CACIOTTA
Caciotta
Caciotta sajtunk, egy imádnivalóan lágy textúrájú és zamatos félkemény sajtkülönlegesség. A Parmezán sajtokhoz hasonló módon készítjük, azonban nem érleljük 2 évig, hanem alig várjuk, hogy megkóstoljuk – min. 20 nap érlelés után csomagoljuk, hogy a fogyasztók asztalára kerülhessen.
CACIOTTA
A Szarvasi Agrár Zrt. által, olasz receptúra alapján gyártott félkemény, zsíros, érlelt sajt. Pasztőrözött, szarvasmarha tejből készült. A sajtokat sólébe mártjuk, amitől a felülete kérgesedni kezd. Ezt követően szabályozott hőmérsékletű és páratartalmú érlelő helységbe tesszük, és megfelelő időtartamig érleljük. Nem tartalmaz semmilyen hozzáadott íz és színanyagot. Tartósítószert nem tartalmaz.
TÉSZTA
Világos sárga, puha és krémes, olvadó a szájban
ÍZ
Édes tejre, friss vajra emlékeztető, enyhén sós
ÉRLELÉS
Legalább 20 napig, speciális érlelő kamrában
Pasztőrözött tehéntej, étkezési só, oltóenzim, élő sajtkultúra
Allergén: Tehéntej
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia: 1699kJ /410kcal
Zsír: 33,1 g
– amelyből telített zsírsav: 22 g
Szénhidrát: 0,6 g
– amelyből cukor: 0,6 g
Fehérje: 27 g
Só: 1,7 g
JAVASOLT FOGYASZTÁS
Könnyebb fehér borok társaságában apertifként, tésztákra, szendvicsekre. A még teljesebb ízek érdekében fogyasztás előtt a kérget 1mm vastagon le kell vágni.
KISZERELÉS
Darabolt, 200 g/csomag, védőgázas csomagolásban
TÁROLÁS
Tárolás: 0°C és +4°C között