Serpenyős sertés kéreggel
A „kéreg” kifejezés azt jelenti, hogy az ételt sült tészta veszi körül. Ez a serpenyős sertéshús és zöldség, aranyra sült leveles tésztával borítva, jó példa erre. Igazán különleges rakott étel, görögös és olaszos ízvilág is egyben. Ebédre és vacsorára is izgalmas választás.
Hozzávalók 1 tepsire (kb.6 személyre)
- 675 g csontozott sertés lapocka kockákra vágva
- 3 evőkanál liszt
- 340 g piros burgonya (kb. 2 db), 1 cm-es kockákra vágva
- 2 sárgarépa, hámozva, szeletelve
- 1 csésze kis konzerv fehér gyöngyhagyma, lecsepegtetve
- 1 csésze friss zöldbab, félbevágva
- 285 ml csirke húsleves
- 50 g feta
- 70 g Cervinus Delicato sajt reszelve
- 1 lap (1/2 csomag 450 g) felolvasztott leveles tészta
- 1/4 csésze görög vinaigrette (2 evőkanál olívaolaj, 1 teáskanál balzsamecet, 1 mokkáskanál cukor, 1 teáskanál fokhagymapor, 1 teáskanál szárított vöröshagyma, 1 teáskanál só és őrölt oregánó)
- só ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS
- Melegítsük elő a sütőt 200 ° C fokra.
- lisztezzük meg a húst, helyezzük a kiválasztott serpenyőbe/ sütőtálba , majd adjuk hozzá a zöldségeket és keverjük össze
- keverjük össze a húslevet és az öntetet, amíg homogén nem lesz, öntsük a folyadékot a húsra és a zöldségekre, majd reszeljük vagy apróra morzsoljunk rá a feta sajtot
- süssük 1 órán át, vagy amíg a hús meg nem fő. Körülbelül 10 perccel a főzési idős vége előtt hajtsuk ki a leveles tésztalapot egy enyhén lisztezett felületen
- fedjük le a húst és a zöldségeket a reszelt Cervino Delicato sajttal, és fedjük le a leveles tésztával. Süssük még további 15-20 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz.