Sajtos sonkás csiga rozmaringgal

 

A rohanós hétköznapokon mindig jól jön, ha van otthon egy csomag leveles tészta, hiszen nagyon gyorsan és egyszerűen össze lehet dobni belőle rengetegféle finomságot. Készíthetsz belőle csigát, batyut, rolót, kiflit, papucsot… a lehetőségek tárháza szinte végtelen. Ráadásul csak a fantáziád szab határt annak, hogy mivel töltöd meg, legyen az édes vagy sós. Mi most egy nagyon egyszerűen és villámgyorsan elkészíthető sonkás-sajtos csiga receptet hoztunk el, amelynek az ízét a rozmaring és a prémium minőségű 1 hónapig érlelt Delicato sajtunk teszi izgalmasabbá.

 

30 perc

könnyű

823 kcal/ adag

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 csomag fagyasztott leveles tészta
  • 20 dkg sonka
  • 20 dkg Cervinus Delicato sajt
  • 100 g tejföl
  • 2 ág rozmaring
  • só ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS

A leveles tésztát kiolvasztjuk, majd vékonyra nyújtjuk. Vékonyan megkenjük tejföllel, majd rárakjuk a sonka szeleteket, megszórjuk reszelt sajttal, rozmaringgal és ízlés szerint sózhatjuk is. Szorosan feltekerjük, majd kb. 1 ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk kis helyet hagyva közöttük, majd előmelegített sütőben aranybarnára sütjük őket kb 15-20 perc alatt.

 

Jó étvágyat kívánunk!