval, borssal, balzsamecettel és a többi olajjal. Öntsük rá a salátára, keverjük össze és tálaljuk frissen (nem jéghidegen), miután az utolsó pillanatban apróra vágott bazsalikommal megszórtuk.