Sajtos-spenótos sonkás Club Sandwich
John Montagu admirális, híres kártyajátékos készítette el véletlenül az első szendvicsét: praktikus okokból összerakott kenyeret hússal, zöldségekkel, sajttal. Híres sandwich-ének fogyasztása Angliában, majd az Egyesült Államokban a 19. században terjedt el. Elsősorban az elit számára szolgálták fel: arisztokratáknak és gazdag üzletembereknek, szűkkörű és zárt “VIP” klubokban – így innen ered maga a klubszendvics név. Általában keresztben elvágják, és háromszög formában fogyasztják pirítva, vagy anélkül.
HOZZÁVALÓK 4 FŐ-re
- 8 szelet teljes kiőrlésű szendvics kenyér
- 8 nagyobb friss spenótlevél
- 8 szelet ( 100 g) vékonyra vágott Cervinus Delicato sajt
- 4 szelet füstölt (erdei ) sonka
ELKÉSZÍTÉS
- Kenyérpirítóban vagy serpenyőben pirítsuk meg a szendvics kenyér szeleteit. Hagyjuk kihűlni.
- Jól mosd meg a spenótleveleket, és rétegezd a hozzávalókat a következőképpen: kenyér, spenótlevél, Cervinus Delicato sajtszelet, sonka, újra sajt , spenótlevél, és végül a kenyér.
- Ezután vágd át átlósan szendvicset, hogy háromszögeket kapj, és élvezd!