Sajtos-spenótos sonkás Club Sandwich

 

John Montagu admirális, híres kártyajátékos készítette el véletlenül az első szendvicsét: praktikus okokból összerakott kenyeret hússal, zöldségekkel, sajttal. Híres sandwich-ének fogyasztása Angliában, majd az Egyesült Államokban a 19. században terjedt el. Elsősorban az elit számára szolgálták fel: arisztokratáknak és gazdag üzletembereknek, szűkkörű és zárt “VIP” klubokban – így innen ered maga a klubszendvics név. Általában keresztben elvágják, és háromszög formában fogyasztják pirítva, vagy anélkül.

15 perc

könnyű

470 kcal/fő

HOZZÁVALÓK 4 FŐ-re

  • 8 szelet teljes kiőrlésű szendvics kenyér 
  • 8 nagyobb friss spenótlevél 
  • 8 szelet ( 100 g) vékonyra vágott Cervinus Delicato sajt 
  • 4 szelet füstölt (erdei ) sonka 

ELKÉSZÍTÉS

  1. Kenyérpirítóban vagy serpenyőben pirítsuk meg a szendvics kenyér szeleteit. Hagyjuk kihűlni.
  2. Jól mosd meg a spenótleveleket, és rétegezd a hozzávalókat a következőképpen: kenyér, spenótlevél,  Cervinus Delicato sajtszelet, sonka, újra sajt , spenótlevél, és végül a kenyér.
  3. Ezután vágd át átlósan szendvicset, hogy háromszögeket kapj,  és élvezd!

forrás: https://www.marmiton.org/recettes