Mexikói „lasagna”

 

A mexikói lasagna egy ultra ínyenc étel, amely az olasz lasagne-t és a mexikói chilit ötvözi, és tortillát-wrapot használ a különböző rétegek elkészítéséhez. Ennél egyszerűbb recept nem létezik, Ez is egy módja annak, hogy újra felfedezzük a mexikói chilit. Elkészítése egyáltalán nem bonyolult, nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető, mert a bolognai lasagne-hoz hasonlóan elkészítjük a zöldség- és hússzószt, majd formába rakunk mindent, rétegezzük: wrap, hús-zöldséget, sajtot. Még a gyerekek is részt vehetnek, és könnyen elkészíthetik ezt a receptet! Ennek az ételnek az az előnye is, hogy előre elkészíthető. Csak süssétek meg, mielőtt leül a család enni és élvezni az ízeket.

 

 

30 perc előkészítés + 40 perc sütés

könnyű

715 kcal/ adag

Hozzávalók 1 tepsire ( kb. 5 személynek) : 

    • 400 g darált marhahús itt 4 extra puha steak felolvasztva
    • 6db kész wrap lepény 
    • 1 közepes vöröshagyma 
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 20 g olívaolaj 
    • 1 pirospaprika
    • 1 kis cukkini (240g) 
    • 1 kis konzerv vörösbab (225g) lecsepegtetve 
    • 140 gramm paradicsomsűrítmény 
    • 1 kis doboz zúzott paradicsom (400g) 
    • 1 csomag chili con carne fűszerkeverék 
    • 1/2 teáskanál só
    • 100 g konzerv kukorica lecsepegtetve 
    • 150g 15%-os zsírtartalmú tejföl 
    • 3 csipet mexikói fűszerkeverék 

ELKÉSZÍTÉS

  1. Állítsuk össze a tölteléket: vágjuk apróra, majd pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát pár perc alatt, vigyázzunk ne égjen meg.
  2. vágjuk kis kockára a pirospaprikát, majd 1 cm -es kockákra vágjuk a cukkinit és mindkettőt tegyük a pirított hagymákhoz
  3. hozzáadjuk a leöblített és jól lecsepegtetett vesebabot, a paradicsompürét, a zúzott paradicsomot, a darált marhahúst (jól összemorzsoljuk), a chilis fűszerkeveréket és a sót. Tegyünk fedőt rá és pároljuk puhára.
  4. az utolsó 5 percben tegyük bele a kukoricát, hiszen azt épp roppanósra kell hagyni, nem kell szétfőzni
  5. vegyünk egy kapcsos tortaformát, vagy kerek sütőformát, amely átmérője megegyezik a vásárolt wrap lepényekkel. (24 cm-es) béleljük ki sütőpapírral. Ez utóbbi azért fontos, mert felfoghatja a szószból kifolyó levet.
  6. elkezdjük a rétegezést, egy wrap az aljára, egy adag mexikói chilis tölteléket helyezzünk rá, majd 60g Szarvasi Caciotta sajtot reszelve, vagy apró kockára vágva
  7. így folytatjuk a rétegezést amíg a hozzávalók engedik (5 réteg töltelék, 6 lepény) 
  8. az utolsó, záró lepény tetejét bekenjük a tejszínnel, ráreszeljük a maradék 100 g Caciotta sajtot és megszórjuk a mexikói fűszerkeverékkel
  9. A sütőt 180°C-ra előmelegítjük, 40 percig sütjük a mexikói lasagne-t. Tálalás előtt zárt sütőben 5 percig állni hagyjuk.

TIPP

Ha a lasagne-t előre elkészítjük, azonnal tegyük a hűtőbe, de ne felejtsük el kivenni a hűtőszekrényből, és 1 órával a főzés előtt szobahőmérsékletre hozzuk.

Jó étvágyat kívánunk!