Ropogós mini pite sajttal és sonkával

Ropogós mini pite sajttal és sonkával   Aperitifnek, ínyenc előételnek, hideg svédasztalhoz vagy akár vacsorára, próbáld ki te is ezt a ropogós minipite receptet, rusztikus ízvilág, amely felmelegíti a lelked! Leveles tésztalapból, paraszt sonka szeletekből, ruganyos –krémes Cervinus Delicato sajtból, és tojás és folyékony tejszín keverékéből készül.   15 perc előkészítés + 25 perc sütés…

Sajtgolyók 5 variációban – Szoky konyhája

Sajtgolyók 5 variációban – Szoky konyhája   Nem csak ünnepekre, szülinapra, de akár vendégváráshoz, otthoni házibulihoz is kiváló. Ezeket a kézzel gyúrt sajtos golyókat pirítós vagy gyümölcsök kíséretében érdemes fogyasztani. Fogpiszkálóra felszúrjuk és egy mozdulattal a szánkba kerülhet. Praktikus, finom, látványos és gyors mind elkészíteni, mind megenni. Mindenki imádni fogja.    40 perc + 30…

Sajtkrémes csiga világbajnok sós sütemény-Szoky konyhája

Sajtkrémes csiga világbajnok sós sütemény  -Szoky konyhája   A kakaós csiga igazi hungarikumnak számít, Pösch Mór találta fel 1908-ban, és eredetileg csokoládés tekerge néven emlegette finomságát. Ekkor kezdődött a kakaós csiga karrierje, ami több mint száz esztendeje töretlen. Azóta az iskolai büfék, pékségek és magyar konyhák állandó péksüteményévé vált. Azóta pedig nem csak kakaósan hódit, hanem…

Sajtkrémleves

Sajtkrémleves   A krémlevesek a reformkonyha kedvelt ételei. Selymes, jól variálható és általában a gyerekek is szeretik. A fine dining műfaj is erőszeretettel használja, mivel textúrájának köszönhetően jól tálalható. Rendkívül laktató, ezért akár önmagában is megállja a helyét ebédre vagy vacsorára. Minden évszaknak megvannak a sláger krémlevesei, de a sajtkrémleves egy igazi aduász. Fogyaszthatjuk hidegen…

Sajtos sonkás csiga rozmaringgal

Sajtos sonkás csiga rozmaringgal   A rohanós hétköznapokon mindig jól jön, ha van otthon egy csomag leveles tészta, hiszen nagyon gyorsan és egyszerűen össze lehet dobni belőle rengetegféle finomságot. Készíthetsz belőle csigát, batyut, rolót, kiflit, papucsot… a lehetőségek tárháza szinte végtelen. Ráadásul csak a fantáziád szab határt annak, hogy mivel töltöd meg, legyen az édes…

Sajtos tócsni

Sajtos tócsni   A tócsni egy egyszerű, ám ízletes étel, amelynek különböző változatai a világ minden táján megtalálhatóak. A svájci röstitől kezdve a svéd rakaror, angolszász hash browns, vagy a magyar lapcsánka, lepcsánka, tócsi, cicege, macok, krumplimálé, bere és görhöny elnevezéseken át rengetegféle változatban ismert ez a krumplilepény, de az alapja mindegyiknek ugyanaz: nyersen lereszelt…

Sajtos –sonkás, olívabogyós kenyérke

Sajtos –sonkás, olívabogyós kenyérke A püspökformában süthető kenyér egy gyorsan összeállítható, jól variálható étel. Itthon inkább édes formában ismerjük gyümölcskenyérként, de érdemes sósan is kipróbálni, hiszen laktató és mindenki a szája íze szerint állíthatja össze a kiegészítő elemeit. 1 óra könnyű 636 kcal/adag (3db) ÖSSZETEVŐK 6 FŐ-re 200 g liszt 1 csomag sütőpor 3 tojás…

Sajtos-spenótos sonkás Club Sandwich

Sajtos-spenótos sonkás Club Sandwich   John Montagu admirális, híres kártyajátékos készítette el véletlenül az első szendvicsét: praktikus okokból összerakott kenyeret hússal, zöldségekkel, sajttal. Híres sandwich-ének fogyasztása Angliában, majd az Egyesült Államokban a 19. században terjedt el. Elsősorban az elit számára szolgálták fel: arisztokratáknak és gazdag üzletembereknek, szűkkörű és zárt “VIP” klubokban – így innen ered…

Sajttal, sonkával töltött gombafejek

Sajttal, sonkával töltött gombafejek Kis gomba sonkával és sajttal, a gyerekek imádni fogják, és a felnőttek is. Tálalhatjuk ezt a receptet külön ételként (mint a töltött paradicsom esetében),de alkalmas lehet előételnek is 😉 A gomba kitűnő D-vitaminforrás , immunerősítő, kevés kalória, és még a vércukorszintet sem terheli. Egyre vigyázzunk, csak megbízható forrásból válasszunk jó minőségű…

Serpenyős sertés kéreggel

Serpenyős sertés kéreggel   A „kéreg” kifejezés azt jelenti, hogy az ételt sült tészta veszi körül. Ez a serpenyős sertéshús és zöldség, aranyra sült leveles tésztával borítva, jó példa erre. Igazán különleges rakott étel, görögös és olaszos ízvilág is egyben. Ebédre és vacsorára is izgalmas választás.    15 perc + 1 óra 20 perc sütés…